Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Program "Mój prąd"

grv

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z tego co widzę to chyba trzeba podać numer umowy kompleksowej i datę zawarcia, więc niestety trzeba czekać... ;/

Chociaż nie jest nigdzie napisane, że to musi być nowa umowa, więc na upartego można by aktualną wpisać. Sam już nie wiem.

Ja podałem nr starej umowy a jak dwa tyg po złożeniu wniosku o dotację dostałem nową umowę PGE to jej numer przesłałem e-mailem i mieli już sami zmienić to we wniosku. Jestem na liście nr 13 i czekam na kaskę.

andrzeb a jak długo czekałeś na aneks i zaświadczenie, próbowałeś coś przyspieszać czy cierpliwie czekałeś?

Zadzwoniłem na infolinię PGE i powiedziałem, że potrzebuję nową umowę do wniosku o dotację -gość mnie zarejestrował i powiedział iż do 2 tyg dostanę,

przyszła listownie, nowy numer dostałem i odesłałem podpisaną, napisałem do [email protected]

Poniżej email jaki dostałem przed

"W nawiązaniu do poniższej korespondencji proszę o przesłanie wiadomości e-mail z informacją, że informuje nas Pan o zmianie umowy kompleksowej (z nr …. na nr …. Dotyczy wniosku nr 64425/E/2020 przesłanego w dniu 22.02.2020 r.). Na podstawie Pana e-maila w systemie dokonam stosownych zmian."

i po

"Dziękuje za informację. Aktualizacja zostanie wprowadzona do systemu."

Mam pewien problem. Ma m wszystko downiosku poza numerem umowy. 1,5mc temu odesłałem im podpisaną umowę kompleksową dostarczona do enei 5 marca. Dotej pory nie odesłali.

Numer umowy kompleksowej jest inny niż ten który pojawił się w eboku i ta z eboka to umowa sprzedażowa?

Przez info linie nic się nie dowiesz a co do nich napiszę to odpowiadają dwa tygodnie raz przyjęli do wiadomości i cisza a na ostatnie pismo mają czas odpowiedzieć do jutra.

A mam trochę srakę że zawieszą przyjmowanie wniosków na mój prąd.

Który numer umowy przyjąć do wniosku mój prąd? kompleksową którą podpisałem i nie odesłali czy ta która sie pojawiła w eboku i to umowa sprzedażowa.

Kur... z tymi sprzedawcami energi nigdy nie może być dobrze.

Mam pewien problem. Ma m wszystko downiosku poza numerem umowy. 1,5mc temu odesłałem im podpisaną umowę kompleksową dostarczona do enei 5 marca. Dotej pory nie odesłali.

Numer umowy kompleksowej jest inny niż ten który pojawił się w eboku i ta z eboka to umowa sprzedażowa?

Przez info linie nic się nie dowiesz a co do nich napiszę to odpowiadają dwa tygodnie raz przyjęli do wiadomości i cisza a na ostatnie pismo mają czas odpowiedzieć do jutra.

A mam trochę srakę że zawieszą przyjmowanie wniosków na mój prąd.

Który numer umowy przyjąć do wniosku mój prąd? kompleksową którą podpisałem i nie odesłali czy ta która sie pojawiła w eboku i to umowa sprzedażowa.

Kur... z tymi sprzedawcami energi nigdy nie może być dobrze.

Hej,

chyba poprawię Ci humor-do dotacji meilem wysłałem wszystko i co najlepsze wpisałem stary nr umowy kompleksowej.Tauron przysłał mi wtedy tylko aneks do starej umowy i myślałem ,że to wszystko więc po prostu złożyłem wniosek ze starym nr umowy...A za tydzień przysłali mi nową umowę ...

W między czasie od wysłania wniosku online :

-po dwóch tyg miałem pozytywną decyzję

-po 1.5 tyg miałem kasę na koncie

Pzdr

• Like 1

Witam forumowiczy

Mam pytanko orientujecie się może koledzy z jakiej listy aktualnie są wypłacane pieniądze? Załapałem się w końcu po 3 miesiącach czekania (wniosek złożony 16-01-2020 i jestem na liście nr 13. Wiecie może którą listę aktualnie płacą?

naucz się odmianów:)

Witam, może ktoś robił podobnie lub ma jakąs wiedzę i mi coś podpowie. Zakładam instalację i liczę na dofinansowanie. Chcę kupić stelaża na 16 paneli(z wkrętami, mocowaniami itp) 2300zł, z 6 paneli 330w ok 3700zl, inwerter 4500w około 5000zł razem trochę ponad 10k. Inwerter przewymiarowany bo dołożę w przyszłym roku 10szt. Czy mogę moeć problem z takim wnioskiem?

Witam, może ktoś robił podobnie lub ma jakąs wiedzę i mi coś podpowie. [...] Czy mogę moeć problem z takim wnioskiem?

Robili. Ich historie masz opisane (niekiedy bardzo wyczerpująco) w wątku "Ma ktoś panele fotowoltaiczne? Proszę o opinie.". Jeśli masz odpowiednie uprawienia lub możesz sobie "załatwić pieczątkę" to problemów nie będziesz miał. Oczywiście zakładając, że wiesz co robisz, krzywdy sobie sam nie zrobisz (DC i AC) oraz kupisz sprzęt spełniający wymagania programu Mój Prąd. Szczegóły znajdziesz w wątku.

Witam, może ktoś robił podobnie lub ma jakąs wiedzę i mi coś podpowie. Zakładam instalację i liczę na dofinansowanie. Chcę kupić stelaża na 16 paneli(z wkrętami, mocowaniami itp) 2300zł, z 6 paneli 330w ok 3700zl, inwerter 4500w około 5000zł razem trochę ponad 10k. Inwerter przewymiarowany bo dołożę w przyszłym roku 10szt. Czy mogę moeć problem z takim wnioskiem?

Ja nie będziesz odmieniał rzeczowników to na pewno tak.