JacekF 23.07.2019 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Witam. Mam do was pytanie dotyczące hydroizolacji tarasu który jest nad garażem. W tym momencie mam takie warstwy:Płyta, papa termozgrzewalna, folia, styropian, folia, wylewka, Teraz mam zamiar przed ułożeniem płytej przesmarować wylewkę produktem z Mapei Mapelastic, zrobić obróbki blacharskie, narożniki i obróbki zabezpieczyć taśmą hydroizolacyjną. Mam jednak pytanie do was co zastosować przy słupkach barierki by uszczelnić te miejsca na styku wylewki i słupka? Czy zastosować taśmę butylową samoprzylepną czy może jakiś inny produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 23.07.2019 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Obróbka powinna być POD warstwą izolującą czyli papą. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Di. 23.07.2019 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Obróbka powinna być POD warstwą izolującą czyli papą. Jan Mam pytanie,pewien wykonawca polecal zrobic spadki i zarazem ocieplenie z xps bezposrednio na plycie tarasu i na tym membrane epdm klejona i uszczelnienia. Na tym ukladac taraz plywajacy z plytek na dystansach. Dobra idea czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekF 23.07.2019 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Ale jak pod papą jeśli na papie jest jeszcze styropian i wylewka czyli ok 20cm. Zresztą do wysokości wylewki jest dojechany styropian z elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Di. 23.07.2019 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 (edytowane) Ale jak pod papą jeśli na papie jest jeszcze styropian i wylewka czyli ok 20cm. Zresztą do wysokości wylewki jest dojechany styropian z elewacji. Jan chyba nie zrozumial, ze ta pierwsza papa/folia to paroizolacja. a tutaj slupek: http://www.izolacje.com.pl/artykul-galeria/id1803,tarasy-i-balkony-trudne-detale?gal=1&zdjecie=6015 Edytowane 23 Lipca 2019 przez Di. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 23.07.2019 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Jan chyba nie zrozumial, ze ta pierwsza papa/folia to paroizolacja. a tutaj slupek: http://www.izolacje.com.pl/artykul-galeria/id1803,tarasy-i-balkony-trudne-detale?gal=1&zdjecie=6015 Ta paroizolacja jest potrzebna jak dziura w moście, lub bąbel na tym. Obróbka powinna byc NAD ociepleniem i na nią papa (ostatecznie guma w płynie). Jak już ktoś się tak boi pary z pomieszczenia to można pomalować sufit farbą nieprzepuszczającą (a takie są w większości).Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Di. 24.07.2019 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ta paroizolacja jest potrzebna jak dziura w moście, lub bąbel na tym. Obróbka powinna byc NAD ociepleniem i na nią papa (ostatecznie guma w płynie). Jak już ktoś się tak boi pary z pomieszczenia to można pomalować sufit farbą nieprzepuszczającą (a takie są w większości).Jan Janie, o ile sie z toba zgadzam, o tyle piszesz kompletnie niejasno i mieszasz autorowi tematu w glowie. Autor napisal, ze na wylewke chce polozyc obrobki i gume w plynie "Mapei Mapelastic" tak? To bedzie hydroizolacja. Dobrze mowisz, ze mozna dac na to pape, jeszcze lepiej nie gume w plynie tylko gume EPDM. Autor pytal jak ma zaizolowac slupki barkerki. Wiec tamta papa pod spodem robi za cos a'la paroizolacja, co jest wymienione w wielu skryptach technicznych, bo hydroizolacja nie jest. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts