Speyson 17.07.2019 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Witam, przy zakładaniu zaworów kulowych ciepłej i zimnej wody w kuchni napotkałem następujący problem: woda z rurek wypływa mimo zakręcenia zaworów w całym mieszkaniu. Po odcięciu głównych zaworów (w łazience) odkręciłem krany w całym mieszkaniu i zostawiłem, aby woda pozostała w rurach wyciekła. Następnie, po odkręceniu wężyków baterii w kuchni, pod które chcę zamontować zawory, "wypompowałem" za pomocą wężyka wodę pozostałą w rurach. Mimo to woda wciąż dość szybko podchodzi i wypływa z zaworów i nie da się porządnie osuszyć i uszczelnić gwintów oraz zaworów przy montażu. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 17.07.2019 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Widać zawory główne przepuszczają już "ze starości". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 17.07.2019 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Trzeba było "poruszać" zaworami.Znaczy: otwierać i zamykać. Może by pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.07.2019 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 No, trzeba było... Zawiń uczciwie gwinty konopiem i skręć.Woda wcale tu nie przeszkadza. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 17.07.2019 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 No, trzeba było... Zawiń uczciwie gwinty konopiem i skręć. Woda wcale tu nie przeszkadza. Adam M. Jak już to może lepiej pakulami bo źle zrozumie i zmarnuje towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 17.07.2019 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Cholera... Marychy Mu nie sugeruję!Pakuły to włókno konopne z konopi BEZ THCMarychą rury podwijać?Toż to zbrodnia marnotrawstwa! Adam M.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Speyson 18.07.2019 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Dzięki za odpowiedzi...Akurat pasty oraz konopnych blond włosów nie żałowałem, tylko trochę obawiam się jakości takiego połączenia na szybko i na mokro. Zawór dokręcałem ręką, pakuł było w nadmiarze i większość obracała się razem z nakręcaniem zaworu. Przy okazji drugie pytanie: czy wężyki nie są zbyt mocno zgięte przy łączeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.07.2019 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Nie. Są normalnie.Jak konopie się ślizga to można przed owinięciem gwint nieco poskrobać, pokaleczyć/zszorstkować kawałkiem brzeszczota (bo twardy i z ząbkami).Konopie jak dostanie nieco wody to doszczelni złącze.Woda tu nie przeszkadza.Często zamiast pasty moczyło się to i skręcało.Nie było nieszczelności. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts