mitch 09.12.2019 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Ale jest potrzebny jej numer i data zawarcia ? Bo to jest w formularzu. Skrót myślowy Nie wiem czemu skojarzyło mi się to z załącznikami, które należy dołączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.12.2019 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 No OK, a jeśli Tauron przysłał aneks do umowy, to co należy wpisać ?Datę zawarcia umowy kompleksowej z 2016 (w moim przypadku) roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 09.12.2019 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 No OK, a jeśli Tauron przysłał aneks do umowy, to co należy wpisać ? Datę zawarcia umowy kompleksowej z 2016 (w moim przypadku) roku ? Datę umowy kompleksowej. Pytanie, czy umowa kompleksowa powstała w wyniku aneksu, czy była już wcześniej. W Twoim przypadku jest to stara umowa, z 2016 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 09.12.2019 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Ale jest potrzebny jej numer i data zawarcia ? Bo to jest w formularzu. EDIT: Nie jest potrzebna kopia jako załącznik, natomiast zgodnie z wnioskiem, trzeba wypełnić nr i datę zawarcia umowy kompleksowej (np. w przypadku Energi nie otrzymujemy nowej umowy/aneksu, więc trzeba wpisać tą sprzed kilku lat). Dokładnie o to mi chodziło - nie trzeba skanować, ale potrzebny jest numer. Czyli w takim razie blokerem i tak jest zaświadczenie o wymianie licznika, teoretycznie 2 tygodnie mijają mi jutro, ale jak czytam, w Tauronie bajzel. W sumie gdyby dało się to załatwić w biurze obsługi osobiście - próbował ktoś z Krakowa/okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 09.12.2019 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 Dokładnie o to mi chodziło - nie trzeba skanować, ale potrzebny jest numer. Czyli w takim razie blokerem i tak jest zaświadczenie o wymianie licznika, teoretycznie 2 tygodnie mijają mi jutro, ale jak czytam, w Tauronie bajzel. W sumie gdyby dało się to załatwić w biurze obsługi osobiście - próbował ktoś z Krakowa/okolicy? Tak. To jest bloker istotny. Ja jestem z Kraka ale niestety nie byłem w stanie tego załatwic osobiście. Wogóle, to nie wiem czy tak się da. Na tym zaświadczeniu mam jakieś miasta jak Częstochowa czy Katwice. Tam mają chyba cały ten cyrk biurwowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meczesiu 09.12.2019 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2019 No OK, a jeśli Tauron przysłał aneks do umowy, to co należy wpisać ? Datę zawarcia umowy kompleksowej z 2016 (w moim przypadku) roku ? Jak składałem wniosek dotację to też miałem wątpliwość. We wniosku wpisałem nr umowy kompelsowej z 2016 rok. Dzowniłem na infolinie i podali, bo na eboku nie ma. Wniosek przeszedł wiec chyba dobrze wpisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anatema 10.12.2019 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Gratuluję kolegom. Ja wniosek złożyłem blisko miesiąc temu i dotąd zero odzewu. Jak nie będzie do końca tygodnia to będę dzwonił na infolinie do skutku. Jeśli wniosek odrzucony z jakiś braków formalnych czy innych to kurdę też powinni dać znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oloksyk 10.12.2019 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Składałeś elektronicznie? Miałem decyzję o przyznaniu po 13 dniach.Ogólnie to pewno nie ogarniają -> https://www.gramwzielone.pl/energia-sloneczna/102044/program-moj-prad-po-100-dniach-znamy-date-drugiego-naboru"Natomiast liczba wniosków, w przypadku których dokonano już wypłaty, wraz z wnioskami zatwierdzonymi do dofinansowania, po 100 dniach sięga 13,5 tys., a ich łączna wartość wynosi 65 mln zł." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Loret 10.12.2019 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 (edytowane) Witam, kolejne 3 listy i znów mi się nie udało załapać... Składałem 26.10 (2 tygodnie temu) online... Edytowane 10 Grudnia 2019 przez Maciej Loret Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anatema 10.12.2019 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Składałem online 12.11 i jak tylko zobaczyłem dziś kolejne listy i że mnie na nich nie ma, od razu telefon na infolinię. Wbrew pozorom długo się nie czeka na połączenie. Co z tego, Pan poinformował mnie, że mam uzbroić się w cierpliwość i czekać na mail-a. Żadnej innej informacji nie uzyskałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oloksyk 10.12.2019 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Pojawiła się nowa grafika na stronie "Mój Prąd" - ruszyli z kopyta przez te 2 tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 10.12.2019 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 O, na stronie MF potwierdzenie tego, o czym pisał @mitch - czyli z podatkowego punktu widzenia, jeśli nie dostaniemy kasy w 2019, jest nawet korzystniej (bo podatek od tych 5000 zł zapłacimy dopiero w 2021). Obowiązek doliczenia zrefinansowanych wydatków uwzględnionych w uldze (odliczonych w zeznaniu podatkowym) Podatnik, który po roku, w którym dokonał odliczeń, otrzymał zwrot odliczonych wydatków na realizację przedsięwzięcia termomodernizacyjnego, jest obowiązany doliczyć odpowiednio kwoty poprzednio odliczone do dochodu za rok podatkowy, w którym otrzymał ten zwrot Przykład 21. Podatnik przeprowadził przedsięwzięcie termomodernizacyjne ze swoich środków w 2019 r. i dokonał za ten rok ich odliczenia w pełnej wysokości. W roku 2020 otrzymał dotację z wojewódzkiego funduszu ochrony środowiska i gospodarki wodnej w wysokości 10% poniesionych wydatków. Podatnik, rozliczając podatek dochodowy za 2020 rok, ma obowiązek dokonać doliczenia kwoty wydatków objętych dotacją (w wysokości 10% poniesionych wydatków) do dochodu za ten rok podatkowy. Wincyj tutej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 10.12.2019 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Pojawiła się nowa grafika na stronie "Mój Prąd" - ruszyli z kopyta przez te 2 tyg. Ale ilość łosi wzrosła było ok 1750 a jest 2578. Ludzie to sie nie nauczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.12.2019 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Pojawiła się nowa grafika na stronie "Mój Prąd" - ruszyli z kopyta przez te 2 tyg. Wczoraj, na 4osoby, które przede mną czekały BOK Tauron w Rybniku dwie miały wypełnione formularze zgłoszenia mikroinstalacji. Kiedy się jeździ po dzielnicy, to praktycznie co tydzień mozna wypatrzyć jedną, dwie nowe instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 10.12.2019 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Wczoraj, na 4osoby, które przede mną czekały BOK Tauron w Rybniku dwie miały wypełnione formularze zgłoszenia mikroinstalacji. Kiedy się jeździ po dzielnicy, to praktycznie co tydzień mozna wypatrzyć jedną, dwie nowe instalacje. Widocznie włączył się Tobie "filtr" wcześniej tego nie dostrzegałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.12.2019 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2019 Widocznie włączył się Tobie "filtr" wcześniej tego nie dostrzegałeś. Nie, wcześniej nie bywałem w BOK Natomiast przyrost instalacji na dachach w ostatnich 2 miesiącach jest faktem, a na to zwracałem uwagę już wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 11.12.2019 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Składałem online 12.11 i jak tylko zobaczyłem dziś kolejne listy i że mnie na nich nie ma, od razu telefon na infolinię. Wbrew pozorom długo się nie czeka na połączenie. Co z tego, Pan poinformował mnie, że mam uzbroić się w cierpliwość i czekać na mail-a. Żadnej innej informacji nie uzyskałem. Pracownicy infolinii nie mają dostępu do złożonych wniosków, tam się można w zasadzie dowiedzieć tylko na temat programu (dla tych, którzy jeszcze się nie zdecydowali) lub czy wniosek jest na liście rankingowej czy nie, a to samo można sprawdzić na stronie www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazimierzowski 11.12.2019 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Taaa, rośnie instalacji jak na drożdżach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.12.2019 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Mam pytanie do tych z Was, którzy składali e-wniosek za pomocą ePUAP. Czy po złożeniu wniosku w skrzynce w zakładce "wysłane" znajduje się jakaś informacja o wysłanym wniosku ?Pytam, bo wysyłając korzystałem z autoryzacji poprzez bankowość internetową PKO BP, ale na ostatnim etapie coś poszło nie tak, stronka nie potrafiłą się odświeżyć, i nie wiem - czy wniosek poszedł, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejh33 11.12.2019 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2019 Po wysłaniu na wskazaną skrzynkę pocztową przychodzi informacja z [email protected]:"Dziękujemy! Twój wniosek został wysłanyWniosek rozpatrzy: NARODOWY FUNDUSZ OCHRONY ŚRODOWISKA I GOSPODARKI WODNEJ (NFOŚiGW)Elektroniczny identyfikator wniosku:"Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts