WladcaCzelusci 08.07.2019 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2019 (edytowane) Witam. Mam do zrobienia wejście do domu, które jest pod dachem. Dach opiera się na słupach, które stoją na fundamencie ale między fundamentem słupów a domem jest pusta przestrzeń (zwykla gleba). Chcę to wyłożyć ciętym płomieniowanym kamieniem (już przywieziony i czeka) i chciałbym zrobić to sam, ponieważ wykonawcy z którymi rozmawiałem chcą kosmiczne pieniądze- łącznie razem z materiałem na 7 metrów kwadratowych jakieś 5 tys. co mi się wydaje grubą przesadą. Teraz moje pytanie. Jak mam zalać tą przestrzeń betonem? Podobno wystarczy podkopać się 15 cm, zrobić zbrojenie z siatki i zalać? Przestrzeń do zalania ma 1.1 na 5 metrów i będzie sie po tym jedynie chodzić. Na to płynna folia i kamień na klej Ceresit CM16 i fuga Sopro. Co o tym sądzicie? Nie trzeba żadnej podbudowy, zagęszczania, folii itd? Dwie niezależne firmy mi tak powiedziały ale szukam jeszcze potwierdzenia... Edytowane 8 Lipca 2019 przez WladcaCzelusci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petaqni2 01.07.2024 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2024 (edytowane) Pochodzę z północno-wschodniego Ohio i każdy rów instalacyjny, jaki kiedykolwiek musiałem wycinać i przygotowywać dla moich betoniarzy, inspektor kazał mi wypełnić kołki dwuskładnikową żywicą epoksydową, zanim wbiją się w nie pręty zbrojeniowe https://9apps.ooo/ . Edytowane 2 Lipca 2024 przez petaqni2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts