Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kurs glazurnika - ktoś poleci?

topek2000

Recommended Posts

Witajcie,

W moim przyszlym domu chce mieć praktycznie wszystkie podlogi w plytkach, no i łazienka, etc.

Chciałbym się nauczyc kłaść przyzwoicie plytki. Mysle o kursie 2-3 tygodnie no i potem praktyka we własnym zakresie.

Jest tego trochę w necie, ale który kurs jest dobry? Moze ktos z was robil taki kurs?

Moze jest jakaś firma od plytek/klejów, która organizuje kursy.

Z kilku powodow chce to zrobić.

Oszczednosci, robie dla siebie wiec nie bedzie wtopy i pretensji, satysfakcja jak będę chodzil po podlodze samemu polozonej, nabede nową umiejetnosc.

Urlopu mi nie brakuje, więc komentarze w stylu "idz lepiej do pracy, za zarobione pieniądze weź fachowca" za bardzo mi nie pomogą.

Pozdrawiam

topek

chcesz sie nauczyć glazurnictwa? nie ma innej rady jak iść do pracy na rok czy dwa do takiego fachu i sie uczyć. Chyba, że masz na tyle zdolności manualnych, że wystarczy jak popatrzysz jak inni robią.

Ja sam kładę płytki i wiele innych rzeczy, nie chodzę na szkolenia, tylko przyglądam się jak inni robią i zaczynam od pomieszczeń najmniej reprezentacyjnych typu kotłownia. tam jak coś spieprzę to trudno, ale bede wiedział czego unikać w innych pomieszczeniach.

A, i patrzec w naturze, nie w internecie, w internecie to tylko szczegóły/szczególiki

chcesz sie nauczyć glazurnictwa? nie ma innej rady jak iść do pracy na rok czy dwa do takiego fachu i sie uczyć. Chyba, że masz na tyle zdolności manualnych, że wystarczy jak popatrzysz jak inni robią.

Ja sam kładę płytki i wiele innych rzeczy,

Ale ja nie muszę być Paganinim w tym fachu.

Luźnych dwóch lat nie mam

Niektórzy kładą płytki 30 lat i do tego czasu robią to żle .Do tego potrzebna jest smykałka 1 się nauczy i będzie kładł dobrze a 20 się nauczy ale będzie kłaść byle jak . Dlatego każdy szuka glazurnika z polecenia i chce obejrzeć jego prace bo chce mieć położone dobrze płytki bo będzie na nie patrzeć do końca życia.