ArielK 06.07.2019 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2019 Witam, pół roku temu zleciłem odwiert oraz przyłączenie wody firmie. Przyjechali szybko, zrobili ale tu się zaczynają schody. Nie otrzymałem paragonu ani nic, płatnośc gotówką. Jedynym potwierdzeniem zawarcia jakieś umowy są smsy i wykaz rozmów telefonicznych (to co mogę wykopać od operatora telefonicznego). Schody polegają na tym że wykonawca został poinformowany przeze mnie gdzie znajduje się szambo ekologiczne a odwiert zrobił 2 metry dalej. Woda w kranach to istne szambo. Powierzyłem im to zadanie bo sam się na tym nie znam, zapłaciłem 4 tys za wodę na 8 metrów i w dalszym ciągu nie mogę z niej korzystać. Czy przysługuje mi reklamacja? Ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 06.07.2019 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2019 Odwiert w sensie studnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArielK 06.07.2019 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2019 Tak, dokładnie o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 06.07.2019 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2019 Osiem metrów to sory ale jeden dzień pracy przy piwku i kasa w kieszeni , sam sobie wierciłem aby mieć wodę do podlewania ogrodu koszt ok 200 zł tyle co rury osłonowe oraz 110-ka plus metr siatki studniarskiej , zdziercy i tyle ,dałeś się nabić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArielK 06.07.2019 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2019 Tak wiem. Dałem się nabrać. Mnie nie było w domu, wyjechałem do pracy. W domu została żoną z 3 dzieci bez jakiejkolwiek wody. To była jedyna firma która wykonała to w terminie po 3 dniach. Mówiono że nie stawiają na jakość wody (mowa o rdzy) ale nikt nie mówił że szambo będzie nam z rur lecieć. Zajęło im to 4 godziny. Dałem się zrobić w lula przez emocje związane z brakiem wody przy rodzinie 5 osobowej, szukam informacji czy mogę jakiś złożyć reklamację etc Nie zamierzam starać się o poprawę w związku ze złamaniem zasad budowy studni, wynajmę inną firmę bo tak żyć się nie da. Ale czy jest szansa na zwrot kasy? Wydaje mi się że to oni powinni wiedzieć że nie można w pobliżu szamba robić odwiert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 06.07.2019 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2019 Z zadnej 8m studni nie odwazylbym sie pic wody.Nie masz rachunku. Na 99% skonczy sie w sadzie jesli sie uprzesz. Jego slowo przeciw Twojemu. Wynik nieprzewidywalny. "Rdzy" czyli pewnie zawartosci zelaza a w zasadzie zadnych parametrow wody nie da sie nigdy zagwarantowac. Glebokosc nie ma znaczenia. To jest loteria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts