maksell 11.07.2019 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Witam serdecznie,W garażu wymurowalem kanał z bloczków gdyż zostało mi ich sporo i postanowiłem wykorzystać je do budowy kanału, robiłem wszystko tak jak kazał kierownik budowy. Do zaprawy dodawałam plastyfikator sika, bloczki otynkowane i pomalowane z 7x dysperbitem tytana jednak sa z 3 miejsca gdzie woda sie do kanału przedostaje i widać dokładnie gdzie, myślałem ponawiercac miejsca gdzie wycieka woda i wpuścić "suchy mur" tzw iniekcje ale nie wiem czy to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandek 11.07.2019 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2019 Wg mnie żadne iniekcje Ci nie pomogą. Woda jak nie tu, to znajdzie ujście gdzie indziej.. Dziwne, że podczas kopania / murowania nie zauważyłeś jak woda nachodzi. U mnie właśnie tak było. Wstrzymałem robotę, zamówiłem plandekę basenową na wymiar, włożyłem w dół - i dopiero wtedy zacząłem zabawę z murarką, tj . mikro ławy pod mur, chudziak, mur. Ok. 2 tyg wycięte z życia, wszystko ręcznie w dwie osoby. W Twoim przypadku pozostaje pospawanie wanny stalowej - szczelnej i włożenie do kanału w całości. Ot tyle. Jak lacha przegnije, wymienisz na nową. Pozostaje kwestia zapachu wilgoci w garażu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksell 12.07.2019 04:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2019 Podczas kopania woda sie nie pokazywala, grunt jest gliniasty i moze dlatego?Woda po zrobieniu drenow w około domu juz tak nie podchodzi ale jednak w tych 2 miejscach wybija. Zsryzykuje i zrobię iniekcje i zobaczę jaki będzie efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 13.07.2019 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2019 W Twoim przypadku pozostaje pospawanie wanny stalowej - szczelnej i włożenie do kanału w całości. Ot tyle. Jak lacha przegnije, wymienisz na nową. Pozdrawiam Absolutnie ... wiesz jak działa prawo Archimedesa ? Któregoś dnia wejdziesz do garażu a auto będzie pod sufitem ... wypchnięte przez wannę pływającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacer 13.07.2019 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2019 W przypadku obecności wody warto było zrobić dodatkowy drenaż wokoło kanału poniżej jego podłogi, a następnie zasypać żwirem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjablonska517 18.07.2019 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Myślę, że nie da się już nic z tym zrobić jeśli budowa kanału została zakończona. Woda przez wzgląd na cisnienie i tak znajdzie ujście. Jedynym sposobem jest albo się przemęczyć z wilgocią (o ile nie podtapiasz się wchodząc do kanału), albo rozbiórka i budowa z izolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_5 18.07.2019 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Da się to naprawić. U siebie miałem dziurę w folii z zewnątrz kanału i zalewało mi go przy dużych ulewach. Wyrównałem powierzchnię od środka klejem, wkleiłem taśmy narożnikowe + IZOHAN EKO 1K. Na to płytki i nie ma ani grama wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts