Fenol 17.07.2019 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Cześć, zdecydowałem się na otwarcie nowego tematu ponieważ mam ogromny problem z wyborem odpowiedniego pieca gazowego do swojego domu. Spędziłem już klika dni przeszukując internety, ale okazuję się, że teraz wiem jeszcze mniej niż zanim zacząłem. Zaznaczę, że jestem laikiem i nie wiem już, czy możliwy jest zakup pieca kondensacyjnego 1-funkcyjnego z zasobnikiem w cenie MAKSYMALNIE do 10.000 zł. Przez pierwszych 5-10 lat ogrzewany będzie tylko dół domu - 120m2Na górze docelowo ogrzewane będzie 50~m2 W tym roku wymieniony dach - 20cm izolacji Między ścianami domu stara izolacja - 15 cmPodłoga - izolacji brak. Ogrzewanie - kaloryfery. Będę ogromnie wdzięczny za każdą odpowiedź, chętnie poczytam również artykuły z porównaniami pieców - nie odnalazłem zbyt wielu takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenol 18.07.2019 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 oczywiście miałem na myśli napisać kocioł z zasobnikiem* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaju 19.07.2019 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 oczywiście miałem na myśli napisać kocioł z zasobnikiem* jest tego sporo o ACVdo H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kondensat 20.07.2019 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2019 (edytowane) Oczywiście że Termet Ecocondens Gold(ok.3800) lub tańszy Silver.Zasobnik Biawar Quattro w zależności od pojemności(100l lub 150l=ile osób w gospodarstwie domowym) 1500-1700złWażny jest też dostęp do serwisu w danym rejonie.Czyli niewiele więcej jak 1/2 twojego zaplanowanego budżetu Edytowane 20 Lipca 2019 przez Kondensat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 06.09.2019 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2019 Witam, W doborze odpowiedniego jednofunkcyjnego gazowego kotła kondensacyjnego z zasobnikiem pomoże Panu jeden z Autoryzowanych Instalatorów marki Buderus. W swojej ofercie posiadamy kotły kondensacyjne z rodziny Logamax plus, które posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% oraz łatwy w obsłudze zintegrowany panel sterowania z ekranem LCD. Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują dobór i montaż kotła, przeprowadzenie pierwszego uruchomienia oraz w przyszłości pomagają przy wykonaniu okresowych przeglądów technicznych i ewentualnych napraw po okresie gwarancyjnym. Wyszukiwarkę instalatorów możne Pan znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z autoryzowanym serwisem marki pod numerem infolinii: 801 777 008. W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o naszych kotłach gazowych zachęcam również do odwiedzenia strony internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/kotly-gazowe/ Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts