piot3r 18.07.2019 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 (edytowane) Witam, dawno mnie tu nie było. Ale jak trwoga, to do boga:p Zakupiłem na aledrogo filtr studzienny 5/4 długi ze ślimakiem, przy okazji Omnigenę MHI1300 z Brio. Do podlewania ogrodu. Wkręciłem go, nie ukrywając pomagając sobie młotkiem w dno dziesięciometrowego odwiertu z rurą osłonową. Co prawda lustro wody było na niecałych trzech, ale potem coś w rodzaju kurzawki, więc wolałem dojść do warstw bardziej przepuszczalnych. Pompa po krótkiej walce zassała, alleluja... i za chwilę szlam z węża, fiiltr zapchany piaskiem, masakra:confused: Więc wyciągam, na szczęście bez większej walki, i oto, co widzę Zgłaszam więc sprzedawcy reklamacją. Ten mnie odsyła do producenta, firmy z Przasnysza. Producentowi żal wydać na kuriera, i dopiero po niemal dwóch tygodniach ktoś się zjawia odebrać filtr do "ekspertyzy". Brzmi ona, że filtr był wkręcany w zbyt kamienisty, lub twardy grunt, reklamacja nie uznana, i ewentualnie za stówkę i koszty kuriera mi go naprawią i odeślą. Mnie zastanawia jakość spoin lutowniczych, a co Wy o niej sądzicie? Edytowane 18 Lipca 2019 przez piot3r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts