tom soyer 25.10.2004 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 ostatnio przygladalem sie robieniu witrazy i stwierdzam ze wcale nie jest to trudne. Potrzebne sa jednak odpowiednie materialy jak np kolorowe szklo czy tasma do montowania poszczegolnych segmentow. Czy ktos z was ma doswiadczenie w robieniu witrazy lub wie gdzie mozna kupic potrzebne materialy? bede wdzieczny za rady i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.10.2004 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 polecam stronę http://www.artshobby.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 25.10.2004 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 dzieki Kasiorku za namiary. Czy masz moze doswiadczenie w robieniu tego typu rzeczy? co trzebaby zgromadzic zeby moc robic witraze? mysle na poczatek o takim witrazu ktory moznaby wstawic w okno lazienkowe zamiast zaslon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.10.2004 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 doświadczenia w robieniu prawdziwych witraży nie mam.Maluję na szkle to tyle.Aby taki witraż wyglądał jak prawdziwy możesz użyć folii samoprzylepnych. Jest z tym trochę zabawy,ale nie jest tak kosztowne jak witraże z szkła.Przygotowujesz wzór,wycinasz poszczególne elementy z folii następnie kontury wypełniasz samoprzylepną taśmą ołowianą.aby dzieło wyglądało na skończone,po drugiej stronie również przyklejamy taśmę ołowianą.Foliowe witraże są wykonywane bardzo często . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.10.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Dzięki Kasiu za podpowiedź - jesteś nieoceniona - sama sobie zrobie witraż w oknie ( oczywiście nie teraz i nie zaraz w oknie -najpierw zrobie próby) -taka myśl chodziła mi po głowie już od dawna , ale zupelnie nie wiedzialam jak sie za to zabrać A powiedz Kasiu czy te foliowe witraże są ładne ? a czy np. nie fałdują sie na lampie pod wplywem ciepla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 25.10.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Ewciu,nie wiem czy folia fałduje się pod wpływem ciepła,ale zrobiłam lampę farbami żelowymi,które po wyschnięciu też są jak folia i nic się z tym nie działo. .Nie widziałam takiego witraża na żywo jedynie w książce i były ok.No może nie ma tak fantazyjnych wzorów folii jak szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts