Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kocioł Grzewczy 1-funkcyjny z podajnikiem do 10.000 zł - możliwe?

Fenol

Recommended Posts

Cześć,

zdecydowałem się na otwarcie nowego tematu ponieważ mam ogromny problem z wyborem odpowiedniego pieca gazowego do swojego domu. Spędziłem już klika dni przeszukując internety, ale okazuję się, że teraz wiem jeszcze mniej niż zanim zacząłem.

Zaznaczę, że jestem laikiem i nie wiem już, czy możliwy jest zakup pieca kondensacyjnego 1-funkcyjnego z zasobnikiem w cenie MAKSYMALNIE do 10.000 zł.

Przez pierwszych 5-10 lat ogrzewany będzie tylko dół domu - 120m2

Na górze docelowo ogrzewane będzie 50~m2

W tym roku wymieniony dach - 20cm izolacji

Między ścianami domu stara izolacja - 15 cm

Podłoga - izolacji brak.

Ogrzewanie - kaloryfery.

Będę ogromnie wdzięczny za każdą odpowiedź, chętnie poczytam również artykuły z porównaniami pieców - nie odnalazłem zbyt wielu takich.

Oczywiście że Termet Ecocondens Gold(ok.3800) lub tańszy Silver.Zasobnik Biawar Quattro w zależności od pojemności(100l lub 150l=ile osób w gospodarstwie domowym) 1500-1700zł

Ważny jest też dostęp do serwisu w danym rejonie.Czyli niewiele więcej jak 1/2 twojego zaplanowanego budżetu

Edytowane przez Kondensat

• 1 month później...

Witam,

W doborze odpowiedniego jednofunkcyjnego gazowego kotła kondensacyjnego z zasobnikiem pomoże Panu jeden z Autoryzowanych Instalatorów marki Buderus. W swojej ofercie posiadamy kotły kondensacyjne z rodziny Logamax plus, które posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% oraz łatwy w obsłudze zintegrowany panel sterowania z ekranem LCD. Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują dobór i montaż kotła, przeprowadzenie pierwszego uruchomienia oraz w przyszłości pomagają przy wykonaniu okresowych przeglądów technicznych i ewentualnych napraw po okresie gwarancyjnym. Wyszukiwarkę instalatorów możne Pan znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z autoryzowanym serwisem marki pod numerem infolinii: 801 777 008.

W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o naszych kotłach gazowych zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/kotly-gazowe/

Pozdrawiam,

Konsultant Buderus