Hotmail 25.10.2004 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 Witam Forumowiczów.Mam mały problem, wykonawca który zrobił u mnie roboty na około 4000zł nie chce wystawić mi rachunków.Umowa była ustna,że po wykonanej robocie będą wszystkie rachunki za robociznę.Na dzień dzisiejszy mam tylko jedno potwierdzenie na piśmie, nał 1000zł.Jestem w stanie udowodnić jakie roboty wykonał (zdjęcia przy tych robotach oraz świadkowie).Poradzcie co mam zrobić...zgłosić do Urzędu Skarbowego?A jeżeli tak jak później cała procedura wygląda,czy są jakieś sprawy sądowe itd.,itp.???Z góry dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam.Hotmail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 26.10.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Chyba gościu nie będzie taki ryzykant i da Ci rachunek jak zobaczy, że poważnie mówisz o Urzędzie Skarbowym. Ale gdyby nie, to niestety możesz być wzywany na świadka zarówno w postępowaniu przygotowawczym (chyba prowadzi je UKS), jak i sądowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 26.10.2004 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Poradzcie co mam zrobić...zgłosić do Urzędu Skarbowego?A jeżeli tak jak później cała procedura wygląda,czy są jakieś sprawy sądowe itd.,itp.??? No co Ty Hotmail ! Chcesz mieć kłopoty ? Spróbuj się dogadać ! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 26.10.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Dlaczego Hotmail ma mieć kłopoty? Brak pisemnej umowy nie jest przestępstwem ani nawet wykroczeniem . Chyba, że ma coś innego do ukrycia przed US w związku z budową, ale przecież nie ma powodów żeby to zakładać? Z doświadczeń wielu budujących wynika, że straszak Urzędu Skarbowego na ogół działa na wykonawców (choć najczęściej stosuje się go w przypadku spapranej roboty, którą trzeba poprawić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hotmail 26.10.2004 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 wszystkie prace budowlane zostały wykonane zgodnie z obowiązującymi przepisami...Martwie, się tylko że będę wzywany jako świadek.Pracą mam taką,że mogę być w domu tylko w weekendy.Pozdrawiam.Hotmail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.10.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Porozmawiaj z nim - nagraj rozmowe na tasme magnet. - powienien potwierdzic fakt wykonania robot oraz brak checi wystawienia rachunku.Na koncu rozmowy poinformuj go o nagraniu rozmowy i skierowaniu pisma "informujacego z kaseta" o jego praktykach do US - czyli braku checi zaplacenia podatku dochodowego i Vat-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts