Misterhajt 10.07.2019 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Chłopie. Masz to odkopane, dzwoń do kogoś z uprawnieniami i za 200 zł. + 100 zł. kosztów materiału, ci to hermetycznie połączą. Potem położysz na to folię, zasypiesz i zapomnisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.07.2019 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Jak patrze to na bank bym to owijał bo ewidentnie izolacja jest naddarta. Ale możesz zmierzyć rezystancje izolacji między żyłami i zobaczyć co wyjdzie. Ile ma wyjść aby było dobrze ? Oczywiście , że moja metoda jest zgodna z zasadami sztuki i wiedzy Jakiej wiedzy i sztuki? Bo chyba nie wiedzy i sztuki "elektrycznej" Jakimi taśmami radzisz to owijać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 10.07.2019 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Ile ma wyjść aby było dobrze ? Jakiej wiedzy i sztuki? Bo chyba nie wiedzy i sztuki "elektrycznej" Jakimi taśmami radzisz to owijać ? Moja dyskusja z Tobą nie ma sensu bo jesteś laikiem. Autorowi wyjaśniłem co ma zrobić aby było dobrze i tanio zrobi natomiast jak będzie uważał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 10.07.2019 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Może Ty masz uprawnienia SEP i dlatego polecasz takie chałupnicze metody.Nie podałeś tej taśmy do zabezpieczenia przeciętej izolacji. Ja nie mam uprawnień SEP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 10.07.2019 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Moja dyskusja z Tobą nie ma sensu bo jesteś laikiem. Dokładnie. Nie tylko w tej dziedzinie. On się na wszystkim "zna", a szczególnie no tym czego nie ma jak np. PV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 10.07.2019 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Panowie czy w Was zawsze takie wysokie napięcie Na zdjęciach uszkodzenie wygląda znacznie gorzej niż w rzeczywistości bo jest w powiększeniu. O stan izolacji pojedynczych żył ja by się nie martwił jest naprawdę bardzo powierzchowne. Jedyne co potrzebuje to zabezpieczyć żeby wilgoć nie wchodziła do kabla. Jak widać na ostatnim zdjęciu po złożeniu kabla czarna izolacja prawie idealnie przylega Czy jak dam 3x koszulkę termokurczliwa z klejem to kabel będzie zabezpieczony przez wnikaniem wilgoci.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 10.07.2019 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Dokładnie. Nie tylko w tej dziedzinie. On się na wszystkim "zna", a szczególnie no tym czego nie ma jak np. PV. Dokładnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 10.07.2019 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 (edytowane) Panowie czy w Was zawsze takie wysokie napięcie Na zdjęciach uszkodzenie wygląda znacznie gorzej niż w rzeczywistości bo jest w powiększeniu. O stan izolacji pojedynczych żył ja by się nie martwił jest naprawdę bardzo powierzchowne. Jedyne co potrzebuje to zabezpieczyć żeby wilgoć nie wchodziła do kabla. Jak widać na ostatnim zdjęciu po złożeniu kabla czarna izolacja prawie idealnie przylega Czy jak dam 3x koszulkę termokurczliwa z klejem to kabel będzie zabezpieczony przez wnikaniem wilgoci.? Czy masz możliwość nawleczenia na ten kabel koszulki termokurczliwej? Jak masz to wystarczy jedna koszulka i tyle. Trzeba najpierw dobrze wyczyścić powierzchnię kabla aby klej "złapał" . W zestawach do łączenia kabli jest tylko jedna koszulka wierzchnia. Edytowane 10 Lipca 2019 przez Stermaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 10.07.2019 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2019 Tak jak pisałem wcześniej mam możliwość nawleczenia koszulki termokurczliwej Masz sprawdzonego producenta takich koszulek albo konkretny typ koszulki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 11.07.2019 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Tak jak pisałem wcześniej mam możliwość nawleczenia koszulki termokurczliwej Masz sprawdzonego producenta takich koszulek albo konkretny typ koszulki? Idziesz lub jedziesz do hurtowni elektrycznej i kupujesz. W hurtowni takiej co się szanują nie powinno być badziewia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 11.07.2019 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Tak jak pisałem wcześniej mam możliwość nawleczenia koszulki termokurczliwej Tak z ciekawości jak wygląda ta możliwość? Masz gdzieś blisko koniec kabla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 11.07.2019 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Więcej gadania niż to warte. Podjedź do sklepu kup mufę żywiczną i zamknij temat. Albo tę taśmę samowulkanizująca - w Leroy Tesa po 31 zł. W zupełności wystarczy.Absolutnie nie wzywaj fachowca za 200 zł. Nie zrobi tego dokładniej niż Ty sam, mówimy o przecięciu przewodu, nie dajmy się zwariować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 11.07.2019 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Więcej gadania niż to warte. Podjedź do sklepu kup mufę żywiczną i zamknij temat. Albo tę taśmę samowulkanizująca - w Leroy Tesa po 31 zł. W zupełności wystarczy. Absolutnie nie wzywaj fachowca za 200 zł. Nie zrobi tego dokładniej niż Ty sam, mówimy o przecięciu przewodu, nie dajmy się zwariować. Miałem podobny problem, tak jak piszesz mufa żywiczna i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krybacki 11.07.2019 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Skoro nie masz z tym do czynienia to po co się mądrzysz ? Koryguję twoje samodzielne próby myślenia misiu pysiu, bo piszesz niedorzeczności a jak Ci mówią dobrze, to obrażasz się jak mały Kaziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 11.07.2019 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Jak można robić można przeczytaćhttp://www.fachowyelektryk.pl/technologie/kable-i-przewody/1976-mufy-kablowe.htmlhttps://www.speckable.pl/produkt/7699/Mufa-kablowa-zywiczna-5zyl-x-1,5-10mm2.html?ref=qq1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 11.07.2019 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Koryguję twoje samodzielne próby myślenia misiu pysiu, bo piszesz niedorzeczności a jak Ci mówią dobrze, to obrażasz się jak mały Kaziu. Myślałem że jesteś dorosły Ale chyba nie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 20.07.2019 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2019 Kabek na razie mam zaizolowany taśma samowulkanizującą Pomiar rezystencji izolacji wykazał 400 MegaOmów czyli podobno jest bardzo dobrze Zamierzam jeszcze na to wszytko naciągnąć koszulkę termokurczliwą z klejem Może nie jest to już potrzebne ale raczej nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 07.03.2021 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2021 Więcej gadania niż to warte. Podjedź do sklepu kup mufę żywiczną i zamknij temat. Albo tę taśmę samowulkanizująca - w Leroy Tesa po 31 zł. W zupełności wystarczy. Miałem podobny problem, tak jak piszesz mufa żywiczna i po kłopocie. Takie coś się nada po ziemię (nie do naprawy tylko do przedłużenia)? Ten jest IP68 Ten jest IPX8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts