Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Program "Mój prąd"

grv

Recommended Posts

Chyba ktoś jednak podpisuje bo licznik wypłat się kręci.

rzeczywiście , jakiś ruch jest , to ciekawe , skoro ministerstwo nie istnieje . Desygnacja nowego rządu była dziś , stary rząd rozwiązał się dwa dni temu .

Było zatwierdzonych (w dniu w którym pisałem posta) 4859 , a dziś 5128 .

Edytowane przez cuuube

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

2. oczywiście jest 65 minut "do przodu", a nie chce mi się korygować harmonogramu użyci energii elektr. w domu - pytanie: przestawi się sam? A jak tak to kiedy? Można to gdzieś przyspieszyć ?

Zabawy ciąg dalszy. 65 minut to pikuś. Chwilowo przez 2 tygodnie będę miał G11 zamiast G12W... :))))

Enea i długo, długo nic.... ;)

Ciekawe w jaki sposób mi to zrekompensują...

EDIT: 2.8.X - tyle energii oddam za 80% ?

Edytowane przez Maciej Loret

Chyba jednak stanęło , liczba złożonych wzrosła o około 300 , a liczba zatwierdzonych i wypłaconych się nie zmieniła.

Ostatnio drążyłem temat w Funduszu skąd taka rosnąca liczba wniosków odrzuconych,

pierwszym powodem jest brak załącznika dot, RODO lub jego niepodpisanie;

brak podpisów w wymaganych miejscach.

u mnie (Tauron) licznik o dziwo wymienili dość szybko (ok 2tyg), ale nie mogę się od nich doprosić o ten dokument potwierdzający montaż licznika.

No co ty przecież protokół musi podpisać strona umowy możesz skserować protokół i pojechać z załącznikiem do wniosku do RE do podstemplowania.

Jeszcze w tym roku mam zamiar zamontować u siebie instalację PV. Będzie to koniec listopada lub początek grudnia. Jak ugryźć temat programu Mój prąd? Złapię się jeszcze na ten rok?

Nie masz szans na załapanie się w tej rundzie, gdyż wniosek trzeba złożyć do 20 grudnia.

Od momentu zainstalowania paneli energetyka ma 30 dni na wymianę licznika, potem 14 dni na przysłanie aneksu umowy.

Kumpel założył instalację 2 września i dopiero tydzień temu wysłał papiery po dotację z "Mój Prąd"

Licznik Tauron zamontował po 32 dniach i jednej skardze na opieszałość. Natomiast aneks do umowy zamiast po 14 dniach, przysłali po 34 dniach i 4 skargach.

I nic im nie zrobisz, nic nie przyśpieszysz, nigdzie nie zadzwonisz niż tylko infolinie aby złożyć kolejną skargę, nigdzie nie załatwisz osobiście.

Jak w filmie Bareji - a my nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobi.

Ja miałem mieć montaż koniec października i liczyłem, że zdążę, ale nastąpił poślizg w terminach montażu i dopiero w tym tygodniu chyba przyjdą, więc już wiem że nie zdążę

i nerwowo szukam oficjalnych informacji na temat kontynuacji programu "Mój Prąd", jednak na razie wszędzie tylko piszą, że będzie i żadnych konkretów.

Witam, jestem nowy więc pozdrawiam wszystkich. U mnie to wyglądało tak że czekałem miesiąc na wymianę licznika(moja siostra miała wymieniony po 2 tyg) na nic się zdało tłumaczenie na infolini że inni mają krócej, pani twierdziła że mają 30 dni i koniec kropka i napewno nikt krócej nie miał.

Wniosek wysłałem elektronicznie 25.10 przez profil zaufany i nadal czekam bo nic nie wiem i nic nie dostałem. Miałem nadzieję że tu będzie odpowiedź na moje pytania ale widzę że każdy tez czeka na to co ja:).

Zatem zostaje czekać ciekawe tylko jak długo

Tak myślałem. Co teraz robić? Czekać z zakupem i montażem do stycznia? Czy ryzykować i kupować teraz i spróbować wierzyć politykom?

Ja bym doradzał wstrzymanie się aż oficjalnie ogłoszą nowy nabór. Jedno co tracisz to odsuwa się w czasie o rok zwrot z ulgi podatkowej, bo w grudniu styczniu malo energii uzyskasz z paneli.

Edit, lub montuj ale nie uruchamiaj z wymianą licznika poczeka na nowy nabór

Edytowane przez jajmar

rzeczywiście , jakiś ruch jest , to ciekawe , skoro ministerstwo nie istnieje . Desygnacja nowego rządu była dziś , stary rząd rozwiązał się dwa dni temu .

Było zatwierdzonych (w dniu w którym pisałem posta) 4859 , a dziś 5128 .

Faktycznie ciekawe, jak to teraz będzie funkcjonowało, skoro ME nie istnieje a minister energii zatwierdzał i wypłacał wnioski. Chyba nowe ministerstwo klimatu ma przejąć czyste powietrze i mój prąd

Tak myślałem. Co teraz robić? Czekać z zakupem i montażem do stycznia? Czy ryzykować i kupować teraz i spróbować wierzyć politykom?

Nabór ma być w trybie ciągłym, czy tam od początku 2020 roku, więc chyba możesz instalować. Jak Ci się uda załapać, to się uda, a jak nie to złożysz w kolejnym naborze.

Witam,

Tauron wreszcie mi przysłał potwierdzenie podłączenia instalacji-składam więc wniosek online.

Mam techniczne pytanko :

czy trzeba wysyłać im faktury razem z proformami ?

Wszystkie płatności miałem na proformy i w tytule moich przelewów są właśnie nr tych proform.

Pzdr