mookie 22.07.2019 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 (edytowane) Jak powinny wyglądać warstwy izolacji na takim stropie?W projekcie mam warstwę wyrównawczą, na to izolacje i wylewka ale chciałbym trochę obniżyć podłogi.Kierbud zaproponował styrobeton który będzie robił zarówno za wyrównanie jak i za izolacje. Na to od razu wylewki. [ATTACH=CONFIG]448461[/ATTACH] Edytowane 25 Września 2020 przez mookie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bt9 22.07.2019 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Cześć.Mam identyczną sytuację jak ty.Ja myślę tylko nad tym czy ta szlakę usuwać, resztę warstw już pousuwałem. Została papa a pod nią szlaka pare cm.Plan mam taki:1. Folia.2. Perlit.3. Płyty G-K w 2 warstwach klejone ze sobą. Zależy mi na akustyce jak najlepszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mookie 28.08.2019 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2019 Do głosu doszedł jeszcze Styrobeton. Problem jest taki, że chciałem zrobić instalacje w podłodze (woda i elektryka), więc muszę czymś wyrównać do belek. Na tapecie jest Perlit lub Keramzyt lub Styrobeton. Ten ostatni najlżejszy, ale chyba najwięcej roboty z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 29.08.2019 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 A o perlicie nikt nie pomyślał ? kupić bo tani i zrobić perlitobeton robota nieciekawa (wiem coś na ten temat) ale akustyka i ciepłota super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mookie 29.08.2019 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Trochę poczytałem o tym perlitobetonie, wydaje się najlepszy - potrzebuję uzyskać wypełnienie + izolację akustyczną. @kryzys, możesz napisać na czym polega nieciekawość tej roboty? Mam do dyspozycji ok 9cm do wierzchu belek, następnie około 10-11 cm do punktu zero. W tym będą biegły rurki woda, kanalizacja (50), oraz prąd.Pytanie jak i czym zrobić te warstwy, tak żeby instalacje dobrze pochować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 29.08.2019 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 Głównie na mieszaniu tego , w betoniarce to sie zlepie w jedną breje a i proporcje wody podane przez producentów nijak nie pasuja trzeba sporo wiecej tego dawać , najlepiej ręcznie motyką to mieszać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mookie 29.08.2019 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2019 A jakie proporcje tego dawać? To musiałbym pewnie zrobić tak, zalać perlitobetonem do górnych poziomów belek. Następnie instalacje, potem na to sytro i jastrych. Dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mookie 14.01.2020 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2020 (edytowane) Spróbuję jednak ze styrobetonem. Edytowane 25 Września 2020 przez mookie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts