tkaczor123 26.03.2020 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2020 Z uwagi na złożone ponad 50 000 wniosków w I i II naborze procedowanie prawidłowo złożonego wniosku wynosi ok. 3 miesiące, natomiast jeśli zachodzi konieczność jego uzupełnienia procedowanie może wydłużyć się do ok. 6 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 27.03.2020 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 Dzisiaj wymienili mi Norax3 z aktywnymi rejestrami energii pobranej i oddane,j na OTUS z GSM. Instalacja pracowała od miesiąca i wyprodukowała 450 kWh z czego w rejestrze 2.8.0 zapisało się 150 kWh. Nikogo to nie interesowało.Od uznania przez PGE zgłoszenia minął dokładnie miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 27.03.2020 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2020 Dzisiaj wymienili mi Norax3 z aktywnymi rejestrami energii pobranej i oddane,j na OTUS z GSM. Instalacja pracowała od miesiąca i wyprodukowała 450 kWh z czego w rejestrze 2.8.0 zapisało się 150 kWh. Nikogo to nie interesowało. Od uznania przez PGE zgłoszenia minął dokładnie miesiąc. U mnie jak programowali licznik Norax 3 to włączyli instalację a potem coś im nie zagrało i jeszcze poprawili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 29.03.2020 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Od 31.03.2020 roku zostanie wycofana możliwość składania wniosków do programu w formie papierowej. Pozostanie tylko forma e-wniosków. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 29.03.2020 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 A co tu niby myśleć? Przecież chyba każdy ma internet i sobie z tym poradzi.Byleby nie zabrali tych dotacji. Ja wciąż czekam na założenie licznika, których ponoć nie mają. PGE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 29.03.2020 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 No właśnie może niekoniecznie każdy. Już odzywają się głosy, co z osobami które nie mają profilu zaufanego czy e-dowodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 29.03.2020 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 No właśnie może niekoniecznie każdy. Już odzywają się głosy, co z osobami które nie mają profilu zaufanego czy e-dowodu. Większość posiada konto w banku ing, pekao,alior, milenenium itp. więc w czym problem?? Większość instaluje przez firmy PV więc nie widzę problemu nie posiadanie/ brak możliwości kreacji takiego profilu. PS do jutra można jeszcze wysyłać w wersji papierowej czego nie polecam. Ale każdy robi jak uważa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 29.03.2020 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2020 Dla mnie w niczym, moim zdaniem osoby, które chcą inwestować w PV raczej nie mają problemu z technologią. Ale jestem ciekawy opinii, bo takie że to problem już do mnie doszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 30.03.2020 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Większość posiada konto w banku ing, pekao,alior, milenenium itp. więc w czym problem?? Większość instaluje przez firmy PV więc nie widzę problemu nie posiadanie/ brak możliwości kreacji takiego profilu. PS do jutra można jeszcze wysyłać w wersji papierowej czego nie polecam. Ale każdy robi jak uważa, Cholera, nie mam ani profilu zaufanego, ani nowego dowodu ani konta w ww. bankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 30.03.2020 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Znowu zjadło mi pół wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 30.03.2020 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Cholera, nie mam ani profilu zaufanego, ani nowego dowodu ani konta w ww. bankach[/quote\] To zostaje Tobie opcja żeby instalacja zrobiła firma ,oni się zajmą resztą za odpowiednie wynagrodzenie. Zawsze jest wyjście z sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 30.03.2020 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Instalacje mam na dachu już przyłączoną do sieci, czekam na aneks i zaświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 30.03.2020 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Kto składał w II naborze szukać się na listach(aktualizacja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koris 30.03.2020 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 A co tu niby myśleć? Przecież chyba każdy ma internet i sobie z tym poradzi. Byleby nie zabrali tych dotacji. Ja wciąż czekam na założenie licznika, których ponoć nie mają. PGE. Dziś mi PGE założyło liczniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 30.03.2020 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Dziś mi PGE założyło liczniczek. Złącze kablowe pewnie w granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 30.03.2020 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 Dziś mi PGE założyło liczniczek. PGE jaki region, z ciekawości (bo czekam na wymianę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 30.03.2020 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 'Eneła' się tłumaczy, czyli pewnie mają coś za uszami http://www.gramwzielone.pl/energia-sloneczna/102741/enea-przylacza-mikroinstalacje-w-ustawowym-terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.03.2020 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2020 A co tu niby myśleć? Przecież chyba każdy ma internet i sobie z tym poradzi. Byleby nie zabrali tych dotacji. Ja wciąż czekam na założenie licznika, których ponoć nie mają. PGE. Dla mnie w niczym, moim zdaniem osoby, które chcą inwestować w PV raczej nie mają problemu z technologią. Ale jestem ciekawy opinii, bo takie że to problem już do mnie doszły To wytnie część ludzi z programu. Znam osobiście ludzi którzy założyli panele ale nie ogarniają "zaufanych profili". To ludzie którzy od lat prowadzą swoje działalności. A co zrobi zwykły Kowalski? Swoją drogą logika w tym zaufanym podpisie jest mega zakręcona - sam mam z tym spore problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 31.03.2020 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 PGE jaki region, z ciekawości (bo czekam na wymianę) Mnie też wymienili - w piątek - dokładnie 30 dni po uznaniu zgłoszenia mikroinstalacjii. Rejon kielecki, licznik w skrzynce w płocie, założyli OTUS z GSM. Nawet nikt nie zadzwonił żeby się umówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stealth 31.03.2020 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2020 Mnie też wymienili - w piątek - dokładnie 30 dni po uznaniu zgłoszenia mikroinstalacjii. Rejon kielecki, licznik w skrzynce w płocie, założyli OTUS z GSM. Nawet nikt nie zadzwonił żeby się umówić... Nie muszą się umawiać. Do mojego sąsiada i koleżanki, którzy też zakładali instalację PV równo w obu przypadkach liczniki wymienili po 30 dniach (PGE Rzeszów O/Mielec). Ja na razie czekam na montaż falownika i zabezpieczeń bo panele już na dachu. Więc w maju pewnie start będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts