grzesiek.B 18.07.2019 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 " wstępny dobór projektu w celu wystąpienia o WZ " nie najpierw wystąpić o WZ, następnie projekt dostosowywać do ram / zapisów w WZ - nie odwrotnie. To właśnie WZ określają możliwości zabudowy danej działki budowlanej, nie projekt. Do wniosku o ustalenie WZ muszę podać gabaryty budynków m.in. pow. zabudowy, użytkową, wysokość, długość, szerokość elewacji frontowej. Z tego co się orientowałem to muszę wiedzieć jaki to będzie typ budynku i jaki projekt. Oczywiście jest później możliwość zmiany gabarytów ale już nieznacznie, czyli odpada zmiana typu budynku, czy rodzaju pokrycia dachowego. W załączniku przesyłam zdjęcie strony z wniosku o WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 18.07.2019 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 cokolwiek tam wpiszesz, będzie dobrze ! o WZ można występować nieskończenie wiele razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek.B 19.07.2019 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 cokolwiek tam wpiszesz, będzie dobrze ! o WZ można występować nieskończenie wiele razy Łukasz potem nieskończenie wiele razy mam czekać do 6 miesięcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 19.07.2019 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 bez względu na parametry budynku, obszar wyznaczony przez Urzędników dla określenia WZ jest niezmienny. Z doświadczenia napiszę Ci, że o ile na pierwsze WZ faktycznie można sobie poczekać, to ewentualne kolejne WZ posiłkują się pierwszymi, chyba że w tym obszarze wokół działki byłyby bardzo istotne zmiany, które mogłyby wpływać na WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts