przeborz 02.07.2019 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Witam!Od niedawna mieszkam w przedwojennym tynkowanym, ceglanym wiejskim domu, przez dwa ostatnie lata nie był zamieszkany i ogrzewany. W jednej części mam trochę grzyba, którego zwalczam, w drugiej białe solne wykwity. Dom prawdopodobnie ma kiepska izolacje fundamentów, lecz na razie nie mam funduszy by ją wykonać od nowa. I tu pytanie Czy da się pozbyć na pewien czas wykwitów soli za nim wykona się hydroizolację? I czy to ma sens? Czytałem o tynkach renowacyjnych i biorę pod uwagę ich użycie. Niektóre ściany pomimo wykwitów, były jakiś czas temu remontowane i tynk(?) trzyma się na nich dobrze, czy muszę też go skuć?Widziałem jeszcze grunt "Hydropor" które według producenta ma zapobiec wykwitą soli przez jego paro przepuszczalność. Myślełem więc żeby ściany skute z tynku wyczyścić zaimpregnować jakimś hydrofobem i zostawić bez tynku (bo mi się nawet podoba taka ściana)Macie może jakiś sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/248115-solne-wykwity/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts