dwiemuchy 16.01.2020 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Nie rozumiem tego, przecież dotacja nie jest opodatkowania i nie trzeba jej rozliczać. Nie jest opodatkowana, ale nie przysługuje do niej ulga termomodernizacyjna. Czyli jeśli instalowałeś w 2019, a pieniądze z "Mój prąd" dostałeś w 2019 - to odliczasz od podstawy opodatkowania koszt instalalcji - 5000 zł. Jeśli instalowałeś w '19, dostałeś przelew w '20 - to za 2019 odliczasz cały koszt instalacji, a za 2020 masz 5000 przychodu. Jest to opisane gdzieś tam w przykładach czy pytaniach na stronie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 17.01.2020 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2020 POBE zrobiło cały poradnik jak krok po kroku skorzystać z ulgi termomodernizacyjnej. Jest normalnie dostępny w internecie, bezpłatny i fajnie napisany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.01.2020 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2020 Cóż dzieje się z programem ? Nowe listy rankingowe się nie ukazują, nie są nawet rozliczone wnioski z 2019 roku.Ja, po zapytaniu mailowym, otrzymałem odpowiedź, że mój wniosek został rozpatrzony pozytywnie i znajduje się na liście nr 80, tyle, że lista nr 80 jeszcze nie została opublikowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anatema 27.01.2020 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Cóż dzieje się z programem ? Nowe listy rankingowe się nie ukazują, nie są nawet rozliczone wnioski z 2019 roku. Ja, po zapytaniu mailowym, otrzymałem odpowiedź, że mój wniosek został rozpatrzony pozytywnie i znajduje się na liście nr 80, tyle, że lista nr 80 jeszcze nie została opublikowana. No, ja po wiadomości że jestem na liście rankingowej czekałem jeszcze ponad miesiąc za przelewem. Uzbroić się w cierpliwość i czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesiu681 28.01.2020 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Cóż dzieje się z programem ? Nowe listy rankingowe się nie ukazują, nie są nawet rozliczone wnioski z 2019 roku. Ja, po zapytaniu mailowym, otrzymałem odpowiedź, że mój wniosek został rozpatrzony pozytywnie i znajduje się na liście nr 80, tyle, że lista nr 80 jeszcze nie została opublikowana. Ja jestem na liście nr 79, kilka dni temu dostałem maila, że mój wniosek został rozpatrzony pozytywnie i czeka na podpis w ministerstwie. Czas na przelew to około miesiąc po podpisaniu więc trzeba się uzbroić w cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 28.01.2020 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 To w sumie ciekawe, że jest tak różny czas oczekiwania. Niektórzy z was piszą o 10 dniach, niektórzy o ponad dwóch miesiącach.. Rozumiem jeszcze że jak likwidowano ME, to czas oczekiwania mógł się przeciągnąć, ale teraz teoretycznie wszystko powinno iść sprawniej, drugi nabór niby hula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 28.01.2020 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 To w sumie ciekawe, że jest tak różny czas oczekiwania. Niektórzy z was piszą o 10 dniach, niektórzy o ponad dwóch miesiącach.. Rozumiem jeszcze że jak likwidowano ME, to czas oczekiwania mógł się przeciągnąć, ale teraz teoretycznie wszystko powinno iść sprawniej, drugi nabór niby hula Hula czy jeszcze "trawią" wnioski z pierwszego naboru??? Jest ktoś kto składał wniosek w 2 turze i dostał odpowiedź o rozpatrzeniu wniosku? Ciekawe co zmieni się w wniosku na 2 nabór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 28.01.2020 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Wniosek wygląda tak samo. A listy... wiszą - zarówno moja 78 jak i wcześniejsza znajomego 76 jeszcze nie wypłaciły kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.01.2020 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Ja jestem na liście z 20.01, ale maila z automatu nie dostałem - dopiero, jak napisałem do BOK.Dlaczego w 2019 roku wszystko pięknie hulało, od tego roku taki dramat ?Ktoś się wziął za "poprawianie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.01.2020 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Ja jestem na liście z 20.01, ale maila z automatu nie dostałem - dopiero, jak napisałem do BOK. Dlaczego w 2019 roku wszystko pięknie hulało, od tego roku taki dramat ? Ktoś się wziął za "poprawianie" ? Panele zakładałeś 100lat temu i jeszcze pieniędzy nie dostałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 28.01.2020 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Ja jestem na liście z 20.01, ale maila z automatu nie dostałem - dopiero, jak napisałem do BOK. Dlaczego w 2019 roku wszystko pięknie hulało, od tego roku taki dramat ? Ktoś się wziął za "poprawianie" ? Ferie są przecież a urzędnik odpocząć musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.01.2020 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Panele zakładałeś 100lat temu i jeszcze pieniędzy nie dostałeś?? 20.01 Dwudziesty styczeń dla niekumatych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klebek 28.01.2020 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Witam. Wysłałem wniosek 10.12.2019 i do dzisiaj cisza. Maila wysłałem 31.12.2019 i też cisza. Dodzwonienie się jest niemożliwe do tego bajzlu. Co dalej robić? Chyba pozostaje jechać na wycieczkę do warszawki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olszan 28.01.2020 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Złożyłem wniosek 14.01.20. W statusie na stronie Mój Prąd : WNIOSEK NIE ZOSTAŁ JESZCZE ZAREJESTROWANY LUB WPROWADZONO NIEPOPRAWNE DANE. Pisać? Czekać? Co robić?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klebek 28.01.2020 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Ja mam taki sam napis czyli WNIOSEK NIE ZOSTAŁ JESZCZE ZAREJESTROWANY LUB WPROWADZONO NIEPOPRAWNE DANE. Nie mam pewności czy to ich zapytanie w ogóle działa. Czemu ostatnia lista jest z 20.12.2019? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ayo007 28.01.2020 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Kolega się dodzwonił po kilkudziesięciu minutach czekania na infolinię i Pani łaskawie mu oznajmiła, że wnioski z nowego naboru będą rozpatrywane w lutym...złożyłem wniosek elektronicznie 14.01 i cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesiu681 28.01.2020 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Złożyłem wniosek 14.01.20. W statusie na stronie Mój Prąd : WNIOSEK NIE ZOSTAŁ JESZCZE ZAREJESTROWANY LUB WPROWADZONO NIEPOPRAWNE DANE. Pisać? Czekać? Co robić?? pozdrawiam Czekać, na stronie "Mój Prąd" pisze, żeby nie dzwonić szybciej niż po 3 tygodniach. Ja swój wniosek wysłałem 17.12.2019r, dzwoniłem coś koło 20-tego stycznia, pani na infolinii powiedziała mi tylko, że wniosek został poprawnie zweryfikowany. Po prawie tygodniu dostałem oficjalnego maila, że wniosek został skierowany do podpisania i po tym jest miesiąc na przelanie pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 28.01.2020 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Ja mam taki sam napis czyli WNIOSEK NIE ZOSTAŁ JESZCZE ZAREJESTROWANY LUB WPROWADZONO NIEPOPRAWNE DANE. Nie mam pewności czy to ich zapytanie w ogóle działa. Czemu ostatnia lista jest z 20.12.2019? tu są nowsze: https://www.gov.pl/web/aktywa-panstwowe/lista-zaakceptowanych-projektow to zapytanie nie działa - ja, chociaż jestem na ostatniej liście otrzymuję taką samą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ltom 29.01.2020 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Ja dostałem maila wczoraj że wniosek jest pozytywnie rozpatrzony. I żebym czekał cierpliwie na pieniądze. Bardzo ciekawe bo wniosek złożony w listopadzie i dwa miesiące otrzymywałem odpowiedź że coś jest do poprawy albo uzupełnienia. Pogubić się można. Straszny bałagan. Odpowiedzi na maile po kilka tygodni, infolinia po 50 oczekujących a jak po godzinie wiszenia na linii nawiązuje połączenie to i tak nic nie potrafią pomóc. Zobaczymy czy przeleją pieniądze bo przecież w systemie nadal mój wniosek czeka na uzupełnienie a list rankingowych próżno szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ltom 29.01.2020 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2020 Jak wpisujecie email to tylko dużymi literami wszystko inaczej nie przyjmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts