rafallogi 27.10.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 ADAS- nie porównuj proszę DeWalta do Toy-i. To marka dla profesjonalnej roboty podobnie jak czerwona CHilti i inne. Dlatego wcześniej zasugerowałem aby autor tematu określił się do czego ma służyć sprzęt i ile kasy chce na to przeznaczyć, ale jakoś enigmatycznie do tego podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 27.10.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Zbigniew Rudnicki masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 27.10.2004 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 ja krece bezfirmowo 14,4V - skrecilem dach kilka kilo wkretów niedugo bede krecil KG i mam wrazenie ze sprzecik moze tu sie skonczyc ma juz luzy na wrzecionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.10.2004 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 jesli juz to im wieksze napiecie akumulatora to realnie dluzsza jego zywotnosc jak i sila dokrecania wieksza - mozliwosc oddania wiekszej mocy niz przy np. 9V I jeszcze jedno - ladowarki sa impulsowe i zwykle - impulsowa w 10 min naladujesz a przy zwyklej realnie jeszcze jeden akumulator powinienes miec by ladowac na zmiane Mimo wszystko polecam sprzet dla profesjonalistow - jest co prawda drozszy ale i trwalszy - duzo trwalszy Metabo uzywam juz 8 rok i nie narzekam Kumpel ma dla odmiany Hilti juz 10 rok i podobnie klopotow nie ma I tu (jak w prawie zawsze) okazuje sie, ze oszczednosci przy zakupie odbijaja sie czkawak pozniej. Czesto okazuje sie, ze w ciagu eksploatacji narzedzi profesjonalnych - tanioche kupujemy kilka razy i jak na zlosc psuje sie ona w najmniej odpowiednim momencie A juz szlifierki katowe po 30 zet przebijaja swoja trwaloscia chyba wszystkie elektronarzedzia - raz kupilem gdyz na robote zapomnialem wziac swojego Deckera - spalila sie przy przecinaniu pierwszego ćwieka jakim oscieznice zamontowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 27.10.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 a ja mam HITACHI , stara jak świat (12V)- spadła mi chyba ze 100x z wysokości powyżej 3m na posadzkę betonową. poskrecana, pozlepiana na taśmę izolacyjną, ale ciągnie... jeszcze mam dwie METABO, nie do zjechania.przydatna funkcja to tryb impulsowy do wkręcania/wykręcania różnych rózności. ale ja kręcę zawodowo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel P. 27.10.2004 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2004 Ja polecam Boscha PSR 1440 koniecznie z dwoma akumulatorami - użytkuję już go drugi rok i jest OK. Cały mój drewniany taras z zadaszeniem "przeszedł" bez uszczerbkuhttp://foto.onet.pl/upload/19/52/_290332_n.jpgPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xadamus 28.10.2004 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Odwiedzilem Castorame. Kusi mnie Mc Allister 12V (w cenie Bosha PSR1440) , tylko nie znam tej firmy, czy to jest cos znanego? Ponoc jakosciowo zblizona do Black&Decker, jest ona w kazdym razie dwubiegowa, max moment 30Nm - chyba dzieki temu ze jest wlasnie ten wolny bieg) bo np. Black&Decker 14V ma 15Nm. No i ma wskaznik naladowania akumulatorkow.Czy ktos słyszał o firmie Mcallister ? A moze ma taką ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 28.10.2004 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Wydaje mi się że jest to marka stworzona tylko dla castoramy bo jak narazie nigdzie nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wieczór 28.10.2004 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 do pracy to jakaś markowa, np Black&decker, Bosch i inne, jak do drobnych prac domowych niemarkowe - TOYA i inne do 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Narzędzia Bosch 03.02.2017 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Segment wiertarko-wkrętarek akumulatorowych rozwija się niezwykle prężnie, dlatego dziś można znaleźć różne rodzaje podręcznych elektronarzędzi do rozmaitych zastosowań. Producenci podają na tabliczkach znamionowych lub w instrukcjach zmierzone wartości momentów osiąganych przez dany model. Dobrze jeżeli wkrętarka ma przekładnię z dwoma biegami. 1-szy bieg ma zazwyczaj mniejsze obroty, ale wyższy moment, 2-gi bieg odwrotnie - wkrętarka ma na wrzecionie obroty szybsze jednak mniejszy moment obrotowy. Do codziennego użytku polecić możemy kompaktową wiertarko-wkrętarkę Bosch GSR 12V-20, natomiast do cięższych prac, np. obróbki metalu, warto rozważyć Bosch GSR 18 V-EC o napięciu 18 V i pojemności akumulatora 5 Ah lub GSR 18-2 Li Plus przystosowany dodatkowo do prac budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts