emyyyl 17.07.2019 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 (edytowane) Witam. Posiadam las i pole które są na jednej działce. Las już jest dość stary i mam zgodę na wycinkę. Od strony lasu są blisko przyłącza- woda i gaz. Chciałbym w związku z tym wylesic czesc lasu i jeśli to będzie konieczne zasadzić nowe drzewa na polu a wylesioną część podzielić na działki budowlane. Teren nie jest objęty MPZT. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda procedura i jak najlepiej się za to zabrac? Lasu mam 28000m2 a pole 19000m2, zdjęcie poglądowe działki w załączniku.u Edytowane 17 Lipca 2019 przez emyyyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymonchrapkowski 02.03.2021 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2021 Czy Pan coś robił z tą działka bo mam pomysł na ten las żeby odlesić? Witam. Posiadam las i pole które są na jednej działce. Las już jest dość stary i mam zgodę na wycinkę. Od strony lasu są blisko przyłącza- woda i gaz. Chciałbym w związku z tym wylesic czesc lasu i jeśli to będzie konieczne zasadzić nowe drzewa na polu a wylesioną część podzielić na działki budowlane. Teren nie jest objęty MPZT. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda procedura i jak najlepiej się za to zabrac? [ATTACH=CONFIG]432589[/ATTACH] Lasu mam 28000m2 a pole 19000m2, zdjęcie poglądowe działki w załączniku.u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 03.03.2021 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Witam. Posiadam las i pole które są na jednej działce. Las już jest dość stary i mam zgodę na wycinkę. Od strony lasu są blisko przyłącza- woda i gaz. Chciałbym w związku z tym wylesic czesc lasu i jeśli to będzie konieczne zasadzić nowe drzewa na polu a wylesioną część podzielić na działki budowlane. Teren nie jest objęty MPZT. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda procedura i jak najlepiej się za to zabrac? [ATTACH=CONFIG]432589[/ATTACH] Lasu mam 28000m2 a pole 19000m2, zdjęcie poglądowe działki w załączniku.u - z mapy w załączniku nie wynika co to za rodzaj gruntu ( ? ) do " wyłączenia " na cele budowlane - można spodziewać się, że to grunt rolny ( ? ). Jeśli tak, jest Ustawa o ochronie gruntów rolnych i leśnych http://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU19950160078/U/D19950078Lj.pdf - odsyłam do Rozdziału 2 Ustawy - dot. przeznaczenia gruntów na cele nierolnicze i nieleśne. - na podstawie wyłączenia - dopiero wówczas można występować o wydanie Decyzji o Warunkach Zabudowy. Ta natomiast zostanie wydana po spełnieniu łącznie warunków opisanych w Art. 61.1 Ustawy o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym https://isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20030800717/U/D20030717Lj.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts