Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Program "Mój prąd"

grv

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gorzej będzie, jak zmodyfikują budżet w imię wyższych celów i gówno dostaniemy, bo pieniądze te pochodzą z budżetu państwa, a nie z UE.

Tak też może być. Szczęściarze ci, którzy już dostali. Ja liczę się z tym, że dotacja ta może zostać zawieszona w związku z zaistniałą sytuacją.

Co mają powiedzieć Ci którzy wcześniej mieli PV i nic nie dostali, nawet na rozbudowę:/

Przynajmniej znali warunki gry.

Teraz część przystąpiła do gry na konkretnych warunkach, jeśli je teraz zmienią, to będzie to słabo wyglądać, ale wiadomo życie ludzkie jest najważniejsze, wiec żali wielkich nie będzie.

Minęło 18 dni od zgłoszenia do PGE. Mają niby miesiąc na zainstalowanie licznika, ale mam takie pytanie:

- Czy oni muszą się kontaktować telefonicznie przed montażem licznika dwukierunkowego? Moje drzwiczki skrzynki nie są zabezpieczone kłódką, więc panowie z PGE mogą się tam dostać bez problemu.

Pytam, bo się bardzo niecierpliwię, a jak mam jakieś nieodebrane połączenia, to nie wiem, czy to czasem nie monterzy licznika dzwonili ;-)

Z powodu zagrożenia epidemią koronawirusa, Energa – Operator SA wstrzymuje prace związane z parametryzacją i instalacją liczników dwukierunkowych do odwołania. Sytuacja dotyczy tych, którzy mają już mikroinstalację OZE, ale jeszcze nie podłączyli ich do sieci.

Energa – Operator SA jako pierwsza spółka odpowiedzialna za dystrybucję energii elektrycznej zakomunikowała o podjęciu takiej decyzji. Obecnie nie wiadomo, czy pozostali dostawcy prądu zrobią tak samo. Problem zatem dotyczy tylko klientów Energi.

https://swiatoze.pl/energa-wstrzymuje-instalacje-licznikow-dwukierunkowych-prosumenci-musza-poczekac/?fbclid=IwAR1om8aq7zK18jtXJPTnJCdVwD40y5N3VX9R5GNloAmWSFw72vL2U-GCAS8

zaraz kolejni przestana wymieniać

Same dobre wieści.

Ponowię pytanie, czy ktoś kontaktował się z wami telefonicznie przed wymianą licznika, czy też może wymienili i przysłali tę informację pocztą?

EDIT:

Jak rozumieć ten zapis?

Sytuacja dotyczy tych, którzy mają już mikroinstalację OZE, ale jeszcze nie podłączyli ich do sieci.

Bo ja mam do sieci podłączoną instalację i złożone pismo, tylko nie mam licznika dwukierunkowego.

Z drugiej strony sytuacja nie może dotyczyć tych, którzy jeszcze nie są podłączeni do sieci, bo DE FACTO wiadomo, ŻE NIE SĄ, skoro nie mają icznika dwukierunkowego, nieprawdaż?

Nie można, kuźwa, jasno i przejrzyście tego napisać? Kto tam odpowiada za te banialuki pisane?

Edytowane przez Stanowska

Tak się domyślam, ale:

Z powodu zagrożenia epidemią koronawirusa, Energa – Operator SA wstrzymuje prace związane z parametryzacją i instalacją liczników dwukierunkowych do odwołania. Sytuacja dotyczy tych, którzy mają już mikroinstalację OZE, ale jeszcze nie podłączyli ich do sieci.

Skoro oficjalne podłączenie do sieci następuje po zainstalowaniu licznika dwukierunkowego, to po kiego wymyślają takie bzdurne oświadczenia, gdzie jedno przeczy drugiemu. To kogo, kuźwa, za przeproszeniem, nie dotyczy ta sytuacja, skoro dotyczy.... wszystkich?

Ech... do czego ten świat zmierza... sami debile...

EDIT:

Ktoś kontaktował się z wami tel. z PGE przed istalacją licznika? Napiszcie, bo dla mnie w zasadzie to jest tylko ważne, czy mam czekac na telefon i musze odbierac wszystkie nieznajome połączenia?

Same dobre wieści.

Ponowię pytanie, czy ktoś kontaktował się z wami telefonicznie przed wymianą licznika, czy też może wymienili i przysłali tę informację pocztą?

EDIT:

Jak rozumieć ten zapis?

Sytuacja dotyczy tych, którzy mają już mikroinstalację OZE, ale jeszcze nie podłączyli ich do sieci.

Bo ja mam do sieci podłączoną instalację i złożone pismo, tylko nie mam licznika dwukierunkowego.

Z drugiej strony sytuacja nie może dotyczyć tych, którzy jeszcze nie są podłączeni do sieci, bo DE FACTO wiadomo, ŻE NIE SĄ, skoro nie mają icznika dwukierunkowego, nieprawdaż?

Nie można, kuźwa, jasno i przejrzyście tego napisać? Kto tam odpowiada za te banialuki pisane?

Jak nowe budownictwo to licznik w granicy i nie ma problemu z wymianą. Gorzej jak stary dom i licznik w domu. W Tauron zawsze dzwonili. Wszystko przez wirusa, w Chinach rozpoczęli produkcję od 2 tygodni, w połowie kwietnia pierwsze dostawy. Gorzej bo PLN stracił na wartości jeszcze przed pandemią.

Ja PGE, rejon Mińsk Mazowiecki - zero kontaktu telefonicznego. Przyjechali, żona przyjęła panów, przeprogramowali mojego Noroxa 3, poprosili żonę o uruchomienie instalacji, znów coś pogrzebali w liczniku bo nie było ok i na odejście powiedzieli żonie, że może uruchomić instalację i cieszyć się darmowym prądem.

Niestety od początku lutego czekam na aneks do umowy. Bez niego nie mam zaświadczenia OSD, a bez nich nie mogę złożyć wniosku "Mój prąd".

Ja PGE, rejon Mińsk Mazowiecki - zero kontaktu telefonicznego. Przyjechali, żona przyjęła panów, przeprogramowali mojego Noroxa 3, poprosili żonę o uruchomienie instalacji, znów coś pogrzebali w liczniku bo nie było ok i na odejście powiedzieli żonie, że może uruchomić instalację i cieszyć się darmowym prądem.

Niestety od początku lutego czekam na aneks do umowy. Bez niego nie mam zaświadczenia OSD, a bez nich nie mogę złożyć wniosku "Mój prąd".

Ale przynajmniej masz już prąd za darmo.

Po ilu dniach od złożenia papierów zamontowali/przeprogramowali ci licznik?

Ale przynajmniej masz już prąd za darmo.

Po ilu dniach od złożenia papierów zamontowali/przeprogramowali ci licznik?

To fakt, cieszy że już instalacja pracuje.

Dokumenty złożone 23 stycznia, 4 lutego była decyzja o możliwości przyłączenia, a 18 lutego przyjechali przeprogramować licznik.