Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Program "Mój prąd"

grv

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzisiaj wymienili mi Norax3 z aktywnymi rejestrami energii pobranej i oddane,j na OTUS z GSM. Instalacja pracowała od miesiąca i wyprodukowała 450 kWh z czego w rejestrze 2.8.0 zapisało się 150 kWh. Nikogo to nie interesowało.

Od uznania przez PGE zgłoszenia minął dokładnie miesiąc.

U mnie jak programowali licznik Norax 3 to włączyli instalację a potem coś im nie zagrało i jeszcze poprawili.

No właśnie może niekoniecznie każdy. Już odzywają się głosy, co z osobami które nie mają profilu zaufanego czy e-dowodu.

Większość posiada konto w banku ing, pekao,alior, milenenium itp. więc w czym problem??

Większość instaluje przez firmy PV więc nie widzę problemu nie posiadanie/ brak możliwości kreacji takiego profilu.

PS do jutra można jeszcze wysyłać w wersji papierowej czego nie polecam.

Ale każdy robi jak uważa,

Większość posiada konto w banku ing, pekao,alior, milenenium itp. więc w czym problem??

Większość instaluje przez firmy PV więc nie widzę problemu nie posiadanie/ brak możliwości kreacji takiego profilu.

PS do jutra można jeszcze wysyłać w wersji papierowej czego nie polecam.

Ale każdy robi jak uważa,

Cholera, nie mam ani profilu zaufanego, ani nowego dowodu ani konta w ww. bankach

A co tu niby myśleć? Przecież chyba każdy ma internet i sobie z tym poradzi.

Byleby nie zabrali tych dotacji. Ja wciąż czekam na założenie licznika, których ponoć nie mają. PGE.

Dla mnie w niczym, moim zdaniem osoby, które chcą inwestować w PV raczej nie mają problemu z technologią. Ale jestem ciekawy opinii, bo takie że to problem już do mnie doszły

To wytnie część ludzi z programu. Znam osobiście ludzi którzy założyli panele ale nie ogarniają "zaufanych profili". To ludzie którzy od lat prowadzą swoje działalności. A co zrobi zwykły Kowalski? Swoją drogą logika w tym zaufanym podpisie jest mega zakręcona - sam mam z tym spore problemy.

Mnie też wymienili - w piątek - dokładnie 30 dni po uznaniu zgłoszenia mikroinstalacjii. Rejon kielecki, licznik w skrzynce w płocie, założyli OTUS z GSM. Nawet nikt nie zadzwonił żeby się umówić...

Nie muszą się umawiać. Do mojego sąsiada i koleżanki, którzy też zakładali instalację PV równo w obu przypadkach liczniki wymienili po 30 dniach (PGE Rzeszów O/Mielec).

Ja na razie czekam na montaż falownika i zabezpieczeń bo panele już na dachu. Więc w maju pewnie start będzie.