onna 14.07.2019 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Dzień dobry. Stawiamy z mężem domek letniskowy na szkielecie. Część robi firma,resztę będziemy robić sami. Mam dylemat co do wykończenia ścian w środku - z zewnątrz deska elewacyjna,folia,szkielet wypełniony wełna 12 cm, na to folia i teraz problem - 1. W łazience część ścian chcemy pokryć płytkami,ale część zostawić pomalowane. Co tu się sprawdzi najlepiej i nie będzie kosztowne bardzo? Płyta OSB?( Jak ja wtedy ładnie na gładko wykończyć i co jeśli domek nie będzie zima ogrzewany? Kartongips?( Obawiamy się o łączenia kiedy drewno będzie pracować...2. Ściany wewnatrz- boazeria ( nie przytłoczy małego domku taka ilość drewna?jak z zagrożeniem pożarowym? Czy może jakieś wykończenie na gładko - i znów te pytania co przy łazience..( wilgoć, wykończenie? Może ktoś ma jakieś doświadczenia i podpowie co się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaik77 30.08.2019 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Fachowcem nie jestem w tej dziedzinie ale w naszym szkielecie wewnątrz mamy osb i kartongips w zależności od przeznaczenia (zielony,czerwony).W łazience będzie folia w płynie i płytki. Pozostaje kwestia dobrej wentylacji.Na łączenia rigipsów vario albo uniflott z fizeliną a narożniki wew taśma amerykańska,może nie jest to najtańsze rozwiązanie ale pewne Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez rafaik77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts