Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Program "Mój prąd"

grv

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dedukcji? nick: anpi = An..... P........i

Listy dotacji są publiczne i przeszukiwalne. Ciekawe ile kosztował sam montaż - może 5000 zł i przyznano 50%.

Montaz nie jest konieczny mozna to zrobić samodzielnie i dołaczyc w tym pzrypadku zal nr 5 . Same panele i falownik to lekko 10 k zł i starczyłoby

Znalazłem chyba

KRYTERIUM JAKOŚCIOWE PUNKTOWE

9. Postanowienia dodatkowe

1) NFOŚiGW przeprowadzi okresowe oceny efektów i uwarunkowań programu. Wyniki oceny

mogą być podstawą do zmiany zapisów programu.

EFEKTYWNOŚĆ KOSZTOWA

1. Ocena nakładów inwestycyjnych na 1 kW mocy zainstalowanej max 4 pkt

Zasady oceny:

Ocenie podlega stosunek nakładów inwestycyjnych przypadający na 1 kW mocy zainstalowanej

(K):

7 000,00 < K 1 pkt

7 000,00 ≥ K ≥ 6 500,00 2 pkt

6 500,00 > K ≥ 6 000,00 3 pkt

6 000,00 > K 4 pkt

całość

http://nfosigw.gov.pl/download/gfx/nfosigw/pl/nfoopisy/1869/2/11/pp_moj_prad_poprawka_02.09.2019.pdf

Montaz nie jest konieczny mozna to zrobić samodzielnie i dołaczyc w tym pzrypadku zal nr 5 . Same panele i falownik to lekko 10 k zł i starczyłoby

Tak, ale udało się to wywalczyć po wielu protestach słanych do Funduszu; i obyło się bez zmiany Regulaminu; co dla większości Beneficjentów programu było oczywiste od początku.

Weryfikujący papiery jest tylko człowiekiem.

Na ostatniej liście są 3 dotacje 2500 zł i 1 Andrzej Paszkowski.

Niezłe śledztwo :)

Co do pozostałych pytań - tak, moc instalacji mam 7,56 kW. Na całość była jedna faktura, na ponad 30 tys. Na fakturze nie była wyszczególniona cena za montaż i za sprzęt, wszystko razem z 8% vat.

Niezłe śledztwo :)

Co do pozostałych pytań - tak, moc instalacji mam 7,56 kW. Na całość była jedna faktura, na ponad 30 tys. Na fakturze nie była wyszczególniona cena za montaż i za sprzęt, wszystko razem z 8% vat.

Kurde to musisz mieć we wniosku jakiś błąd, trzeba wnieść reklamację . Ja do siedziby funduszu mam z 20 km to bym pojechał i to wyjaśnił , powód jest taki że albo koszty według nich to 5000 zl stąd dofinansowanie 2500. Może ktoś to po prostu wbił do systemu z błędem. Z tego co piszesz to wszystko jest OK

Kurde to musisz mieć we wniosku jakiś błąd, trzeba wnieść reklamację . Ja do siedziby funduszu mam z 20 km to bym pojechał i to wyjaśnił , powód jest taki że albo koszty według nich to 5000 zl stąd dofinansowanie 2500. Może ktoś to po prostu wbił do systemu z błędem. Z tego co piszesz to wszystko jest OK

Mam co prawda 180 km do Funduszu ale chyba pojadę to wyjaśnić.

No dokładnie. Wygląda to na za przeproszeniem palcówkę :cool:

Też mi tak wygląda ale próby kontaktu z NFOŚiGW to katorga. Na infolinię Mój Prąd dzwoniłem wczoraj cały dzień, udało się po kilku godzinach. Konsultant powiedział, że nie ma wglądu w mój wniosek i żebym napisał maila. Napisałem. Do dziś zero odzewu, za to dostałem maila o przyznaniu dofinansowania 2500, tak jak było na liście. Znowu cały dzień dzwoniłem na infolinię i gdy się w końcu udało dowiedziałem się, że mam napisać maila powtórnie i czekać minimum tydzień na odpowiedź. Ręce opadają...

U nas w temacie dotacji sporo nam wytłumaczył pan z :spam: . Firmy montażowe mają chyba najwięcej z tym do czynienia (pośrednio oczywiście), a już na pewno więcej niż inwestor. W przyszłym roku, mam nadzieję, uda się zamontować panele słoneczne. Edytowane przez Tomaszs131
Reklama

U nas w temacie dotacji sporo nam wytłumaczył pan z :spam: . Firmy montażowe mają chyba najwięcej z tym do czynienia (pośrednio oczywiście), a już na pewno więcej niż inwestor. W przyszłym roku, mam nadzieję, uda się zamontować panele słoneczne.

Dlatego zaufałem mojemu wykonawcy, dużej, renomowanej firmie i to oni mi przygotowali i wysłali wniosek do NFOŚiGW. Sami są w szoku, że mam taką przygodę, mówią że na kilkadziesiąt wniosków, które złożyli,wszyscy dostali po 5 tysięcy.

Edytowane przez Tomaszs131