Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć. Jestem tu nowy i z tego co widzę, to na tym forum mogę liczyć na pomoc :)

Kupiłem system Inteligentny dom Nexwell. Czy ktoś z forumowiczów/forumowiczek posiada ten system? Stoję przed bardzo ważnym wyborem dotyczącym przełączników. Nexwell ma ich na tyle dużo, że nie mogę się zdecydować. Proszę o jakąś podpowiedź. Chciałbym poznać opinię posiadaczy, nie tylko handlowców z ich firmy.

Z Salonem. Posiadam system audio Sonos i bede go integrować z Nexwell. Będę obowiązkowo mieć duży Panel dotykowy, natomiast jest to standardowy Open space, więc nie wiem na co zdecydować się przy kuchni+wyspa. Polecają mi WPX - 12 pól dotykowych. Natomiast ja zastanawiam się nad WPP - 6 pól dotykowych.

Na to w takim razie nie ma reguły. Jeśli masz do 6 funkcji WPP wystarczy. Przy każdej kolejnej będziesz musiał przytrzymywać dany klawisz, co traci na intuicyjności, więc nie popełniaj mojego błędu. Powyżej 6 szedłbym w WPX. Masz do dyspozycji 12 pól, gdzie dodatkowo masz gałkę, która robi robote. Też mam Sonosa i zamierzam go zintegrować z Nexwell. Czekam na jakiś wolniejszy dzień żeby zagonić męża do roboty :).

Z Salonem. Posiadam system audio Sonos i bede go integrować z Nexwell. Będę obowiązkowo mieć duży Panel dotykowy, natomiast jest to standardowy Open space, więc nie wiem na co zdecydować się przy kuchni+wyspa. Polecają mi WPX - 12 pól dotykowych. Natomiast ja zastanawiam się nad WPP - 6 pól dotykowych.

Pamietaj ze WPP ma jeszcze 7-mą funkcję, multitouch. Często ludzi o tym zapominają. Więc wracając do odpowiedzi na pytanie. 7+ WPX, 7 funkcji WPP

Na to w takim razie nie ma reguły. Jeśli masz do 6 funkcji WPP wystarczy. Przy każdej kolejnej będziesz musiał przytrzymywać dany klawisz, co traci na intuicyjności, więc nie popełniaj mojego błędu. Powyżej 6 szedłbym w WPX. Masz do dyspozycji 12 pól, gdzie dodatkowo masz gałkę, która robi robote. Też mam Sonosa i zamierzam go zintegrować z Nexwell. Czekam na jakiś wolniejszy dzień żeby zagonić męża do roboty :).

A czy WPX ma jakies dodatkowe funkjonalnosci względem WPP?

• 2 weeks później...
A czy WPX ma jakies dodatkowe funkjonalnosci względem WPP?

Dodatkowych funkcji nie ma, ale!!! 1) WPX inaczej mierzy temperaturę. WPP ma czujnik w szkle, natomiast WPX wykorzystuje grzanie procesora przez co występuje obieg powietrza. Pomiar temperatury jest dokładniejszy. 2) WPX ma slider. W łatwiejszy i przyjemniejszy dla oka sposób możesz dostosować jasność światła czy głośność jak już zintegrujesz Sonosa.