Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uchwyty relingowe czy "kasetowe"

smartcat

Recommended Posts

Mam pytanie do tych co już maja nową kuchnię jak na dłuższa metę sprawdza się uchwyty do frontów w postaci wpuszczanej "kasetki" cos jak otwieranie drzwi w samochodzie. Ładnie wygladają takie uchwyty kasetowe jednakze relingi wydają sie miec przewgę w postaci lepszego "manualnie", bardziej ergonomicznego sposobu na ich chwytanie i otwieranie szafek i szuflad że nie wspomnę o utrzymaniu czystości ( zakładam ze mając palce upaćkane w czymś bedę chciał coś wyjąc z szuflady do w kasetce ten kit może zostać na długo jak zapomnę oczyścić)

Jakieś spostrzezenia macie może

Targana identycznymi jak Ty, Smartcat rozterkami, prawie rok temu kupiłam szafki z uchwytami relingowymi. Fakt, że kasetki są bardzo estetyczne, ale właśnie... Co z czystością? :-? Mam więc relingi i to była dobra decyzja.

Dorzuciłbym jeszcze że na takim relingowym uchwycie można jakiś reczniczek przewiesić. Skłaniam sie do tych relingów ale może któraś z Pań stanie w obronie "kasetek" że np

-nie obijaja sobą szafki w narożniku jak się otwiera dzwiczki przyległej szafki

- nie zaczepia sie ubraniem o nie itp itd

Targana identycznymi jak Ty, Smartcat rozterkami, prawie rok temu kupiłam szafki z uchwytami relingowymi. Fakt, że kasetki są bardzo estetyczne, ale właśnie... Co z czystością? :-? Mam więc relingi i to była dobra decyzja.

Dorzuciłbym jeszcze że na takim relingowym uchwycie można jakiś reczniczek przewiesić. Skłaniam sie do tych relingów ale może któraś z Pań stanie w obronie "kasetek" że np

-nie obijaja sobą szafki w narożniku jak się otwiera dzwiczki przyległej szafki

- nie zaczepia sie ubraniem o nie itp itd

My tez zrezygnowalismy z kasetek na rzecz relingow wlasnie z powodu potencjalnego brudu i problemow z domyciem. Relingi wygladaja przyzwoicie, sa wygodne w myciu i uzyciu, zadna z szafek sie o relingi nie obija, ani tez zaden z domowych kucharzy. Obijaja mi sie natomiast przy zamykaniu lamane drzwiczki od naroznej szafki o szafke obok - tzn. zdarza mi sie zamknac szafke narozna na szafke obok. Juz sa nawet lekkie rysy na tej obok, ale mowili mi, ze tak to bedzie :(.