snowman 25.10.2004 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Witam.Chciałbym zaprojektować mój wymarzony dom (zarówno wygląd zewnętrzny, jak i wewnętrzne rozplanowanie pomieszczeń). Nie wiem tylko jakiego programu do tego użyć - co polecacie?Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 25.10.2004 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 snowman, jak nie masz uprawnień to najwyżej naszkicować. Najlepiej najpierw w głowie, potem na kartce. No chyba, że masz za duzo wolengo czasu. ale wtedy to się siedzi na forumie i przegląda projekty lub podrzuca się nowe rozwiązania do oceny. Wcale nie muszą być w jakimś programie projektowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snowman 25.10.2004 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 No nie mam uprawnien , ale ciekaw jestem w czym powstały te ładne projekty, które są na stronach muratora? snowman, jak nie masz uprawnień to najwyżej naszkicować. Najlepiej najpierw w głowie, potem na kartce. No chyba, że masz za duzo wolengo czasu. ale wtedy to się siedzi na forumie i przegląda projekty lub podrzuca się nowe rozwiązania do oceny. Wcale nie muszą być w jakimś programie projektowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.10.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 hehe. te projekty powstają NAJPIERW W GLOWIE I NA KARTKACHnie projektuje sie w kompie, a jedynie uzywa go do pokazania klientowi ladnych obrazków (no i do dokumentacji - ale to inna sprawa)ale jak juz chcesz wiedziec co to za programy robią takie sliczne obrazki to prosze: wizualizacje:3DS MAX, 3DS VIZ, Cinema 4D, Accurender, Maya 3d, i wiele innychtworzenie bryl: Autodesk Architectural Desktop, Microstation, ArchiCad, Allplan FT Są to profesjonalne narzędzia i kosztują duże pieniądzepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 26.10.2004 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Mój mąż używał kiedyś programu Archon, ale dość nieporadnie nam to szło (trza mieć jednak te parę lat studiów, praktyki i doświadczenia ...) więc kupiliśmy gotowy, dokładnie taki jak chcieliśmy. Może użyjemy Archona do wnętrz, był parę razy w wersji demo w różnych czasopismach, ale wersją demo wiele nie zdziałasz najlepiej narysuj na kartce, spisz co ma mieć, i idź do dobrego architekta albo kup parę katalogów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 27.11.2004 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Ja po wybraniu 3 projektow zamodelowalem je w Catii V.5 (dosc latwy i przyjemny program). Na podstawie tych modeli robilem sobie tez kosztorysy. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts