Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Program "Mój prąd"

grv

Recommended Posts

Mam pewien problem. Ma m wszystko downiosku poza numerem umowy. 1,5mc temu odesłałem im podpisaną umowę kompleksową dostarczona do enei 5 marca. Dotej pory nie odesłali.

Numer umowy kompleksowej jest inny niż ten który pojawił się w eboku i ta z eboka to umowa sprzedażowa?

Przez info linie nic się nie dowiesz a co do nich napiszę to odpowiadają dwa tygodnie raz przyjęli do wiadomości i cisza a na ostatnie pismo mają czas odpowiedzieć do jutra.

A mam trochę srakę że zawieszą przyjmowanie wniosków na mój prąd.

Który numer umowy przyjąć do wniosku mój prąd? kompleksową którą podpisałem i nie odesłali czy ta która sie pojawiła w eboku i to umowa sprzedażowa.

Kur... z tymi sprzedawcami energi nigdy nie może być dobrze.

Cześć

jak widać powyżej ja do NFOŚiGW wysłałem dotację ze starym numerem PGE, a gdy otrzymałem nową umowę z licznikiem dwukierunkowym to emailowo im to wysłałem i oni zamienili ten numer umowy w systemie.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też wpisałem nr umowy kompleksowej, która mi przyszła niedawno z Rzeszowa.

Mam tylko zagwozdkę bo w piśmie napisali, że mam odesłać załącznik nr 2,który był w kopercie. Ktoś wie po co to cudo?

Teź takie coś dostałem, podpisałem załącznik nr2 i odesłałem poleconym. Już nawet nie pamiętam co w tym załaczniku było:)

Witam forumowiczy

Mam pytanko orientujecie się może koledzy z jakiej listy aktualnie są wypłacane pieniądze? Załapałem się w końcu po 3 miesiącach czekania (wniosek złożony 16-01-2020 i jestem na liście nr 13. Wiecie może którą listę aktualnie płacą?

Ja jestem na liście 12 która się pojawiła chyba tydzień temu i też czekam na kasę

Robili. Ich historie masz opisane (niekiedy bardzo wyczerpująco) w wątku "Ma ktoś panele fotowoltaiczne? Proszę o opinie.". Jeśli masz odpowiednie uprawienia lub możesz sobie "załatwić pieczątkę" to problemów nie będziesz miał. Oczywiście zakładając, że wiesz co robisz, krzywdy sobie sam nie zrobisz (DC i AC) oraz kupisz sprzęt spełniający wymagania programu Mój Prąd. Szczegóły znajdziesz w wątku.

Witam, dzięki za odzew. Przewaliłem tam 50 stron i nic nie znajduję. Czy pamiętasz mniej więcej kiedy było to poruszane?-lub który użytkownik o tym pisał?

Ja kupuje sprzęt, pospinam skrzynkę ale podłączenie, sprawdzenie zrobi osoba z uprawnieniami i doświadczeniem.

Sprzęt zgodny z programem to chyba taki który nie jest starszy niż dwa lata-czy są jakieś inne wymagania? Pozdrawiam

Gawel czuwaj czuwaj:)

Witam. Instalacja założona końcem marca. Licznik w budynku wymieniony po 10 dniach od zgłoszenia. Tauron Żywiec. Domek na końcu świata. Teraz czekam na umowę.Montażysta meldował , że są braki liczników dwukierunkowych.

O, nie za ciekawa informacja. Nawet Energa już wznowiła wymianę liczników, nie słyszałem, by w Tauronie był problem z licznikami, klientom wymieniają raczej na bieżąco i w terminach.

PGE informowało, że ma ich nieco mniej, dlatego czas oczekiwania może być nieco dłuższy.

Daj znać, jak będziesz coś wiedział.

U mnie następnego dnia po wysłaniu wniosku zmienił się status na W WERYFIKACJI. Wielu ludzi dostaje kasę a nje zmienia się status wniosku. Trzeba przeglądać listy. Dziś pojawiła się nr 16. Niestety mnie nie ma na niej. Czekam dalej.

Jak się pojawisz na liście to "pieniążki" od 2-3 tygodni na koncie. Na dniach powinna być wypłacana lista 10.