Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Program "Mój prąd"

grv

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sorki ze pod sobą ale zjadło mi pół wiadomości...

Pytałem jeszcze o aneks do umowy, z tego co mi wiadomo to przyjdzie pocztą, i czy jego podpisanie uprawnia do uruchomienia elektrowni? I drugie pytanie, czy w pge zawsze nadprodukcję możemy odebrać w ciągu 12 miesięcy?

Instalację PV możesz uruchomić z chwilą montażu licznika dwukierunkowego, na bazie jego wskazań będziesz rozliczany, umowa która przyjdzie to tylko formalność, nie będzie wymagała Twoje podpisu (odesłania).

Na odebranie nadprodukcji masz 12 miesięcy od momentu rozliczenia, które będzie następowało na koniec każdego roku kalendarzowego.

• Like 1

Instalację PV możesz uruchomić z chwilą montażu licznika dwukierunkowego, na bazie jego wskazań będziesz rozliczany, umowa która przyjdzie to tylko formalność, nie będzie wymagała Twoje podpisu (odesłania).

Na odebranie nadprodukcji masz 12 miesięcy od momentu rozliczenia, które będzie następowało na koniec każdego roku kalendarzowego.

Licznik wymieniony na norax3 pod moją nieobecność, panowie nawet uruchomili instalacje więc startujemy z produkcją

Panowie, a teraz pytanie za 100 pkt.!

Dzisiaj poszłam do skrzynki i mam zainstalowany od ponad 2 lat licznik CORAX 3. W internetach piszą, że jest to licznik dwukierunkowy. Czy możliwe jest, że u mnie już kiedyś zamontowali licznik dwukierunkowy i nowego nie będą montować, a ja jak głupia czekam na wymianę licznika? Mam uruchamiać elektrownię, czy nie? Bo już głupieję...

Jak byłam w zakładzie energetycznym podpisać jakieś papiery i chciałam złożyć wniosek o potwierdzenie zainstalowania instalacji, to facet powiedział mi, że taki wniosek mogę złożyć dopiero po zainstalowaniu licznika. Może nie wiedział jaki mam licznik. A może są jakieś liczniki CORAX 3, które są jednokierunkowe?

Co o tym myślicie?

Licznik dwukierunkowy ma takie oznaczenie https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3233810.html

Będą instalować nowy, nawet jesli obecny jest dwukierunkowy, chodzi o zerowe stany licznika( lub bliskie zeru, pomijają to co z testu zostało, czyli pojedyńcze kWh )

Liczniki moga byc różnie zaprogramowane.

Dziękuję za odpowiedzi. Niestety nie ma 2.8.0 - jest chyba 2.2.0 i pozostaje mi czekać dalej. :sick:

Dokładnie i mnie też była taka sytuacja ale ustawienia były jednokierunkowe. Natomiast ktoś niedawno pisał że licznik działał od razu ale nie było protokołu więc jedynie autkonsumcja mogła zmniejszyć fizycznie zużycie.

Dokładnie i mnie też była taka sytuacja ale ustawienia były jednokierunkowe. Natomiast ktoś niedawno pisał że licznik działał od razu ale nie było protokołu więc jedynie autkonsumcja mogła zmniejszyć fizycznie zużycie.

Ano ja pisałem, tutaj bardziej dokładnie.

https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=18533452#18533452

Panowie, a teraz pytanie za 100 pkt.!

Dzisiaj poszłam do skrzynki i mam zainstalowany od ponad 2 lat licznik CORAX 3. W internetach piszą, że jest to licznik dwukierunkowy. Czy możliwe jest, że u mnie już kiedyś zamontowali licznik dwukierunkowy i nowego nie będą montować, a ja jak głupia czekam na wymianę licznika? Mam uruchamiać elektrownię, czy nie? Bo już głupieję...

Jak byłam w zakładzie energetycznym podpisać jakieś papiery i chciałam złożyć wniosek o potwierdzenie zainstalowania instalacji, to facet powiedział mi, że taki wniosek mogę złożyć dopiero po zainstalowaniu licznika. Może nie wiedział jaki mam licznik. A może są jakieś liczniki CORAX 3, które są jednokierunkowe?

Co o tym myślicie?

Nie wiem czy dobrze rozumie więc pewien jak to w pge wygląda. Ad1 montaż instalacji, ad 2 złożenie dokumentów o przyłącza, później czekamy na dokumenty zwrotne_przychodzą poczta, ja otrzymałem je po ośmiu dniach, dziewiątego dnia telefon z pge i informacja ze przyjadą kolejnego dnia licznik zmienić. 10 dni wszystko.