_Grisza_ 12.03.2020 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Mnie prędzej przelali pieniądze, niż tam zarejestrowali... Hehe, no to nieźle. Najważniejsze, że cel osiągnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 15.03.2020 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Gorzej będzie, jak zmodyfikują budżet w imię wyższych celów i gówno dostaniemy, bo pieniądze te pochodzą z budżetu państwa, a nie z UE.Tak też może być. Szczęściarze ci, którzy już dostali. Ja liczę się z tym, że dotacja ta może zostać zawieszona w związku z zaistniałą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 15.03.2020 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Co mają powiedzieć Ci którzy wcześniej mieli PV i nic nie dostali, nawet na rozbudowę:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 15.03.2020 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 Co mają powiedzieć Ci którzy wcześniej mieli PV i nic nie dostali, nawet na rozbudowę:/ Przynajmniej znali warunki gry. Teraz część przystąpiła do gry na konkretnych warunkach, jeśli je teraz zmienią, to będzie to słabo wyglądać, ale wiadomo życie ludzkie jest najważniejsze, wiec żali wielkich nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 17.03.2020 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2020 A infolinia do programu Mój Prąd została na razie zawieszona. Kontakt tylko mailowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 18.03.2020 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Minęło 18 dni od zgłoszenia do PGE. Mają niby miesiąc na zainstalowanie licznika, ale mam takie pytanie: - Czy oni muszą się kontaktować telefonicznie przed montażem licznika dwukierunkowego? Moje drzwiczki skrzynki nie są zabezpieczone kłódką, więc panowie z PGE mogą się tam dostać bez problemu. Pytam, bo się bardzo niecierpliwię, a jak mam jakieś nieodebrane połączenia, to nie wiem, czy to czasem nie monterzy licznika dzwonili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 18.03.2020 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Z powodu zagrożenia epidemią koronawirusa, Energa – Operator SA wstrzymuje prace związane z parametryzacją i instalacją liczników dwukierunkowych do odwołania. Sytuacja dotyczy tych, którzy mają już mikroinstalację OZE, ale jeszcze nie podłączyli ich do sieci. Energa – Operator SA jako pierwsza spółka odpowiedzialna za dystrybucję energii elektrycznej zakomunikowała o podjęciu takiej decyzji. Obecnie nie wiadomo, czy pozostali dostawcy prądu zrobią tak samo. Problem zatem dotyczy tylko klientów Energi. https://swiatoze.pl/energa-wstrzymuje-instalacje-licznikow-dwukierunkowych-prosumenci-musza-poczekac/?fbclid=IwAR1om8aq7zK18jtXJPTnJCdVwD40y5N3VX9R5GNloAmWSFw72vL2U-GCAS8 zaraz kolejni przestana wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 18.03.2020 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 (edytowane) Same dobre wieści.Ponowię pytanie, czy ktoś kontaktował się z wami telefonicznie przed wymianą licznika, czy też może wymienili i przysłali tę informację pocztą?EDIT: Jak rozumieć ten zapis?Sytuacja dotyczy tych, którzy mają już mikroinstalację OZE, ale jeszcze nie podłączyli ich do sieci.Bo ja mam do sieci podłączoną instalację i złożone pismo, tylko nie mam licznika dwukierunkowego.Z drugiej strony sytuacja nie może dotyczyć tych, którzy jeszcze nie są podłączeni do sieci, bo DE FACTO wiadomo, ŻE NIE SĄ, skoro nie mają icznika dwukierunkowego, nieprawdaż?Nie można, kuźwa, jasno i przejrzyście tego napisać? Kto tam odpowiada za te banialuki pisane? Edytowane 18 Marca 2020 przez Stanowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 18.03.2020 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Dla operatora oficjalne podłączenie do sieci następuje w dniu wymiany licznika na dwukierunkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 18.03.2020 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 (edytowane) Tak się domyślam, ale:Z powodu zagrożenia epidemią koronawirusa, Energa – Operator SA wstrzymuje prace związane z parametryzacją i instalacją liczników dwukierunkowych do odwołania. Sytuacja dotyczy tych, którzy mają już mikroinstalację OZE, ale jeszcze nie podłączyli ich do sieci.Skoro oficjalne podłączenie do sieci następuje po zainstalowaniu licznika dwukierunkowego, to po kiego wymyślają takie bzdurne oświadczenia, gdzie jedno przeczy drugiemu. To kogo, kuźwa, za przeproszeniem, nie dotyczy ta sytuacja, skoro dotyczy.... wszystkich?Ech... do czego ten świat zmierza... sami debile... EDIT:Ktoś kontaktował się z wami tel. z PGE przed istalacją licznika? Napiszcie, bo dla mnie w zasadzie to jest tylko ważne, czy mam czekac na telefon i musze odbierac wszystkie nieznajome połączenia? Edytowane 18 Marca 2020 przez Stanowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 18.03.2020 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Same dobre wieści. Ponowię pytanie, czy ktoś kontaktował się z wami telefonicznie przed wymianą licznika, czy też może wymienili i przysłali tę informację pocztą? EDIT: Jak rozumieć ten zapis? Sytuacja dotyczy tych, którzy mają już mikroinstalację OZE, ale jeszcze nie podłączyli ich do sieci. Bo ja mam do sieci podłączoną instalację i złożone pismo, tylko nie mam licznika dwukierunkowego. Z drugiej strony sytuacja nie może dotyczyć tych, którzy jeszcze nie są podłączeni do sieci, bo DE FACTO wiadomo, ŻE NIE SĄ, skoro nie mają icznika dwukierunkowego, nieprawdaż? Nie można, kuźwa, jasno i przejrzyście tego napisać? Kto tam odpowiada za te banialuki pisane? Jak nowe budownictwo to licznik w granicy i nie ma problemu z wymianą. Gorzej jak stary dom i licznik w domu. W Tauron zawsze dzwonili. Wszystko przez wirusa, w Chinach rozpoczęli produkcję od 2 tygodni, w połowie kwietnia pierwsze dostawy. Gorzej bo PLN stracił na wartości jeszcze przed pandemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 18.03.2020 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 U mnie licznik w granicy. Jest szansa, że wymienią bez kontaktowania się? A może już wymienili? (w co wątpię). Tyle fajnych dni słonecznych ucieka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 18.03.2020 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Ja PGE, rejon Mińsk Mazowiecki - zero kontaktu telefonicznego. Przyjechali, żona przyjęła panów, przeprogramowali mojego Noroxa 3, poprosili żonę o uruchomienie instalacji, znów coś pogrzebali w liczniku bo nie było ok i na odejście powiedzieli żonie, że może uruchomić instalację i cieszyć się darmowym prądem.Niestety od początku lutego czekam na aneks do umowy. Bez niego nie mam zaświadczenia OSD, a bez nich nie mogę złożyć wniosku "Mój prąd". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 18.03.2020 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Nie masz co się spieszyć tam też sie wydłuży bo pracują zdalnie...https://www.gramwzielone.pl/trendy/102661/nowe-zasady-kontaktu-z-nfosigw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 18.03.2020 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 (edytowane) Ja PGE, rejon Mińsk Mazowiecki - zero kontaktu telefonicznego. Przyjechali, żona przyjęła panów, przeprogramowali mojego Noroxa 3, poprosili żonę o uruchomienie instalacji, znów coś pogrzebali w liczniku bo nie było ok i na odejście powiedzieli żonie, że może uruchomić instalację i cieszyć się darmowym prądem. Niestety od początku lutego czekam na aneks do umowy. Bez niego nie mam zaświadczenia OSD, a bez nich nie mogę złożyć wniosku "Mój prąd". Ale przynajmniej masz już prąd za darmo. Po ilu dniach od złożenia papierów zamontowali/przeprogramowali ci licznik? Edytowane 18 Marca 2020 przez Stanowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 18.03.2020 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Ja dwa lata temu miałem skończona instalację 28-04(piatek o 18tej) , a 02-05(wtorek po 9 tej) był gościu z licznikiem enea, ale firma montująca ma wtyki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 18.03.2020 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Ale przynajmniej masz już prąd za darmo. Po ilu dniach od złożenia papierów zamontowali/przeprogramowali ci licznik? To fakt, cieszy że już instalacja pracuje. Dokumenty złożone 23 stycznia, 4 lutego była decyzja o możliwości przyłączenia, a 18 lutego przyjechali przeprogramować licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 18.03.2020 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 U mnie licznik w granicy. Jest szansa, że wymienią bez kontaktowania się? A może już wymienili? (w co wątpię). Tyle fajnych dni słonecznych ucieka... Nie wiem bo mam kolegów w Tauron bo ja małopolskie. Nie wiem jak u innych operatorów nie interesuje mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 18.03.2020 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 Nie wiem bo mam kolegów w Tauron bo ja małopolskie. Nie wiem jak u innych operatorów nie interesuje mnie to. K...a, co za teksty, słoma w butów wystaje po sam pas, ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 18.03.2020 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2020 U mnie licznik w granicy. Jest szansa, że wymienią bez kontaktowania się? A może już wymienili? (w co wątpię). Tyle fajnych dni słonecznych ucieka... a protokół z wymiany kto podpisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts