lukasz921 19.07.2019 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Witam, Mam zamontowane drzwi balkonowe na podwalinie z klinarytu. Jest to tylko zasloniete przed swiatlem deską . W jaki sposób ten klinaryt się wykańcza w drzwiach tarasowych ? Słyszałem że można pomalować masą bitumiczną ale rownież że można nakleic tam membranę epdm ? Jak to faktycznie jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 27.07.2019 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2019 Taśma EPDM przyklejona Klejem do EPDM będzie najwłaściwszym rozwiązaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 06.08.2019 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Taka skrócona instrukcja odnośnie klinarytu:http://klinar.pl/pdf/Instrukcja-montazu-KLINARYT-5.pdf Malować też można, ale wydaje mi się, że rozwiązanie od Grabiciaka jest lepsze. Ja też takie rozwiązanie preferuję. Co prawda ja stosuję to do drzwi (np. Wikędy mają swój klinaryt spasowany z progiem), a nie do okien ale różnicy tu nie ma.Należy wspomnieć, że alternatywnie do klinarytu istnieje purenit stosowany np. w drzwiach CAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grabicak 06.08.2019 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 Purenitu nie robiłem ale pod drzwi stosuję podwaliny Stropexa. Sprawdzają sie lepiej niż Klinaryty bo są jeszcze twardsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 06.08.2019 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2019 A ja preferuje purenit:) Klinaryt wg instrukcji trzeba opierać liniowo.. Chociaż przyznaję że te wstawka z listwą zachęca do tradycyjnego montażu. Dziś miałem okazję montować okna w konstrukcji z płyty przypominającej purenit (wykonanie blisko 30 lat temu przez austriacką firmę) - ogólnie - bez zastrzeżeń. Tylko w jednym miejscu wyglądało na zalewane wodą (zardzewiałe wkręty itp) - były ślady "próchna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts