Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firma polecana która rzeczywiście zamontuje okna okolice Poznania ??

Recommended Posts

Witam,

czy ktoś może polecić firmę sprawdzoną z okolic Poznania, miejsce montażu to Puszczykowo więc najlepiej z niedalekich okolic.

Demontaż starych okien, montaż nowych z obróbką.

Dzwoniłem już do 2 firm, jedna z Mosiny, jedna z Lubonia.

Z Mosiny po 1,5 tygodnia jak się upomniałem przyjechali wymierzyć i miałem dostać w ciągu 3 dni kosztorys. Więcej z firmy już nikt się nie odezwał.

Firma z Lubonia, dobry kontakt był do czasu pomiaru, po pomiarze tez miałem w tym tygodniu do wt-śr dostać kosztorys, wczoraj dzwoniłem, za bardzo nawet nie wiedzieli o co chodzi i na odczepnego usłyszałem że dostanę kosztorys czw-pt.

Do tej godz nic nie otrzymałem, a firma już nie pracuje.

Czy rzeczywiście panuje taki dobrobyt, że nikomu nie opłaca się wymienić 5 małych okien i 1 większe ?? Pewnie jakbym wymieniał okna za 15tys to chętni by się znaleźli...

6 nawet nie dużych okien może kosztować i 20 tys, także to żaden wyznacznik.

Jeśli trafiłeś na firmę, która przyjechała na "bezpłatny" pomiar (czyli jest nastawiona na każde zlecenie) i nie przedstawiła oferty, to może znaczyć, że zakres prac lub oczekiwania masz takie, że firmy wolą to odpuścić niezależnie od ceny?

Wybacz - ale w tej sytuacji ciężko polecać..

To jest standardowy zakres robót dla każdej firmy co się zajmuje oknami, nie mam wielkich wymagań, stare drewniane okna wymienić na zwykłe 2-szybowe PVC, z 10l temu jak wymieniałem inne okna jakoś firmy nie miały problemu i zrobiły bez wielkich ceregieli.

A może dostęp utrudniony(kupa węgla, drewna) kraty w oknie, może oczekujesz pracy w sobotę itp... Nie zrozum mnie źle - nie zabiegam o zlecenia, ale próbuję znaleźć przyczynę dla której nie dostajesz ofert.

Firmy sprzedażowe chętnie to obsłużą. Gorzej jest z monterami - nie ma kto robić a Ci co są mogą przebierać w zleceniach.

Znasz wymiary - przejdź się po dwóch - trzech okolicznych firmach i poproś o wyceny. Jednak czasy "klient nasz pannnn" się w tej branży nie do końca sprawdzają. Okniarzom też miło gdy ktoś okazuje szacunek ich pracy. Ja np. na telefon "proszę przyjechać i wycenić mi okna" zawsze odmawiam.

W jednym miejscu trochę nisko, i w jednym pomieszczeniu kibel trochę zawadza ale to nie są aż takie przeszkody żeby nie można było ich obejść.

Firmy tez by mogły trochę inaczej podejść do klienta, jak w przypadku tej ostatniej zamiast mnie zbywać wystarczyłoby powiedzieć "Nie zrealizujemy, bo..." i by wystarczyło a nie zwodzenie że może zrobią.