Maltitolu 15.07.2019 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 (edytowane) Cześć wszystkim, jestem w trakcie kupowania kawalerki. W tym momencie domykam sprawy związane z cesją umowy, a samo mieszkanie jest w budowie i będzie oddane dopiero w lutym. Jednak fajnie jest sobie pomarzyć i powoli zacząłem się zastanawiać jak ma wyglądać moje wymarzone M1 i okazuje się, że jest to bardziej skomplikowane niż myślałem. Czytając różne posty na tym forum oraz artykuły na innych stronach doszedłem do wniosku, że nic nie wiem i nie mam żadnego pomysłu na tę przestrzeń Czy macie jakieś rady na to jak poustawiać meble w takim mieszkaniu? Łazienka i aneks mało mnie interesują. Jakoś z nimi będzie tym bardziej, że nie potrzebuję rozbudowanego AGD. Zazwyczaj jem na mieście. Więc pewnie rzeczy będą ustawione tak jak na załączonym planie. Myślałem o jakimś małym stole z dwoma krzesłami, który oddzielałby aneks od pokoju. Taki stół z jednej strony pozwalający przygotować posiłek, a z drugiej strony pozwalający przy nim usiąść. A nad zlewem i piekarnikiem wiszące szafki, żeby trzymać w nich kilka rzeczy. Ale nie wiem co dalej. W tym momencie nie dysponuje dokładnymi wymiarami ścian w pokoju ale jak widać jest o prawie kwadratowy, a okno jest przesunięte w prawo (mieszkanie bez balkonu). Możemy założyć, że pokój jest 4m x 4,75m. Chodzi mi o jakieś ogólne rady, może ktoś meblował coś podobnego? - Wiem na pewno, że muszę mieć konkretne biurko pod komputer, które spokojnie pomieści dwa monitory. - Wydaje mi się, że tapczan na dłuższą metę to zły pomysł i powinienem kupić sobie normalne łóżko z porządnym materacem (ze znajomymi spotykam się na mieście). 120 cm x 200 cm - Przydałaby się jakaś konkretna szafa na trzymanie wszystkich pierdół. Myślałem o takiej zabudowanej typu komandor, żeby maksymalnie wykorzystać przestrzeń ale czy nie 'przytłoczy' ona przestrzeni? (Będę miał też komórkę lokatorską 6m2, więc rzeczy typu zimowe kurtki i kartony będę miał gdzie trzymać poza mieszkaniem). Każda rada będzie dla mnie cenna. Pozdrawiam Edytowane 15 Lipca 2019 przez Maltitolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 04.08.2019 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Dokładne wymiary kawalerki umożliwiłyby zaproponowanie rozwiązania. Same przybliżone wymiary i zdjęcie słabej jakości to zdecydowanie za mało. Bo jeśli np. pomieszczenie jest wystarczająco wysokie, to może można by zaproponować łóżko na antresoli? A wysokość parapetów z kolei może zdecydować o tym czy postawimy tam łóżko czy biurko. Itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts