cardano8 04.07.2019 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 Mam dylemat z wykonaniem tarasu. Pierwotny plan był taki, by wykonać go na słupach, na to konstrukcja stalowa i deski. Jednak słupy są za niskie (błąd ekipy, ja nie dopilnowałem): - opcja 1, domontować przedłużki do szpilek, ale nie wiem czy taka konstrukcja będzie stabilna - opcja 2, naokoło zrobić wykopy pod ściany, szalunki i zalać to betonem, do środka gruz, i na to znowu beton Co myślicie o tych opcjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 04.07.2019 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 szlifierka + spawacz nic więcej przecinasz wstawiasz brakujący odcinek, opcja 2 wiercisz otworu pod nowe pręty i kotwa chemiczna wybór należy do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.07.2019 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2019 O ile cm te słupy są za niskie?Można wykonać stalową podstawę pod stalowe belki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardano8 05.07.2019 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2019 Nie mam spawarki, i spawać też za bardzo nie umiem, ale to chyba najlepsza opcja będzie. Są za krótkie około 7cm. Opcja z zabetonowaniem, na pewno będzie droższa tak kalkulując z grubsza. Mam jeszcze jedno pytanie. Przy opcji z konstrukcją stalową , pod spodem będzie wolna przestrzeń. Myślałem nasypać ziemi/gruzu/kamieni, tak by były z 15cm poniżej desek, i przykryć je geowłókniną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts