mazzi1 03.07.2019 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 WitamNa skarpie mam garaż gdzie jedna ściana troche leci.Chciałbym zrobić samemu bloczki L ustawic przy murze który leci i wypełnić grysem.Myślę o zrobieniu szalunku z płyt i zbrojenie w środku.Proszę o wszelakie porady jak to wykonać najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.07.2019 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 Opisz co masz co planujesz bo piszesz coś o bloczkach - które się na mury oporowe nie nadają, piszesz coś o szalunku i zbrojeniu - to może mieć sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazzi1 03.07.2019 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 Chodziło mi o wylanie bloczku z betonu w kształcie litery L. Długość 4m wysokość 1m i szer 45 cm. Czy siatka zbrojenowa będzie ok jak ją spróbuje wygiąć czy wygiete pręty wystarczą Coś takiego jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.07.2019 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2019 Tego typu konstrukcje się projektuje indywidualnie. 1 m to moze nie za wiele ale sama zagięta siatka to raczej za słabe zbrojenie. Wspomniałeś coś o tym że obsuwa się ściana garażu, czy naziom jest obciążony to trzeba dobrze przmyśleć jak to wykonać - aby nie robić dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts