kedlaw0 30.07.2020 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Ja maila nie dostałem, że jestem na liście. 2 tygodnie a pieniędzy nie ma.Chyba minister na urlopie:https://www.gov.pl/web/klimat/lista-zaakceptowanych-projektow-w-ramach-programu-moj-prad-w-ramach-ii-naboru Od 14.07 żadna nowa lista nie została podpisana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati072000 30.07.2020 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2020 Mail potwierdzający przyznanie dotacji jednak przyszedł. Dwa dni po umieszczeniu na liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supaplex 31.07.2020 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 30 lipca otrzymałem zawiadomienie o przyznaniu dotacji z listy 55MP2 która pojawiła się 15 lipca ...nastąpi wypłata przyznanej kwoty dofinansowania na rachunek bankowy wskazany przez Panią/Pana w złożonym wniosku. Wypłata środków odbywa się na bieżąco ale ze względu na ilość wypłacanych dotacji każdego dnia oraz obecną sytuację na świecie związana z COVID-19 czas oczekiwania na wypłatę może się wydłużyć do miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 31.07.2020 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2020 Również i ja otrzymałem maila o podobnej treści.Chyba minister " klepnął" od razu po dwóch tygodniach przerwy kilka list. Teraz wyczekiwać przelewu.https://www.gov.pl/web/klimat/lista-zaakceptowanych-projektow-w-ramach-programu-moj-prad-w-ramach-ii-naboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 01.08.2020 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 Również i ja otrzymałem maila o podobnej treści. Chyba minister " klepnął" od razu po dwóch tygodniach przerwy kilka list. Teraz wyczekiwać przelewu. https://www.gov.pl/web/klimat/lista-zaakceptowanych-projektow-w-ramach-programu-moj-prad-w-ramach-ii-naboru A kiedy składałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 01.08.2020 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 6 kwietnia, ale musiałem do NFOŚiGW kilka maili napisać bo przez 3 miesiące mój wniosek nie był nawet zarejestrowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati072000 04.08.2020 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Wiadomo może, która lista jest teraz wypłacana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omega_WS 04.08.2020 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 No ja jestem na liście 61 ale żadnego maila nie dostałem, a status wniosku cały czas w weryfikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati072000 04.08.2020 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Zawsze jak zadaję pytanie na forum odnośnie wniosku to zaraz coś się dzieje . Właśnie przed chwilą wleciał przelew. Przypominam, że byłem na liście 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 04.08.2020 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Wiadomo może, która lista jest teraz wypłacana? Prawdopodobnie dziś wypłacili kilka list - 55-60, czyli te zatwierdzone przez ministra 30.07.2020. Ja byłem na 59 i dziś pieniądze wpłynęły na konto - po 4 miesiącach od złożenia wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 04.08.2020 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2020 Prawdopodobnie dziś wypłacili kilka list - 55-60, czyli te zatwierdzone przez ministra 30.07.2020. Ja byłem na 59 i dziś pieniądze wpłynęły na konto - po 4 miesiącach od złożenia wniosku. Gratulacje Waldek, nie ma celówek w tym roku to chociaż to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omega_WS 05.08.2020 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2020 Ok jest kasa. Wczoraj wieczorem email a dzisiaj kasa na koncie z listy 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalalosz 12.08.2020 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2020 Wniosek złożony 12.2019 Po pisemnej skardze do prezesa funduszu, dostałem maila że wysłali błędną kwotę do ministra i minister to klepnął. Teraz muszą to skorygować i minister musi to jeszcze raz klepnąć. Niestety od tego maila mija 2 tydzień i nadal nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 13.08.2020 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Wniosek z 17.04, dziś meil z wstrzymaniem, powód brak dokumentów. A konkretnie zaświadczenie/oświadczenie o zapłaceniu faktury, która była opłacona gotówką. Kur** co za idiotyzm, jest faktura na której widnieje wpis "zapłacone gotówką" to o **** im jeszcze chodzi, czy to nie może być wystarczające. Co to ma ne celu, skoro owe oświadczenie w każdej chwili mogę napisać, czy to jest zabezpieczenie przed oszustami- w cholerę niesprawne a utrudnia i robi z ludzi debili. Dodam tylko, że druga faktura z przelewem miała załączone potwierdzenie z banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 13.08.2020 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) Tobiasz86 a czasem nie było gdzieś napisane na ich stronie, że ma być to oświadczenie? Coś mi się wydaje, że tak i sam sobie w stopę strzeliłeś. Ja za obie części przelewałem pieniądze internetowo i do obu transz dołączyłem zaświadczenie z banku. No i patrz pytanie nr 19 z https://mojprad.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi/ Kogo dotyczy Oświadczenie o dokonanej zapłacie, w jakim przypadku jest wymagane i kto je wydaje? Oświadczenie o dokonanej zapłacie dotyczy przypadku, gdy zapłata nie nastąpiła za pomocą przelewu z konta tylko płatność była dokonana gotówką. Wnioskodawca wraz z wnioskiem przekazuje oświadczenie, że za fakturę nr …. z dnia … dokonał zapłaty gotówką, wraz z informacją kiedy została dokonana zapłata. Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez kedlaw0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tobiasz86 13.08.2020 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Tobiasz86 a czasem nie było gdzieś napisane na ich stronie, że ma być to oświadczenie? Coś mi się wydaje, że tak i sam sobie w stopę strzeliłeś. Ja za obie części przelewałem pieniądze internetowo i do obu transz dołączyłem zaświadczenie z banku. No i patrz pytanie nr 19 z https://mojprad.gov.pl/pytania-i-odpowiedzi/ Widziałem, że wymagają potwierdzenia płatności, ale bądźmy logiczni: zapłacone gotówką czy nie jest równoznaczne z wpłatą w dniu wystawienia dokumentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kedlaw0 13.08.2020 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2020 Ty się logiki u urzędników doszukujesz? Ja zanim wysłałem wniosek to tę stronę z pytaniami przeczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 20.08.2020 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Dzisiaj pracownicy PGE zamontowali mi licznik dwukierunkowy.W zgłoszeniu do programu Mój Prąd potrzeba jeszcze numeru umowy kompleksowej. Czy taką umowę przysyłają czy trzeba do nich się pofatygować. Jak tak to do kogo, do dystrybucji, tam gdzie zrobiłem zgłoszenie czy do sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 20.08.2020 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Licznik miałem wymieniony 22 kwietnia, zaraz zadzwoniłem na partyline PGE i pani powiedziała, że biura obsługi nie przyjmują interesantów (pandemia) i umowę przyślą mi pocztą, ale to potrwa, bo covid. Podpowiedziała, żeby po 3 tygodniach dzwonić to mi poda nr umowy kompleksowej, bym mógł złożyć wniosek (mój proą). Tak dzwoniłem raz w tygodniu, żeby się dowiedzieć, że umowa jeszcze nie przygotowana, Przyszła pocztą 12 czerwca, zadzwoń i zapytaj, może już BOKi otwarty. złożyłem wniosek 12 czerwca i wczoraj znalazłem się na 69 liście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 20.08.2020 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2020 Wiadomo ile jeszcze kasy zostało na dotacje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts