andrzeb 15.04.2020 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Mam pewien problem. Ma m wszystko downiosku poza numerem umowy. 1,5mc temu odesłałem im podpisaną umowę kompleksową dostarczona do enei 5 marca. Dotej pory nie odesłali. Numer umowy kompleksowej jest inny niż ten który pojawił się w eboku i ta z eboka to umowa sprzedażowa? Przez info linie nic się nie dowiesz a co do nich napiszę to odpowiadają dwa tygodnie raz przyjęli do wiadomości i cisza a na ostatnie pismo mają czas odpowiedzieć do jutra. A mam trochę srakę że zawieszą przyjmowanie wniosków na mój prąd. Który numer umowy przyjąć do wniosku mój prąd? kompleksową którą podpisałem i nie odesłali czy ta która sie pojawiła w eboku i to umowa sprzedażowa. Kur... z tymi sprzedawcami energi nigdy nie może być dobrze. Cześć jak widać powyżej ja do NFOŚiGW wysłałem dotację ze starym numerem PGE, a gdy otrzymałem nową umowę z licznikiem dwukierunkowym to emailowo im to wysłałem i oni zamienili ten numer umowy w systemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzeb 15.04.2020 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2020 Ja też wpisałem nr umowy kompleksowej, która mi przyszła niedawno z Rzeszowa. Mam tylko zagwozdkę bo w piśmie napisali, że mam odesłać załącznik nr 2,który był w kopercie. Ktoś wie po co to cudo? Teź takie coś dostałem, podpisałem załącznik nr2 i odesłałem poleconym. Już nawet nie pamiętam co w tym załaczniku było:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzeb 16.04.2020 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Witam forumowiczy Mam pytanko orientujecie się może koledzy z jakiej listy aktualnie są wypłacane pieniądze? Załapałem się w końcu po 3 miesiącach czekania (wniosek złożony 16-01-2020 i jestem na liście nr 13. Wiecie może którą listę aktualnie płacą? Ja jestem na liście 12 która się pojawiła chyba tydzień temu i też czekam na kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xesxpox 16.04.2020 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Robili. Ich historie masz opisane (niekiedy bardzo wyczerpująco) w wątku "Ma ktoś panele fotowoltaiczne? Proszę o opinie.". Jeśli masz odpowiednie uprawienia lub możesz sobie "załatwić pieczątkę" to problemów nie będziesz miał. Oczywiście zakładając, że wiesz co robisz, krzywdy sobie sam nie zrobisz (DC i AC) oraz kupisz sprzęt spełniający wymagania programu Mój Prąd. Szczegóły znajdziesz w wątku. Witam, dzięki za odzew. Przewaliłem tam 50 stron i nic nie znajduję. Czy pamiętasz mniej więcej kiedy było to poruszane?-lub który użytkownik o tym pisał? Ja kupuje sprzęt, pospinam skrzynkę ale podłączenie, sprawdzenie zrobi osoba z uprawnieniami i doświadczeniem. Sprzęt zgodny z programem to chyba taki który nie jest starszy niż dwa lata-czy są jakieś inne wymagania? Pozdrawiam Gawel czuwaj czuwaj:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markrzy 16.04.2020 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Witam. Instalacja założona końcem marca. Licznik w budynku wymieniony po 10 dniach od zgłoszenia. Tauron Żywiec. Domek na końcu świata. Teraz czekam na umowę.Montażysta meldował , że są braki liczników dwukierunkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 16.04.2020 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Witam. Instalacja założona końcem marca. Licznik w budynku wymieniony po 10 dniach od zgłoszenia. Tauron Żywiec. Domek na końcu świata. Teraz czekam na umowę.Montażysta meldował , że są braki liczników dwukierunkowych. O, nie za ciekawa informacja. Nawet Energa już wznowiła wymianę liczników, nie słyszałem, by w Tauronie był problem z licznikami, klientom wymieniają raczej na bieżąco i w terminach. PGE informowało, że ma ich nieco mniej, dlatego czas oczekiwania może być nieco dłuższy. Daj znać, jak będziesz coś wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kysztof_2 16.04.2020 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2020 Mają jeszcze trochę czasu na wymianę licznika, więc wyluzuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzeb 17.04.2020 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ja jestem na liście 12 która się pojawiła chyba tydzień temu i też czekam na kasę Wpłynęla dziś kasa!!, niecałe 2 tygodnie od umieszczenia na liście nr 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 17.04.2020 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Wpłynęla dziś kasa!!, niecałe 2 tygodnie od umieszczenia na liście nr 12. A jak długo czekałeś aby pojawić się na liście? U mnie wniosek oczekuje na rejestracje- czy ten status utrzymuje się do czasu pojawienia się na listach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 17.04.2020 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 U mnie następnego dnia po wysłaniu wniosku zmienił się status na W WERYFIKACJI. Wielu ludzi dostaje kasę a nje zmienia się status wniosku. Trzeba przeglądać listy. Dziś pojawiła się nr 16. Niestety mnie nie ma na niej. Czekam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 18.04.2020 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 U mnie następnego dnia po wysłaniu wniosku zmienił się status na W WERYFIKACJI. Wielu ludzi dostaje kasę a nje zmienia się status wniosku. Trzeba przeglądać listy. Dziś pojawiła się nr 16. Niestety mnie nie ma na niej. Czekam dalej. Jak się pojawisz na liście to "pieniążki" od 2-3 tygodni na koncie. Na dniach powinna być wypłacana lista 10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 18.04.2020 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 A jak długo czekałeś aby pojawić się na liście? U mnie wniosek oczekuje na rejestracje- czy ten status utrzymuje się do czasu pojawienia się na listach? Widocznie wysłałeś w wersji papierowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oskar 0909 18.04.2020 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Wypłacona została lista numer 12 a Ty piszesz że na dniach będą wypłacać listę numer 10 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 19.04.2020 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Te nowe wnioski online to taka prostota - parę danych, do tego klika (5-6) załączników, że zastanawiam się nad czym tam urzędnik może móżdżyć tyle tygodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 19.04.2020 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Każda prace należy szanować. Pokaż że możesz więcej, podnieś normę a później podniosą poprzeczkę i będą wymagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stafik73 19.04.2020 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Byłem na liście nr 11. W piątek przyszedł przelew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 19.04.2020 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Widocznie wysłałeś w wersji papierowej. No co ty, gdybym wysłał papierowy to zapewne żaden status by się nie pojawił- no bo niby gdzie? Tak czy siak, zmienił mi się na "w weryfikacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 19.04.2020 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Byłem na liście nr 11. W piątek przyszedł przelew. Nic tylko się cieszyć. Widocznie księgowość wypłaca od tyłu. Bo przed 30.03.20 były listy 1-10. Parę dni później 11 i 12. Co nie zmienia faktu że od pojawienia się na liście mija 2-3 tyg. Do wypłaty środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mir1 19.04.2020 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Byłem na liście nr 11. W piątek przyszedł przelew. Stafik, a możesz odpisać kiedy złożyłeś wniosek?, Ja już czekam 13.01... i z tego co widzę, to ludzie którzy złożyli później wnioski mają już pieniądze, a mnie nie ma nawet na liście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tedi79 20.04.2020 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2020 Ja jestem na liście 12 która się pojawiła chyba tydzień temu i też czekam na kasę dziękuję za info. Daj znać proszę jakby coś się ruszyło. Ja też ze swojej strony dam znać jakby wypłacono listę numer 13 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts