samowola 20.07.2019 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2019 Witam.Jest to mój pierwszy post na forum. Co prawda mam konto na Forum Muratora ale z głowy wyleciało więc założyłem nowe. Jak się stare znajdzie to poproszę administracje o likwidacje starego.Ale wrócę do tematu. Nie jestem w temacie nowego prawa budowlanego na 100%. Co najwyżej jakieś drobne szczątki. To może od początku.Prowadzę jednoosobową firmę związaną z spawalnictwem. Obecnie pracuje raczej jako podwykonawca więc nie jest mi specjalnie potrzebne miejsce do prowadzenia działalności.Ale planuje to w najbliższym czasie zmienić gdyż jestem na etapie dogadania szczegółów nowego kontraktu z firmą od której brałbym zlecenia. W końcu może będę więcej czasu z rodziną jak umowa wypali. Niestety docelowe miejsce na początek to mały garaż 3X3 metra ale puki co powinien na ten pierwszy projekt starczyć jakby co.Lecz poważnie już teraz myślę o inwestycji i tu mam problem.Moji rodzice (w zasadzie ja również) posiadają budynek gospodarczy ,stara ruina nadająca się na całkowity gróz ponieważ sama w sobie jest zagrożeniem dla innych. I w tym miejscu narodził się pomysł by starą ruinę zburzyć a w jej miejsce postawić o tych samych wymiarach o wiele tańszy garaż blaszany. Zostawiłbym co najwyżej fundamenty i poprawił wylewkę pod nowy budynek gospodarczy.A że nowe prawo budowlane upraszcza podobno cały ten temat to chciałbym się zapytać od czego bym musiał zacząć całą tą zabawe?? Stare plany jak co posiadam budynku więc z tym jakoś problemu nie ma.Może ktoś przerabiał podobny temat na nowym prawie budowlanym i by się wypowiedział oraz doradził co z czym??Dodam że część nowego budynku byłaby przeznaczona na moją firmę a taka mniejsza na prywatny użytek.Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/248465-odbudowaprzebudowa-budynku/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts