jajmar 27.11.2019 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Czytałem ale co z tego? Większość piszących tu składała wnioski elektronicznie, ja - pocztą. Więc chyba nie ma co porównywać? Maila żadnego też nie dostałem. Wysysałem pocztą , kasa na koncie po 10-11 dniach. Jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 28.11.2019 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Wysysałem pocztą , kasa na koncie po 10-11 dniach. Jakoś tak. Kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.11.2019 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Kiedy? Było w tym wątku, w połowie października dokładnie po 13 dniach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.11.2019 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 [ATTACH=CONFIG]437586[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]437586[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]437586[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]437586[/ATTACH] 7 dni po złożeniu wniosku zerkam na majl i ....... "Szanowna Pani / Szanowny Panie, Z przyjemnością informuję, że złożony przez Panią/Pana wniosek o dofinansowanie został zakwalifikowany do dofinansowania na warunkach Programu priorytetowego „Mój prąd”. Zgodnie z Pani/Pana oświadczeniem woli zawartym we wniosku o udzielenie dofinansowania, wyraziła Pani/ wyraził Pan zgodę na poświadczenie zawarcia umowy drogą mailową. Jednocześnie informuję, że zgodnie z par. 8 ust. 4 „Regulaminu Konkursu o dofinansowanie przedsięwzięć ze środków Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w ramach programu priorytetowego Mój Prąd”: „4. Zobowiązanie NFOŚiGW nie powstaje jeśli NFOŚiGW otrzymał wiadomość e-mail o braku możliwości dostarczenia informacji o podpisaniu umowy lub beneficjent wycofał się z ubiegania o dofinansowanie. Za wycofanie się beneficjenta z ubiegania o dofinansowanie uważa się przesłanie informacji mailowej w ciągu 24 godzin od wysłania informacji o podpisaniu umowy przez NFOŚiGW.” Zgodnie z przyjętymi zasadami wysokość dofinansowania w formie dotacji wynosi do 50 % kosztów kwalifikowalnych mikroinstalacji wchodzącej w skład przedsięwzięcia nie więcej niż 5 tys. zł na jedno przedsięwzięcie. Z przedstawionych przez Panią/Pana dokumentów wynika, że kwota dotacji wyniesie: 5000,00 zł. W przypadku dostarczenia wiadomości do Pani/Pana i braku informacji o wycofaniu się z ubiegania się o dofinansowanie umowa uważana jest za zawartą i wypłata przyznanej kwoty dofinansowania zostanie dokonana na rachunek bankowy wskazany przez Panią/Pana w złożonym wniosku. Jeżeli Pani/Pan zgadza się na otrzymanie dotacji i tym samym zawarcie umowy z NFOŚiGW proszę nie odpisywać na tego maila. Z poważaniem Sylwia " decyzja była z 25 wow co za speed:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 28.11.2019 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Piknie- Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.11.2019 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Piknie- Gratulacje ! Dzięki cieszę się że przeszło pozytywnie i szybko, może się ruszyło:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 28.11.2019 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Nie wiem czy to jest dobry wątek na to pytanie:Czy jest gdzieś zapisane, jak długo dostawca energii będzie zobowiązany do odbioru i przechowywania prądu z fotowoltaiki na obecnych zasadach?(czy na przykład za 3 lata nie będą pobierać 90% za odbiór i przechowanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 28.11.2019 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 Nie wiem czy to jest dobry wątek na to pytanie: Czy jest gdzieś zapisane, jak długo dostawca energii będzie zobowiązany do odbioru i przechowywania prądu z fotowoltaiki na obecnych zasadach? (czy na przykład za 3 lata nie będą pobierać 90% za odbiór i przechowanie). To kwestia dobrej nocki w sejmie i masz nowe prawo.......... Bylo już w jakimś wątku o przymiarkach do wprowadzenia opłaty za posiadany KW paneli, -ma to pokryć opląty dystrybucyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 28.11.2019 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2019 To kwestia dobrej nocki w sejmie i masz nowe prawo.......... Bylo już w jakimś wątku o przymiarkach do wprowadzenia opłaty za posiadany KW paneli, -ma to pokryć opląty dystrybucyjne mam do Ciebie pytanie bo masz już duze doświadczenie i jesteś zaprawiony w boju. Chodzi mi o rozliczanie nadprodukcji oddanej do sieci w kontekście okresów rozliczeniowych. Mianowicie jak ma się okres krótszy niż półroczny odczytu licznika do rozliczania ww. nadprodukcji mając na uwadze że ważność nadprodukcji wynosi 365 dni. Sam się zastanawiam bo zapewniono mnie BOK że nie ma zaliczek na poczet zużycia w umowach prokonsumenckich , nawet zostałem za to zjebany tutaj na forum że zaliczek nie ma . ale ja dostałem prognozy do kwietnia , złożyłem reklamacje powołując się na nowa umowę prokonsumencką i na razie mam do kwietnia włącznie zaliczki po 140 zł co mi pasuje bo mam instalacje pod wymiarową. Reasumując jak to jest z tymi zaliczkami ? Ps mam PGE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 29.11.2019 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Przejrzałem listy wstępne na NFOŚiGW i znalazłem na jednej swoje nazwisko. Problem w tym, że w polu kwota dotacji nie jest 5000 tylko połowę mniej Wnioskowałem o 5000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 29.11.2019 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Przejrzałem listy wstępne na NFOŚiGW i znalazłem na jednej swoje nazwisko. Problem w tym, że w polu kwota dotacji nie jest 5000 tylko połowę mniej Wnioskowałem o 5000. Musi być jakiś powód. Ile kosztowała Cię instalacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 29.11.2019 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Musi być jakiś powód. Ile kosztowała Cię instalacja? Ponad 30 tysięcy brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oloksyk 29.11.2019 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Do mnie też dziś przyszedł mail o przyznaniu dotacji. Wniosek składałem online 17 listopada. Czyli niecałe 2 tyg rozpatrywali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.11.2019 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Ponad 30 tysięcy brutto. Czy była faktura na 30 tys? I z aile to KWp bo w regulaminie jest limit za 1kwp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mima1719516202 29.11.2019 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Czy była faktura na 30 tys? I z aile to KWp bo w regulaminie jest limit za 1kwp Prawdopodobnie to, 7,56kWp.; albo błąd, albo zakwestionowano większość faktur z powodu braku dopisku, lub niekwalifikowalności. Trzeba wyjaśniać przyczynę w Funduszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.11.2019 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Prawdopodobnie to, 7,56kWp.; albo błąd, albo zakwestionowano większość faktur z powodu braku dopisku, lub niekwalifikowalności. Trzeba wyjaśniać przyczynę w Funduszu. Skąd wiesz jaką anpi mam moc instalacji? ja miałem jedną fakturę "instalacja PV sztuk 1" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mima1719516202 29.11.2019 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Skąd wiesz jaką anpi mam moc instalacji? ja miałem jedną fakturę "instalacja PV sztuk 1" Na ostatniej liście są 3 dotacje 2500 zł i 1 Andrzej Paszkowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.11.2019 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Na ostatniej liście są 3 dotacje 2500 zł i 1 Andrzej Paszkowski. A skąd wiesz że Andrzej Paszkowski to on [ATTACH=CONFIG]437615[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 29.11.2019 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 Czy była faktura na 30 tys? I z aile to KWp bo w regulaminie jest limit za 1kwp Nie znalazłem żadnego limitu... Gdzie tego szukać, bo regulamin już przeczytałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mima1719516202 29.11.2019 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2019 (edytowane) A skąd wiesz że Andrzej Paszkowski to on [ATTACH=CONFIG]437615[/ATTACH] dedukcji? nick: anpi = An..... P........i Listy dotacji są publiczne i przeszukiwalne. Ciekawe ile kosztował sam montaż - może 5000 zł i przyznano 50%. Edytowane 29 Listopada 2019 przez mima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts