Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

izolacja kanału samochodowego

maksell

Recommended Posts

Witam serdecznie,

W garażu wymurowalem kanał z bloczków gdyż zostało mi ich sporo i postanowiłem wykorzystać je do budowy kanału, robiłem wszystko tak jak kazał kierownik budowy. Do zaprawy dodawałam plastyfikator sika, bloczki otynkowane i pomalowane z 7x dysperbitem tytana jednak sa z 3 miejsca gdzie woda sie do kanału przedostaje i widać dokładnie gdzie, myślałem ponawiercac miejsca gdzie wycieka woda i wpuścić "suchy mur" tzw iniekcje ale nie wiem czy to wystarczy?

Wg mnie żadne iniekcje Ci nie pomogą. Woda jak nie tu, to znajdzie ujście gdzie indziej.. Dziwne, że podczas kopania / murowania nie zauważyłeś jak woda nachodzi. U mnie właśnie tak było. Wstrzymałem robotę, zamówiłem plandekę basenową na wymiar, włożyłem w dół - i dopiero wtedy zacząłem zabawę z murarką, tj . mikro ławy pod mur, chudziak, mur. Ok. 2 tyg wycięte z życia, wszystko ręcznie w dwie osoby.

W Twoim przypadku pozostaje pospawanie wanny stalowej - szczelnej i włożenie do kanału w całości. Ot tyle. Jak lacha przegnije, wymienisz na nową.

Pozostaje kwestia zapachu wilgoci w garażu.

Pozdrawiam

W Twoim przypadku pozostaje pospawanie wanny stalowej - szczelnej i włożenie do kanału w całości. Ot tyle. Jak lacha przegnije, wymienisz na nową.

Pozdrawiam

Absolutnie ... wiesz jak działa prawo Archimedesa ? Któregoś dnia wejdziesz do garażu a auto będzie pod sufitem ... wypchnięte przez wannę pływającą.