Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Program "Mój prąd"

grv

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

30 lipca otrzymałem zawiadomienie o przyznaniu dotacji z listy 55MP2 która pojawiła się 15 lipca

...nastąpi wypłata przyznanej kwoty dofinansowania na rachunek bankowy wskazany przez Panią/Pana w złożonym wniosku. Wypłata środków odbywa się na bieżąco ale ze względu na ilość wypłacanych dotacji każdego dnia oraz obecną sytuację na świecie związana z COVID-19 czas oczekiwania na wypłatę może się wydłużyć do miesiąca.

Wniosek z 17.04, dziś meil z wstrzymaniem, powód brak dokumentów. A konkretnie zaświadczenie/oświadczenie o zapłaceniu faktury, która była opłacona gotówką. Kur** co za idiotyzm, jest faktura na której widnieje wpis "zapłacone gotówką" to o **** im jeszcze chodzi, czy to nie może być wystarczające. Co to ma ne celu, skoro owe oświadczenie w każdej chwili mogę napisać, czy to jest zabezpieczenie przed oszustami- w cholerę niesprawne a utrudnia i robi z ludzi debili.

Dodam tylko, że druga faktura z przelewem miała załączone potwierdzenie z banku.

Tobiasz86 a czasem nie było gdzieś napisane na ich stronie, że ma być to oświadczenie? Coś mi się wydaje, że tak i sam sobie w stopę strzeliłeś.

Ja za obie części przelewałem pieniądze internetowo i do obu transz dołączyłem zaświadczenie z banku.

No i patrz pytanie nr 19 z https://mojprad.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi/

Kogo dotyczy Oświadczenie o dokonanej zapłacie, w jakim przypadku jest wymagane i kto je wydaje?

Oświadczenie o dokonanej zapłacie dotyczy przypadku, gdy zapłata nie nastąpiła za pomocą przelewu z konta tylko płatność była dokonana gotówką. Wnioskodawca wraz z wnioskiem przekazuje oświadczenie, że za fakturę nr …. z dnia … dokonał zapłaty gotówką, wraz z informacją kiedy została dokonana zapłata.

Edytowane przez kedlaw0

Tobiasz86 a czasem nie było gdzieś napisane na ich stronie, że ma być to oświadczenie? Coś mi się wydaje, że tak i sam sobie w stopę strzeliłeś.

Ja za obie części przelewałem pieniądze internetowo i do obu transz dołączyłem zaświadczenie z banku.

No i patrz pytanie nr 19 z https://mojprad.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi/

Widziałem, że wymagają potwierdzenia płatności, ale bądźmy logiczni: zapłacone gotówką czy nie jest równoznaczne z wpłatą w dniu wystawienia dokumentu?

Licznik miałem wymieniony 22 kwietnia, zaraz zadzwoniłem na partyline PGE i pani powiedziała, że biura obsługi nie przyjmują interesantów (pandemia) i umowę przyślą mi pocztą, ale to potrwa, bo covid. Podpowiedziała, żeby po 3 tygodniach dzwonić to mi poda nr umowy kompleksowej, bym mógł złożyć wniosek (mój proą). Tak dzwoniłem raz w tygodniu, żeby się dowiedzieć, że umowa jeszcze nie przygotowana, Przyszła pocztą 12 czerwca, zadzwoń i zapytaj, może już BOKi otwarty.

złożyłem wniosek 12 czerwca i wczoraj znalazłem się na 69 liście