Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam ponownie.

Zastanawiam się ile powinien mieć metrów kwadratowych przeciętnych rozmiarów domek dla 5 osobowej rodziny (nie licząc garażów, tarasów, itp.)? Mnie konkretnie zależy na parterowym (jeśli to coś pomoże). Coś sobie naszkicowałem na kartce, ale jak policzyłem, to mi wyszło niemal 200 m\2. Czy czasami nie za bardzo się rozmarzyłem?

Dla mnie to ten domek to prawie ideał dla 5 osobowej rodzinki.

http://www.domus.wroc.pl/pluton.html i co ważne już go ktoś wybudował i jest zadowolony.

ma 4 pokoje ( w tym jedna sypialnia 2 osobowa) - to wystarczy.

duży salon z kominkiem (za kominkiem w rogu po lewej stronie można sobie telewizor wsadzić i spokojnie ogladać... nawet jak siedzi mąż z sąsiadem w salonie

Poddasze mogą zająć dzieci, a na dole albo pokój dla najmłodzego potomka, albo dla gości.

Duży salon z kominkiem na środku to fajna sprawa (malowniczo wygląda, tylko trzeba trochę pomysłu, żeby go fajnie wykończyć) no i wszyscy się zmieszczą jak zejdą na obiad - no i jak się rodzina zwali na święta;)

w sumie to całoś ma ok. 166m2 i ma wg mnie wszystko - zawsze to mniej niż 200m2;)

Ja wybieralam dom dla 4 osobowej rodziny. Parterowka 140 m2 to nasz wybor - mysle ze dobry. Jest to co potrzebowalismy - 3sypialnie sredniej wielkosci , dosc duzy salon, kuchnia, 2 lazienki, garderoba + schowek na odkurzacz i inne pierdolki, pomieszczenia pralni i pieca c.o. no i spory hol.