_Grisza_ 02.07.2020 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 (edytowane) Wolne tempo rozpatrywania wniosków wynika z archaicznego sposobu pracy urzędów.Cóż z tego, że obecnie możemy zrobić wszystko elektroniczne, ale potem i tak te wszystkie dokumenty są drukowane fizycznie i ich obieg pomiędzy poszczególnymi komórkami urzędowymi jest w formie papierowej. Ja się pytam gdzie ta ekologia? ochrona środowiska? gdzie ochrona drzew? Edytowane 2 Lipca 2020 przez _Grisza_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 02.07.2020 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Złożone chyba .22 kwietnia Dzisiaj info o przyznaniu i że pieniądze będą w przeciągu miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supaplex 02.07.2020 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Wniosek 124xx/2020 złożony 18 marca, ale zarejestrowany z tym numerem 4 kwietnia. Aktualnie na stronie wisi już lista 48.MP2 Dostałam dzisiaj (2 lipiec) maila, że "Nie można otworzyć wszystkich załączników przesłanych wnioskiem elektronicznym" ?! Okazało się, że pdf'y z obrazami faktur oraz wpłat spakowałem zip'em i tam nie mają chyba procedury która mówi o tym, że taki plik można rozpakować i podejrzeć jego zawartość Dodatkowo w mailu klauzura "... procedowanie prawidłowo złożonego wniosku wynosi ok. 3 miesiące, natomiast jeśli zachodzi konieczność jego uzupełnienia procedowanie może wydłużyć się do ok. 6 miesięcy." Czyli dlatego, że ktoś nie potrafi, albo nie może otworzyć pliku zip, proces się wydłuża, oni muszą pisać dodatkowe maile, czekać, odpisywać procedować itd. itd. Nie ma co się dziwić, że to tak długo trwa W odpowiedzi podesłałem już rozpakowane pliki jako załącznik mailem. Dostałem w ciągu kilku godzin odpowiedź (o 21:40), że "...Dziękuję za przesłanie uzupełnień Sprawa zostaje przekazana do odpowiedniej komórki w związku z przesłanym e-mail. " I znów będę czekać 3 miesiące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 02.07.2020 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2020 Złożone chyba .22 kwietnia Dzisiaj info o przyznaniu i że pieniądze będą w przeciągu miesiąca. Szczęściarz, ja złożyłem elektronicznie 6 kwietnia i dalej cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.07.2020 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 (edytowane) Wniosek 124xx/2020 złożony 18 marca, ale zarejestrowany z tym numerem 4 kwietnia. Aktualnie na stronie wisi już lista 48.MP2 Dostałam dzisiaj (2 lipiec) maila, że "Nie można otworzyć wszystkich załączników przesłanych wnioskiem elektronicznym" ?! Okazało się, że pdf'y z obrazami faktur oraz wpłat spakowałem zip'em i tam nie mają chyba procedury która mówi o tym, że taki plik można rozpakować i podejrzeć jego zawartość Dodatkowo w mailu klauzura "... procedowanie prawidłowo złożonego wniosku wynosi ok. 3 miesiące, natomiast jeśli zachodzi konieczność jego uzupełnienia procedowanie może wydłużyć się do ok. 6 miesięcy." Czyli dlatego, że ktoś nie potrafi, albo nie może otworzyć pliku zip, proces się wydłuża, oni muszą pisać dodatkowe maile, czekać, odpisywać procedować itd. itd. Nie ma co się dziwić, że to tak długo trwa W odpowiedzi podesłałem już rozpakowane pliki jako załącznik mailem. Dostałem w ciągu kilku godzin odpowiedź (o 21:40), że "...Dziękuję za przesłanie uzupełnień Sprawa zostaje przekazana do odpowiedniej komórki w związku z przesłanym e-mail. " I znów będę czekać 3 miesiące... A było napisane o pakowaniu programami jakimikolwiek? Sam komplikujesz to czekaj nie zależy na pieniądzach to o co to halo. Czytanie ze zrozumieniem zawsze było wysoko cenione i ułatwiało życie. Proponowałym nie używać wyrazów ktorych znaczenia nie rozumiesz będzie mniejszy obciach "kaluzura" to raczej słowo związane z zakonem https://pl.wikipedia.org/wiki/Klauzura no chyba zakładasz PV w zakonie to może być. Edytowane 3 Lipca 2020 przez gawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 03.07.2020 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 A było napisane o pakowaniu programami jakimikolwiek? Sam komplikujesz to czekaj nie zależy na pieniądzach to o co to halo. Czytanie ze zrozumieniem zawsze było wysoko cenione i ułatwiało życie. Proponowałym nie używać wyrazów ktorych znaczenia nie rozumiesz będzie mniejszy obciach "kaluzura" to raczej słowo związane z zakonem https://pl.wikipedia.org/wiki/Klauzura no chyba zakładasz PV w zakonie to może być. Kolejny nic nie wnoszący wpis w Twoim wykonaniu. Tak, urzędy działają nieudolnie, skoro w programie Czyste Powietrze można dokumenty pakować do archiwum, i nie stanowi to problemu, a to ten sam Fundusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supaplex 03.07.2020 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 A było napisane o pakowaniu programami jakimikolwiek? Sam komplikujesz to czekaj nie zależy na pieniądzach to o co to halo. Czytanie ze zrozumieniem zawsze było wysoko cenione i ułatwiało życie. Proponowałym nie używać wyrazów ktorych znaczenia nie rozumiesz będzie mniejszy obciach "kaluzura" to raczej słowo związane z zakonem https://pl.wikipedia.org/wiki/Klauzura no chyba zakładasz PV w zakonie to może być. Nie karmy trolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati072000 03.07.2020 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Cześć, mam pytanie. Złożyłem wniosek o dotację 29 maja, wczoraj tj. 2 lipca dostałem maila, że wniosek został zarejestrowany pod takim i takim numerem. Po jakim czasie od takiego maila dostaliście pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 03.07.2020 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Cześć, mam pytanie. Złożyłem wniosek o dotację 29 maja, wczoraj tj. 2 lipca dostałem maila, że wniosek został zarejestrowany pod takim i takim numerem. Po jakim czasie od takiego maila dostaliście pieniądze? U mnie od tego momentu trwało to ok. 1,5 miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.07.2020 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Kolejny nic nie wnoszący wpis w Twoim wykonaniu. Tak, urzędy działają nieudolnie, skoro w programie Czyste Powietrze można dokumenty pakować do archiwum, i nie stanowi to problemu, a to ten sam Fundusz. Ja czekałem na przelew 11 dni , dlatego nie rozumiem tych opóźnień i współczuję czekającym od kwietnia. Podejrzewam że wnioski zawierają błędy i stad ta obsuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.07.2020 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Nie karmy trolla sam trolujesz i do tego nie znasz języka polskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 03.07.2020 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Ja czekałem na przelew 11 dni , dlatego nie rozumiem tych opóźnień i współczuję czekającym od kwietnia. Podejrzewam że wnioski zawierają błędy i stad ta obsuwa. Taa, dostałeś po 11 dniach bo zajedwabiście wypełniłeś wniosek bez błędów. Słyszysz Ty jak to brzmi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.07.2020 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Taa, dostałeś po 11 dniach bo zajedwabiście wypełniłeś wniosek bez błędów. Słyszysz Ty jak to brzmi? tak słyszę i co dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.07.2020 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Ja też miałem wniosek wypełniony bez błędów.Na przelew czekałem niemal 3 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.07.2020 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Ja też miałem wniosek wypełniony bez błędów. Na przelew czekałem niemal 3 miesiące kiedy dokładnie dostałeś przelew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 03.07.2020 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 gaweł, pewnie wypełnił wniosek kolorową czcionką typu BOLD stąd dostał szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.07.2020 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 kiedy dokładnie dostałeś przelew? Pod koniec lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 03.07.2020 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Pod koniec lutego To możliwe bo grudzień i zamknięcie roku budżetowego nie sprzyjają niestety szybkości wypłat czegokolwiek. Dziwią mnie te wnioski z kwietnia tutaj to nie ma powodu żeby czegoś nie wypłacic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omega_WS 03.07.2020 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Mój wniosek zarejestrowali 27 kwietnia. Na razie cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 03.07.2020 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 gaweł, pewnie wypełnił wniosek kolorową czcionką typu BOLD stąd dostał szybciej. Czcionka była LGBT+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts