Rolik 21.08.2020 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2020 Witam,jednak za szybko się cieszyliśmy drugi "odwiert" i wyszło 2,2 % wilg.suszymy dalej na dwie maszyny ,wynająłem większą maszyne do ściągania wilgoci.mamy suszyć jeszcze cały przyszły tydzieńszafki w pralni i szafa w wiatrołapie już są gotowe,gniazdka,kontakty też zamontowane.jeszcze zamontowac dwie drabinki grzejne z grzałkami 1000 w i 1200 w ,parę lamp do montażu zostało no i kuchnia panowie maja montować bez drzwiczek ,jak dojada to jeden dzień na sam montaż.na zewnatrz taras gotowy dom ocieplony jeszcze tylko kłaść tynki trzeba.a pózniej kostka brukowa i .....tyle z najważniejszych robót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rolik 23.08.2020 04:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2020 bieżące postępy prac na budowie. łazienka pralnia taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rolik 05.09.2020 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2020 Witam,podłoga juz położona wygląda super... teraz tylko listwy przypodłogowe.tynki kończymy,w poniedziałek montaż drzwi ,montaż kuchni,i układanie kostki brukowej i ogólnie wyrównanie terenu itp.na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rolik 13.09.2020 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2020 OD 10.09.2020 Mieszkamy !!!teraz tylko roboty ziemne (układanie kostki itp.)i drobne sprawy jak zamontowanie lamp ,kuchnia gotowa w 90 % znaczy elektrycy w poniedziałek podłączą płytę indukcyjnąi ok czwartku zamontują drzwiczki w meblach kuchennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rolik 11.10.2020 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2020 Kostka położona, furtki zamontowane,wczoraj wyrównaliśmy ziemie (humus)kuchnia gotowa , wypoczynkowy dojechał , tylko dywany wybrać i można powiedziec że w 99% jest wszystko co potrzebaw domu na razie utrzymuje się temp .20 st bez ogrzewania (w nocy czasem spada do +7w dzień jak jest słonecznie to dogrzeje przez okna do 21 w łazience grzejnik "drabinka "z grzałką elektr.mocy 1200 w super grzeje i bardzo szybkowydaje się za mocną grzałkę wybraliśmy wystarczyłaby 600wprzepływowy podgrzewacz wody do prysznica (24 kW)grzeje bardzo szybko i woda leje się pełnym strumieniem a poniewaz jest za ścianą to ciepła woda jest po 5 sek.ogarne z komp. to wstawie jakies zdjecia.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rolik 08.11.2020 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 kuchnia salon +jadalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rolik 16.11.2020 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Witam, w ogrodzie też coś "drgnęło" z przodu od drogi jakieś krzaczki i inne roślinki posadzone ,przykryte częściowo kamykiem i korą.na reszcie działki ziemia wyrównana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rolik 11.12.2020 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 Panele na dachu pracują do 30.11.2020 wyprodukowały 9000 kWrachunki małe ok 50-150 na miesiąc(mam tylko prąd bez gazu)czekamy na mrozy ,zobaczymy co wtedy ,o ile wzrośnie zużycie strych tam gdzie rekuperacja został ocieplony 30 cm wełny (na podłogę jakiś pcv za 14 zł/m2 kolor buk ogólnie 72 m2)teraz tylko klapę musze wymyślić i jakieś zamknięcie do niej myślę nad jakimś siłownikiem na pilota(do otwierania klapy na poddasze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rolik 03.04.2021 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2021 Życzę Ci by na tę Wielkanoc robotę w kuchni odwalił za Ciebie zając, baranek potem posprzątał stoły, a żeby Tobie zostały tylko… obżarstwo i pierdoły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 08.04.2021 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2021 Jak wyszła zima cenowo?Rozważam podobne rozwiązanie ogrzewania jak ty.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rolik 13.04.2021 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2021 Witam,mam kocioł Kospel mocy 8kW ,dodatkowo klima o mocy 8kW,miałem trochę objekcji że za mało policzyłem mocy kotła , ale po zimie mogę powiedzieć że jest ok (kocioł Kospel podłączony do ogrzewania podłogowego) wszystko w domu jest na prąd tzn.podgrzewacze przepływowe (łazienka moc 27kW,kuchnia zlew moc 11kw) drabinka grzejnik łazienka 1200W oraz drabinka grzejnik w pralni moc 600WFotowoltaika na dachu kierunek południe moc 9,95 kW (produkcja przez zime od listopada do konca marca to ok =1700kW.ogólnie od poczatku wyprodukowała 10700kWmoje zużycie prądu jest duże ponieważ wchodzi w to tzw wygrzewanie podłogi pod panele drewniane (od maja do września podłogówka grzała na 29 st.)także nie mogłem za dużo produkowac na zapas . dlatego rachunki za prąd (ogrzewanie,gotowanie,woda ciepła,)za zimę to listopad,grudzień=1600zł styczeń ,luty =1900 złale myślę że na następna zime opłata spadnie najmniej o połowę.temp.w domu to ok 21st łazienka 23 st, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rolik 26.03.2022 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Witam po dłuższej nieobecności , ale teraz mogę napisać ile "pali" mój dom za 2021 r i zimę do końca marca zużywam mięsiecznie za 100,00 złw tym ogrzewanie ,gotowanie, ciepła woda .na razie nie trzeba wymieniać kotła elektrycznego na pompe ciepła .pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rolik 28.03.2023 05:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2023 Witam, i nast.zima za nami koszt tej zimy to 1100zł za rok!!! (orzewanie,ciepła woda,gotowanie) jest bardzo dobrze,opłaciło się na etapie budowy dobrze docieplić dom energii jest dość ,a doładowuje jeszcze samochód hybrydę kocioł z Kospela(8kW) robi robotę kosztuje tylko 3,5 tys zł. ustawiony na moc 2,0kW nastawiony na temp.na kotle 30 st podłogówka wiadomo tylko ze działa powoli...dziś uruchomienie za 3-4 dni "czuć" ciepło.(beton,panele drewniane) Myślałem że po 1,2 latach będę wymieniał kocioł na pompę ciepła bo będzie palił z duzo, po dwoch zimach jest ok,jeśli kocioł się popsuje to wtedy może pomyślę o zmianie no i jeśli pompy ciepła będą kosztowały poniżej 10 tys.zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts