EverFrost 09.07.2019 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Cześć Jestem na etapie adaptacji budynku na działce i będzie to bliźniak ze wspólnym wjazdem. Architekt ma oczywiście swój pomysł, ale chciałem Was zapytać o opinię. Na załączonym obrazku zaznaczyłem żółtym kolorem bramę, zaś czerwoną strzałką wymiar o którym pytam, ile metrów tu minimum zostawić by dojazd do domów był w miarę swobodny. Dodam że po bokach domu będzie po 6,5 metra wolnej przestrzeni i to tam będzie miejsce na drugi samochód, przed domem auta nie będą stały. Chodzi tylko o dojazd do garażu. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 09.07.2019 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2019 Do garażu i tak nie wjeżdża się pod kątem tylko prostopadle do bramy, tym samym przed wjazdem do garażu pojazd już musi " zaliczyć " skręt i ustawić się prostopadle do budynku, tym samym sprawdź promienie skrętów dla samochodów osobowych + długość pojazdu + przyjmij zapas szerokości - wyjdzie minimalna szerokość dojazdu / odległość budynku od granicy. Ewentualnie ( jeśli kierujesz pojazdem ), na wolnym parkingu wykonaj ten manewr skrętu - również otrzymasz minimalną wielkość, tj. odległość budynek / granica działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts