Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Program "Mój prąd"

grv

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To jeszcze raz napiszemy co potrzeba:

Numer umowy kompleksowej (aneks jeśli była wcześniej)

Skan faktur (dopisek "Zgłoszono do Programu Priorytetowego Mój Prąd" w II naborze niepotrzebny)

Skan zaświadczenia o opłaceniu faktur

Skan zaświadczenia OSD.

A kiedy potrzebne jest potwierdzenie opłacenia faktur? Logika podpowiada, że tylko wtedy gdy mamy faktury z odroczonym terminem zapłaty. W fakturach opłaconych gotówką lub gdy na rachunku mamy informacje zapłacono przelew to chyba potwierdzenie jest zbędne? No chyba, że działa to wbrew prawom logiki, co z resztą też jest możliwe.

A kiedy potrzebne jest potwierdzenie opłacenia faktur? Logika podpowiada, że tylko wtedy gdy mamy faktury z odroczonym terminem zapłaty. W fakturach opłaconych gotówką lub gdy na rachunku mamy informacje zapłacono przelew to chyba potwierdzenie jest zbędne? No chyba, że działa to wbrew prawom logiki, co z resztą też jest możliwe.

Nie bo na fakturze możesz sobie przystawić pieczątke za 5 zł opłacono przelewem. Natomiast w potwierdzeniu przelewu lub zaświadczeniu od wykonawcy jest informacja czy ubiegający się o dotację faktycznie poniósł wydatek za fakturę.

Bardziej chodziło mi o faktury online, i np u mnie jest tak :metoda płatności - przelew, termin płatności - zapłacone. I to dane wpisane w dokument, nie chodzi mi o wstawianie pieczątek z dopiskiem zapłacone, bo takie powinny mieć dodatkowo przyłożoną pieczęć sklepu.

No ministerstwo jest jeszcze w 20 wieku ewentualnie u schyłku 19

Jeszcze nie zakończona, jeszcze zwrot z podatku za termomodernizację... kto wie, co będzie w przyszłym roku.

Zgodnie z obietnicą melduję

przelew w dniu wczorajszym z listy numer 13 pieniądze na koncie.

Przygoda z programem p.t. mój prąd zakończona.

Pozostałym forumowiczom życzę dużo cierpliwości ;)

• 2 weeks później...
Mam takie pytanie:

Przy nowej umowie z PGE jest taki załącznik nr 2, który ponoć należy wypełnić i odesłać do Zakładu Energetycznego. Tyczy się on oświadczenia odbiorcy końcowego o wyborze sprzedawcy rezerwowego.

Wypełnialiście takie coś i odsyłaliście?

nie