jambolaja 17.07.2019 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Witam!W mieszkaniu w kamienicy mam zainstalowany w przedpokoju kocioł węglowy co. Podłączone kaloryfery do każdego pomieszczenia i bojler na wodę.Jak wiadomo jest konieczność wymiany pieców opalanych węglem. Administracja nie ma pomysłu na moje mieszkanie (większość ma piece więc im robią wkłady elektryczne). Gazu nie ma i nie będzie. Dofinansowanie było ale znikło... i nie będzie... A ja kompletnie się na tym nie znam. czytam i czytam i im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie.A terminy gonią...Jedynie co pozostaje to prąd. Bardzo proszę o poradę jaki piec wybrać aby nie było wielkiej ruiny w domu przy zamianie. Abym nie poplynęła potem z rachunkami za prąd. Mieszkanie nieduże 45m2, 3 pokoiki,łazienka,ślepa kuchnia, przedpokój. Czy trzeba dużo zmieniać w elektrycznej instalacji? Czy ta obecna wystarczy? Słyszałam też gdzieś,że lepiej wtedy wodę w instalacji zamienić na olej. Czy to prawda?Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 17.07.2019 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Witam! W mieszkaniu w kamienicy mam zainstalowany w przedpokoju kocioł węglowy co. Podłączone kaloryfery do każdego pomieszczenia i bojler na wodę. Jak wiadomo jest konieczność wymiany pieców opalanych węglem. Administracja nie ma pomysłu na moje mieszkanie (większość ma piece więc im robią wkłady elektryczne). Gazu nie ma i nie będzie. Dofinansowanie było ale znikło... i nie będzie... A ja kompletnie się na tym nie znam. czytam i czytam i im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie.A terminy gonią... Jedynie co pozostaje to prąd. Bardzo proszę o poradę jaki piec wybrać aby nie było wielkiej ruiny w domu przy zamianie. Abym nie poplynęła potem z rachunkami za prąd. Mieszkanie nieduże 45m2, 3 pokoiki,łazienka,ślepa kuchnia, przedpokój. Czy trzeba dużo zmieniać w elektrycznej instalacji? Czy ta obecna wystarczy? Słyszałam też gdzieś,że lepiej wtedy wodę w instalacji zamienić na olej. Czy to prawda? Pomocy!!! Witaj! Dotacje były, ale władze do końca i do ostatniego dnia czekać nie mogą.. Szkoda, że nie zdążyłaś. Ale cóż.... Jeśli chodzi i takie inwestycje jak Twoja, zapraszam do kontaktu z naszymi specjalistami, którzy na terenie Krakowa działają cały czas w ramach likwidacji palenisk węglowych - mogą pomóc w każdej chwili - znajdziesz ich TUTAJ "lepiej wtedy wodę w instalacji zamienić na olej" - o czymś takim jeszcze nie słyszałem - możesz przybliżyć co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts