TINEK 11.05.2020 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2020 mnie na infolinii pani powiedziała, że jak przyjdzie umowa (pocztą) to nic nie podpisuję i nic nie odsyłam.Ale może to trwać do 2 miesięcy, podpowiedziała też, żeby zadzwonić po 4 tyg, to podadzą mi nr umowy, żeby już złożyć wniosek do mój prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 12.05.2020 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Ja umowę otrzymałem po ok 6ciu tygodniach. Ale wcześnie złożyłem wniosek do mój prąd wpisując numer poprzedniej umowy (z lutego br.). Zastanawiam się czy poprawiać wniosek, w sensie edytować go - czy ktokolwiek to weryfikuje? Trochę się obawiam korekty, dając edycję wniosku wszystkie dane i załączniki trzeba dać od początku- nie spowoduje to tym samym przeskoczenie na koniec listy. Pytanie zasadnicze: edytować czy poczekać aż ktoś się odezwie że numer jest nie taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 12.05.2020 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 (edytowane) Ja miałem obawy, że wpisując starą umowę obsunę się na koniec listy wezwany do poprawy wniosku. Dlatego też wolałem poczekać 2-3 tygodnie więcej na aneks i wysłać już poprawnie. Szczególnie ten zapis ze strony Mój Prąd mnie zachęcił: Z uwagi na złożone ponad 65 000 wniosków w I i II naborze procedowanie prawidłowo złożonego wniosku wynosi ok. 3 miesiące, natomiast jeśli zachodzi konieczność jego uzupełnienia procedowanie może wydłużyć się do ok. 6 miesięcy. Mój wniosek został wysłany 6 kwietnia i dalej cisza. Na żadnej liście się nie pojawiłem, a status wniosku to cały czas w weryfikacji. Edytowane 12 Maja 2020 przez kedlaw0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mir1 12.05.2020 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Ja złoźyłem wniosek online 13 STYCZNIA i dalej nie ma mnie na liście.... Już mnie to wk..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanowska 12.05.2020 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 (edytowane) A jaką podałeś datę pierwszej płatności za montaż paneli? Bo drugi nabór ruszył właśnie od 13 stycznia. Jeżeli masz fakturę wystawioną przed 13 stycznia, to być może kwalifikujesz się jeszcze do pierwszego naboru? Albo się nie kwalifikujesz do żadnego, bo była przerwa między pierwszym a drugim naborem.Nie wiem, tak tylko gdybam, pewnie nie mam racji i wszystko będzie dobrze! Edytowane 12 Maja 2020 przez Stanowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 12.05.2020 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Gdybasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mir1 12.05.2020 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Montaż w grudniu, a wniosek na 2-gi nabór ( zaczęli przyjmować właśnie od 13.01)... Jak wpisuję nr pp. to status w trakcie weryfikacji. Z mojego przykładu wynika, że nie rozpatrują wniosków wg kolejności zgłoszeń tylko z .... Przeglądając forum, to niektórzy złożyli później, a już mają pieniądze na koncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 12.05.2020 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2020 Mir1, a kontaktował się z Tobą ktoś żeby dosłać /poprawić wniosek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mir1 13.05.2020 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 Nie, pisałem mail, dostałem odpowiedz podobną do komunikatu na stronie, dużo wniosków do rozpatrzenia itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markrzy 13.05.2020 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2020 "procedowanie prawidłowo złożonego wniosku wynosi ok. 3 miesiące" To jest kompletna porażka biurokracji. Wszystko ich zaskakuje. Co można zrobić z poprawnie złożonym wnioskiem--- zaakceptować go i po temacie. Co można robić z wnioskiem przez trzy miesiące , który liczy raptem 3 załączniki? Ktoś konstruował procedury , obieg dokumentów i wiedział , że muszą w tym programie przerobić do 200.000 wniosków. Czy to ma zrobić jedna pani Hania czy zaprojektowany do tego algorytm informatyczny? Ręce i nogi opadają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 14.05.2020 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 A jaką podałeś datę pierwszej płatności za montaż paneli? Bo drugi nabór ruszył właśnie od 13 stycznia. Jeżeli masz fakturę wystawioną przed 13 stycznia, to być może kwalifikujesz się jeszcze do pierwszego naboru? Albo się nie kwalifikujesz do żadnego, bo była przerwa między pierwszym a drugim naborem. Nie wiem, tak tylko gdybam, pewnie nie mam racji i wszystko będzie dobrze! Jak najbardziej się kwalifikuje do drugiego, nie jest ważne instalacja mogła być wykonana końcem roku. Przerwa techniczna 20-12-19 a 13.01.20 nie ma nic do tego. Jak to mówią potrzeba uzbroić się w cierpliwość. markrzy każdą pracę trzeba szanować pokaż że możesz więcej to później stanie się to normą a wypłata ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tera 14.05.2020 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Nie, pisałem mail, dostałem odpowiedz podobną do komunikatu na stronie, dużo wniosków do rozpatrzenia itp.... Cześć, pisz, dzwoń do nich! pewnie gdzieś zawieruszyli Twój wniosek! Dokumenty złożyłeś w prawidłowym terminie. Patrz zrzut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 14.05.2020 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 Cześć, pisz, dzwoń do nich! pewnie gdzieś zawieruszyli Twój wniosek! Dokumenty złożyłeś w prawidłowym terminie. Patrz zrzut. [ATTACH=CONFIG]444091[/ATTACH] Co najwyżej można napisać maila, dzwonić to sobie może jak infolinia do poniedziałku 25.05 zawieszona. Już wypłacili kolejne listy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 14.05.2020 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2020 (edytowane) Mój wniosek złożony elektronicznie już trzeci miesiąc znajduje się w weryfikacji. Kumpel czekał 3 tygodnie na wypłatę w grudniu od momentu złożenia wniosku, widać "usprawnili" procesy. --- edit a nie przepraszam, drugi miesiąc jest weryfikowany, wcześniej miesiąc czekał na rejestrację. Edytowane 14 Maja 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 15.05.2020 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Ja złożyłem 22 kwietnia i jak narazie też dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMIANEK 15.05.2020 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Panowie i Panie nie denerwujcie się. Niektórzy czekają jeszcze na zaświadczenie OSD:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 15.05.2020 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Panowie i Panie nie denerwujcie się. Niektórzy czekają jeszcze na zaświadczenie OSD:D Ja na pierwszą półroczną fakturę rozliczeniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMIANEK 15.05.2020 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 To można mniej wiecej wyliczyć ze wskazań licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 15.05.2020 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 To można mniej wiecej wyliczyć ze wskazań licznika To ja mam excelik na tę okoliczność urządzony, ale nie wie ile będzie słońca do 30 czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supaplex 15.05.2020 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2020 Witam. Wniosek złożony przez epuap 18 marca Otrzymałem później mailowe potwierdzenie złożenia wniosku 4 kwietnia. Status wniosku od tego czasu "w procesie weryfikacji" Dzisiaj wyszła lista 23/MP2 i nadal mnie nie widać. Pozostaje czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts