Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Program "Mój prąd"

grv

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A u mnie jakieś czary. Byłem na liście 72 ale zniknąłem. I nie potrafię siebie znaleźć. Co prawda jak w wyszukiwanie wpisuje swój mail to mam info ze numer mojego wniosku to 19tys coś tam listę podaje mi błędna bo minus 1 ale zmieniła się informacja o dotacji wcześniej miałem info do zatwierdzenia a teraz jest info zatwierdzono... Ale tak czy siak dziwnie to wszystko wygląda najgorzej że nie potrafię się na liście znalezc

U mnie lipa. Wniosek złożony 01.02.2020, niestety na stronie https://mojprad.gov.pl/ cały czas info że wniosek niezarejestrowany lub wprowadzono niepoprawne dane. Skąd mam wiedzieć czy nie zarejestrowali czy coś nie tak wypełniłem.

Tam są tylko wnioski do 20.12.2019 czyli pierwszy nabór. Za drugi dopiero się zabrali.

A u mnie jakieś czary. Byłem na liście 72 ale zniknąłem. I nie potrafię siebie znaleźć. Co prawda jak w wyszukiwanie wpisuje swój mail to mam info ze numer mojego wniosku to 19tys coś tam listę podaje mi błędna bo minus 1 ale zmieniła się informacja o dotacji wcześniej miałem info do zatwierdzenia a teraz jest info zatwierdzono... Ale tak czy siak dziwnie to wszystko wygląda najgorzej że nie potrafię się na liście znalezc

To może do nich zadzwoń lub napisz maila bo z tego co mówiła babka na infolinii jakieś dwa tygodnie temu to byli na etapie wyplacania listy 78 a teraz powinni być już gdzieś przy 81 lub 82. Bo mówiła że jedna lista 3-5 dni. Więc dziwne że ty z 72 nie dostałeś.

Pytanie dla ludzi, którzy kopali się z PGE. W styczniu zamontowana instalacja, 4.02 pismo z PGE o możliwości uruchomienia instalacji, 17.02 przeprogramowany licznik. Wniosku na Mój prąd nie mogę składać bo nie mam zaświadczenia OSD i nowej umowy kompleksowej?

tak

Pytanie dla ludzi, którzy kopali się z PGE. W styczniu zamontowana instalacja, 4.02 pismo z PGE o możliwości uruchomienia instalacji, 17.02 przeprogramowany licznik. Wniosku na Mój prąd nie mogę składać bo nie mam zaświadczenia OSD i nowej umowy kompleksowej?

Hmm, co zakład energetyczny to inne praktyki. Strasznie to niespójne. Ja zaświadczenie OSD od Taurona dostałem jakieś 2-3 tygodnie od zgłoszenia przez firme montującą PV. To było koniec listopada, początek października. Montaż 10.12 2019. Aneks do umowy kompleksowej dotarł do mnie już po montażu, jakoś na początku stycznia 2020 .

tak

I tak i nie .Wniosek zawsze może złożyć tylko go cofną ze względu na brak zaświadczenia lub poproszą o dosłanie brakujących dokumentów. Złóż papier o wydanie zaświadczenia i po ok dwóch tygodniach otrzymasz papierek. Wtedy dopiero wniosek do mój prąd. Dopiero zaczynają wprowadzac wnioski z 2 naboru czyli te po 13.01.2020. Później to ok 2 miesiące czekania na kasę, nie bój się do wakacji otrzymasz $$.

Co znaczy zapis "kopię faktury za dostawę i montaż instalacji fotowoltaicznej. Kopia faktury powinna być opatrzona adnotacją Zgłoszono do Programu priorytetowego Mój Prąd”,

w tresci faktury niema tego

Kiedyś należało na fakturze która dołączyłeś do wniosku zrobić taki zapis odręcznie. Jak go nie było to wniosek do ponownej weryfikacji.