bobrow 23.10.2019 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Witam,gratuluję koledze kasy z dotacji- jak tylko mi zaktualizują w eboku dane , składam papiery. Odnośnie mojego Tauronu- poszło jak z ręki...Złożyłem tylko wniosek w biurze obsługi i w nie całe trzy tyg miałem już zamontowany dwukierunkowy licznik-a po tygodniu przyszedł aneks do umowy.Żadnych odbiorów i podpisów.Odnośnie instalatora , wpisałem mojego kolegę z uprawnieniami SEP.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 23.10.2019 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Witam, gratuluję koledze kasy z dotacji- jak tylko mi zaktualizują w eboku dane , składam papiery. Pzdr Złóż już wniosek o poświadczenie montażu licznika, możesz telef. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 23.10.2019 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Złóż już wniosek o poświadczenie montażu licznika, możesz telef. Racja-tak zrobię. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.10.2019 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Witam, gratuluję koledze kasy z dotacji- jak tylko mi zaktualizują w eboku dane , składam papiery. Odnośnie mojego Tauronu- poszło jak z ręki... Złożyłem tylko wniosek w biurze obsługi i w nie całe trzy tyg miałem już zamontowany dwukierunkowy licznik-a po tygodniu przyszedł aneks do umowy. Żadnych odbiorów i podpisów. Odnośnie instalatora , wpisałem mojego kolegę z uprawnieniami SEP. Pzdr U mnie odwrotnie najpierw zaświadczenie o możliwościach tech przyłączenia mojej instalacji do sieci od OSD potem aneks do umowy lub nowa i to juz mam teraz czekam na licznik. Potem z protokołem ze z miany licznika i wnioskiem o dofinansowanie jadę do RE po potwierdzenie przyłączenia. składam wniosek w NFOŚ I czekanie na wypłatę środków. Jeszcze jedna uwaga prosumenci nie mogą mieć EBOK tak ze nie masz na co czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 23.10.2019 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Jeszcze jedna uwaga prosumenci nie mogą mieć EBOK tak ze nie masz na co czekać. O kurczaki- a konsultant mi powiedział ,żebym czekał.Mają dołożyć drugie konto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 23.10.2019 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 W tauronie jak najbardziej będziesz miał ebok tak do miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.10.2019 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 W tauronie jak najbardziej będziesz miał ebok tak do miesiąca Ja mam konto EBOK od 15 lat w PGE, ale wczoraj ponformowano mnie że będzie niaktywne i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.10.2019 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 O kurczaki- a konsultant mi powiedział ,żebym czekał.Mają dołożyć drugie konto... spokojnie ty masz chyba Tauron może jest tam normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miecio 301 23.10.2019 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Ja mam konto EBOK od 15 lat w PGE, ale wczoraj ponformowano mnie że będzie niaktywne i tyle Dziwne podejście, co im przeszkadza prosument,może osoba informująca nie zrozumiała o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 23.10.2019 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Dziwne podejście, co im przeszkadza prosument,może osoba informująca nie zrozumiała o co chodzi Na pewno nie pokazała mi stosowny dokument. To jest kwestia systemu może kiedyś to naprawią. Rozmawiałem z moim wykonawcą zakładającym PV w wielu rejonach i mówi że procedury sa najprzeróżniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 23.10.2019 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 (edytowane) Ebok'a dla prosumentów ma tylko Tauron . Tylko PGE robi bilansowanie miedzyfazowe wektorowe(prawidłowe) . Enea niby rozlicza poprawnie prosumentów z 2T . Energa to prywatny folwark PiSu (w dwa lata 7 prezesów ) tu kolejni https://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,24451010,energa-zwleka-z-wyborem-prezesow-pis-nie-podjal-decyzji.html Te zakłady to państwa w państwie . Edytowane 23 Października 2019 przez cuuube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 23.10.2019 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 Dziwne podejście, co im przeszkadza prosument,może osoba informująca nie zrozumiała o co chodzi Co im przeszkadza nie wiem, ale PGE nie ma BOK w necie dla prosumenta, też sie od tego odbiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 24.10.2019 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Tymczasem 2 tygodnie juz czekam na wizytę z Tauron'a i zmianę licznika. No ileż można czekać??? Czekałem w Tauronie prawie 2 mce na wymianę licznika na dwukierunkowy. Oni uważają że powinni zmieścić się w 30dniach od zgłoszenia z naciskiem na POWINNI. Mam pytanie czy ktoś to przerabiał. czy rozbudowa instalacji też kwalifikuje do programu i zwrotu kosztów poniesionych np teraz? Sytuacja jest taka że licznik miałem wyminiony pod koniec maja i gdybym teraz rozbudował instalacje FV i dołożył kolejny falownik oraz panele to mogę ubiegać się o udział w programie w związku z tą rozbudowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 24.10.2019 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Na ten program się nie łapiesz , ja również ( tylko nowe liczniki dwukierunkowe ). Może w przyszłym roku coś zmienią , jak siądzie ruch w budowie nowych instalacji . Do ministerstwa idą sygnały , że prosumenci też mają chęć ugryźć coś z tego tortu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 24.10.2019 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 (edytowane) Dziwne podejście, co im przeszkadza prosument,może osoba informująca nie zrozumiała o co chodzi Powiedz to Enerdze. W Enerdze żaden prosument nie ma dostępu do EBOK. Faktury są wyłącznie w formie papierowej. Ci, co załapali się na liczniki ze zdalnym odczytem, przynajmniej mają dostęp do zużycia on-line, ale te liczniki skończyły im się daaaaawno temu. Głęboki PRL Na ten program się nie łapiesz , ja również ( tylko nowe liczniki dwukierunkowe ). Może w przyszłym roku coś zmienią , jak siądzie ruch w budowie nowych instalacji . Wierzysz w to? Jak na razie nie zanosi się na zmniejszenie inwestycji. A jak nie daj boże taryfy dla konsumentów w przyszłym roku pójdą w górę, to będzie kolejna fala. Ja już tracę nadzieję Edytowane 24 Października 2019 przez mitch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 24.10.2019 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Jakieś sugestie przyjmują w ME , niedawno umożliwili udział w programie tym którzy sami sobie montują i mają uprawnienia oraz wprowadzili mozl6 składania wniosku online ( ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 24.10.2019 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Jakieś sugestie przyjmują w ME , niedawno umożliwili udział w programie tym którzy sami sobie montują i mają uprawnienia oraz wprowadzili mozl6 składania wniosku online ( ) To prawda, jeszcze tylko zwolnienie z podatku w Moim Prądzie czeka na podpis prezydenta! No i oczywiście ujednolicenie stawki VAT do 8 % na PV, ale ponoć już tylko niecałe 4 tygodnie do tych rewelacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 24.10.2019 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 To prawda, jeszcze tylko zwolnienie z podatku w Moim Prądzie czeka na podpis prezydenta! No i oczywiście ujednolicenie stawki VAT do 8 % na PV, ale ponoć już tylko niecałe 4 tygodnie do tych rewelacji Jakie zwolnienie z podatku ? Dotacja przecież nie jest opodatkowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 24.10.2019 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 https://www.gramwzielone.pl/energia-sloneczna/101497/podatek-od-dotacji-z-mojego-pradu-ministerstwo-wyjasnilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 24.10.2019 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2019 Jakie zwolnienie z podatku ? Dotacja przecież nie jest opodatkowana... O tym decydują jak im się podoba https://portal.zaraszow.pl/vat-od-dotacji-solary-kotly/ http://gramwzielone.pl/gminy-maja-problem-z-podatekiem-vat-przy-dotacjach-na-oze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts