Stnley 10.04.2020 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Co mają powiedzieć Ci co chcieliby zrobić PV i dostać 5 tysi "rekompensaty" za instalację. Czekać czy robić? Ja tam robię najwyżej się będzie z rok dłużej zwracać. Licznik mam wymieniony, więc teraz muszę ja jak najszybciej uruchomić, zawsze to parę kWh do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 11.04.2020 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 Nie chce Ci nic sugerować ale u mnie po wymianie licznika panowie z pge sami uruchomili instalacje i powiedzieli że już można oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 11.04.2020 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 Nie chce Ci nic sugerować ale u mnie po wymianie licznika panowie z pge sami uruchomili instalacje i powiedzieli że już można oszczędzać. Wiem, dlatego się streszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzeb 11.04.2020 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 Z tego co widzę to chyba trzeba podać numer umowy kompleksowej i datę zawarcia, więc niestety trzeba czekać... ;/ Chociaż nie jest nigdzie napisane, że to musi być nowa umowa, więc na upartego można by aktualną wpisać. Sam już nie wiem. Ja podałem nr starej umowy a jak dwa tyg po złożeniu wniosku o dotację dostałem nową umowę PGE to jej numer przesłałem e-mailem i mieli już sami zmienić to we wniosku. Jestem na liście nr 13 i czekam na kaskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 11.04.2020 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) andrzeb a jak długo czekałeś na aneks i zaświadczenie, próbowałeś coś przyspieszać czy cierpliwie czekałeś? Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez tobiasz86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzeb 11.04.2020 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 andrzeb a jak długo czekałeś na aneks i zaświadczenie, próbowałeś coś przyspieszać czy cierpliwie czekałeś? Zadzwoniłem na infolinię PGE i powiedziałem, że potrzebuję nową umowę do wniosku o dotację -gość mnie zarejestrował i powiedział iż do 2 tyg dostanę, przyszła listownie, nowy numer dostałem i odesłałem podpisaną, napisałem do [email protected] Poniżej email jaki dostałem przed "W nawiązaniu do poniższej korespondencji proszę o przesłanie wiadomości e-mail z informacją, że informuje nas Pan o zmianie umowy kompleksowej (z nr …. na nr …. Dotyczy wniosku nr 64425/E/2020 przesłanego w dniu 22.02.2020 r.). Na podstawie Pana e-maila w systemie dokonam stosownych zmian." i po "Dziękuje za informację. Aktualizacja zostanie wprowadzona do systemu." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 11.04.2020 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 Dzięki, we wtorek wezmę się zich pogonienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 13.04.2020 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Mam pewien problem. Ma m wszystko downiosku poza numerem umowy. 1,5mc temu odesłałem im podpisaną umowę kompleksową dostarczona do enei 5 marca. Dotej pory nie odesłali. Numer umowy kompleksowej jest inny niż ten który pojawił się w eboku i ta z eboka to umowa sprzedażowa?Przez info linie nic się nie dowiesz a co do nich napiszę to odpowiadają dwa tygodnie raz przyjęli do wiadomości i cisza a na ostatnie pismo mają czas odpowiedzieć do jutra. A mam trochę srakę że zawieszą przyjmowanie wniosków na mój prąd. Który numer umowy przyjąć do wniosku mój prąd? kompleksową którą podpisałem i nie odesłali czy ta która sie pojawiła w eboku i to umowa sprzedażowa. Kur... z tymi sprzedawcami energi nigdy nie może być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 13.04.2020 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Mnie w PGE poinformowano, że EBOK nie działa w umowach prosumenckich i ja jedyny nr jaki mam to papierowy i ten wpisałem do wniosku o dotację. BTW zmienił mi się również numer klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 13.04.2020 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Ja też wpisałem nr umowy kompleksowej, która mi przyszła niedawno z Rzeszowa.Mam tylko zagwozdkę bo w piśmie napisali, że mam odesłać załącznik nr 2,który był w kopercie. Ktoś wie po co to cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 13.04.2020 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Ja też wpisałem nr umowy kompleksowej, która mi przyszła niedawno z Rzeszowa. Mam tylko zagwozdkę bo w piśmie napisali, że mam odesłać załącznik nr 2,który był w kopercie. Ktoś wie po co to cudo? Kto napisał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 13.04.2020 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 PGE Rzeszów. Nie mam teraz pod ręką tego załącznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 13.04.2020 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 PGE Rzeszów. Nie mam teraz pod ręką tego załącznika. A to normalne też tak miałem tylko w stacjonarnym BOK też 2 egzemplarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 13.04.2020 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Mam pewien problem. Ma m wszystko downiosku poza numerem umowy. 1,5mc temu odesłałem im podpisaną umowę kompleksową dostarczona do enei 5 marca. Dotej pory nie odesłali. Numer umowy kompleksowej jest inny niż ten który pojawił się w eboku i ta z eboka to umowa sprzedażowa? Przez info linie nic się nie dowiesz a co do nich napiszę to odpowiadają dwa tygodnie raz przyjęli do wiadomości i cisza a na ostatnie pismo mają czas odpowiedzieć do jutra. A mam trochę srakę że zawieszą przyjmowanie wniosków na mój prąd. Który numer umowy przyjąć do wniosku mój prąd? kompleksową którą podpisałem i nie odesłali czy ta która sie pojawiła w eboku i to umowa sprzedażowa. Kur... z tymi sprzedawcami energi nigdy nie może być dobrze. Hej, chyba poprawię Ci humor-do dotacji meilem wysłałem wszystko i co najlepsze wpisałem stary nr umowy kompleksowej.Tauron przysłał mi wtedy tylko aneks do starej umowy i myślałem ,że to wszystko więc po prostu złożyłem wniosek ze starym nr umowy...A za tydzień przysłali mi nową umowę ... W między czasie od wysłania wniosku online : -po dwóch tyg miałem pozytywną decyzję -po 1.5 tyg miałem kasę na koncie Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 13.04.2020 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Bobrow, ale to dawno i nieprawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedi79 14.04.2020 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Witam forumowiczyMam pytanko orientujecie się może koledzy z jakiej listy aktualnie są wypłacane pieniądze? Załapałem się w końcu po 3 miesiącach czekania (wniosek złożony 16-01-2020 i jestem na liście nr 13. Wiecie może którą listę aktualnie płacą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 14.04.2020 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Witam forumowiczy Mam pytanko orientujecie się może koledzy z jakiej listy aktualnie są wypłacane pieniądze? Załapałem się w końcu po 3 miesiącach czekania (wniosek złożony 16-01-2020 i jestem na liście nr 13. Wiecie może którą listę aktualnie płacą? naucz się odmianów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 14.04.2020 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Witam, może ktoś robił podobnie lub ma jakąs wiedzę i mi coś podpowie. Zakładam instalację i liczę na dofinansowanie. Chcę kupić stelaża na 16 paneli(z wkrętami, mocowaniami itp) 2300zł, z 6 paneli 330w ok 3700zl, inwerter 4500w około 5000zł razem trochę ponad 10k. Inwerter przewymiarowany bo dołożę w przyszłym roku 10szt. Czy mogę moeć problem z takim wnioskiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 15.04.2020 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Witam, może ktoś robił podobnie lub ma jakąs wiedzę i mi coś podpowie. [...] Czy mogę moeć problem z takim wnioskiem? Robili. Ich historie masz opisane (niekiedy bardzo wyczerpująco) w wątku "Ma ktoś panele fotowoltaiczne? Proszę o opinie.". Jeśli masz odpowiednie uprawienia lub możesz sobie "załatwić pieczątkę" to problemów nie będziesz miał. Oczywiście zakładając, że wiesz co robisz, krzywdy sobie sam nie zrobisz (DC i AC) oraz kupisz sprzęt spełniający wymagania programu Mój Prąd. Szczegóły znajdziesz w wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 15.04.2020 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Witam, może ktoś robił podobnie lub ma jakąs wiedzę i mi coś podpowie. Zakładam instalację i liczę na dofinansowanie. Chcę kupić stelaża na 16 paneli(z wkrętami, mocowaniami itp) 2300zł, z 6 paneli 330w ok 3700zl, inwerter 4500w około 5000zł razem trochę ponad 10k. Inwerter przewymiarowany bo dołożę w przyszłym roku 10szt. Czy mogę moeć problem z takim wnioskiem? Ja nie będziesz odmieniał rzeczowników to na pewno tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts