Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Program "Mój prąd"

grv

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, a ja dostałem odmowę z programu Mój Prąd

instalacja zamontowana dokładnie w czerwcu 2019 ,licznik dwukierunkowy zamontowany przez Tauron dokładnie 19, lipca 2019, i co i odmowa

mimo tego że faktury za instalacje płaciłem w dwóch ratach zaliczkowo w czerwcu i drugą w sierpniu 2019

i po kilku miesiącach prób dodzwonienia się do nfośigw Pani odmówiła dofinasowania z bo program obowiązuje od 23 lipca 2019 i

niestety ale niedostane dopłaty

dodam ze tego roku powiększyłem moc paneii z 5kW do 9,9kW i niestety też nie dostane bo do rozpoczętych inwestycji tez nie ma dopłat

brakło mi kilka dni by dostać dopłate

qwa do kitu z taki przepisami skąd data 23 lipca a nie np 1 styczen ....... równie dobrze mogło być Mój Prąd dopłaty z datą 31 luty

pozdrawiam wszystkich którzy dostali

Witam, a ja dostałem odmowę z programu Mój Prąd

instalacja zamontowana dokładnie w czerwcu 2019 ,licznik dwukierunkowy zamontowany przez Tauron dokładnie 19, lipca 2019, i co i odmowa

mimo tego że faktury za instalacje płaciłem w dwóch ratach zaliczkowo w czerwcu i drugą w sierpniu 2019

i po kilku miesiącach prób dodzwonienia się do nfośigw Pani odmówiła dofinasowania z bo program obowiązuje od 23 lipca 2019 i

niestety ale niedostane dopłaty

dodam ze tego roku powiększyłem moc paneii z 5kW do 9,9kW i niestety też nie dostane bo do rozpoczętych inwestycji tez nie ma dopłat

brakło mi kilka dni by dostać dopłate

qwa do kitu z taki przepisami skąd data 23 lipca a nie np 1 styczen ....... równie dobrze mogło być Mój Prąd dopłaty z datą 31 luty

pozdrawiam wszystkich którzy dostali

Nie kumam, jest regulamin, który jasno określa daty i warunki. A Ty masz pretensje do NFOŚIGW, że się do niego nie zastosowałeś?

Nie kumam, jest regulamin, który jasno określa daty i warunki. A Ty masz pretensje do NFOŚIGW, że się do niego nie zastosowałeś?

No czepiam bo instalacje zrobiłem w czerwcu a o dopłatach do fotowoltaiki trombili we wszystkich w mediach ze gmina bedzie dopłacać , państwo będzie dopłacać, tak jak to było dawniej z dopłatami do solarów, dla mnie to było oczywiste wtedy

tym bardziej że

ustawa weszła w 2019 o możliwości odliczania od dochodu zródeł odnawialnych, i działa od stycznia 2019

co do Mój Prąd

nabór ruszył w sierpniu 2019r i w regulaminie wyraznie napisane ze instalacje nie zakończone bedą uznane a ja napisałem ze płatności końcowe dokonałem we wrzesniu 2019

ale to nie pomogło

to teraz dodam od siebie że będą dopłaty do montażu pomp ciepła i teraz już o tym wiadomo i co

jak kupie pompe ciepła teraz i zamomtuje a program dopłat ruszy 1,01,2021 to już się nie załapie?

mam czekać ,uważam jest to nierówne traktowanie i interpretowanie regulaminu

ciekawe ilu takich osób jest które zamontowało fotowoltaikę w 2019 r przed data 23 lipca

co do Mój Prąd

nabór ruszył w sierpniu 2019r i w regulaminie wyraznie napisane ze instalacje nie zakończone bedą uznane a ja napisałem ze płatności końcowe dokonałem we wrzesniu 2019

ale to nie pomogło

A gdybyś kupił instalację na raty, np 24, to oznaczałoby to, że przez 2 lata byłaby ona "niedokończona" ? ;)

Zgadzam się że jest regulamin, i ktoś go ustala, dopłata Mój prąd to program rządowy, czyli Ci wszyscy co skorzystali to reszta podatników się dołożyła i on kończy się 18 grudnia jak dobrze pamiętam , lobby działa

Ci co chcą skorzystać muszą łaskawie liczyć że będzie kolejny nabór i dobrze napisałeś ŁASKAWIE ,czekać ..liczyć....itd

bo może zaraz braknąć kasy na dopłaty,

bo intepretacja urzędnika,

bo regulamin , które mógł ustalać lobbysta od fotowoltaiki ?

bo za pózno dowiedziałem się o dopłatach

bo trzeba mieć szczęście

jedynie dobrze by było gdyby większość ludzi mogła skorzystać ,gość w bloku nie skorzysta ani z pomp ciepła ani fotowoltaiki ,solarów czy dopłaty za gromadzenie wody,

takie moje dywagania

pozdrawiam

Zgadzam się że jest regulamin, i ktoś go ustala, dopłata Mój prąd to program rządowy, czyli Ci wszyscy co skorzystali to reszta podatników się dołożyła i on kończy się 18 grudnia jak dobrze pamiętam , lobby działa

Ci co chcą skorzystać muszą łaskawie liczyć że będzie kolejny nabór i dobrze napisałeś ŁASKAWIE ,czekać ..liczyć....itd

bo może zaraz braknąć kasy na dopłaty,

bo intepretacja urzędnika,

bo regulamin , które mógł ustalać lobbysta od fotowoltaiki ?

bo za pózno dowiedziałem się o dopłatach

bo trzeba mieć szczęście

jedynie dobrze by było gdyby większość ludzi mogła skorzystać ,gość w bloku nie skorzysta ani z pomp ciepła ani fotowoltaiki ,solarów czy dopłaty za gromadzenie wody,

takie moje dywagania

pozdrawiam

II nabór się kończy 18 grudnia, ale będzie kolejny na początku 2021 roku. Chyba że skończą się środki i stwierdzą, że jednak nie będą kontynuować programu, w co jednak wątpię

Ot taka ciekawostka:

Program "Mój Prąd" sprawił, że dachy domów Polska pokrywają się panelami fotowoltaicznymi. Dofinansowania w wysokości do 5 tysięcy złotych do instalacji dla indywidualnych odbiorców energii elektrycznej zapewnia Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska. Dodatkowe dofinansowania oferują niektóre samorządy. Teraz jest możliwe dodatkowe obniżenie kosztów instalacji o rabat do 2 000 złotych dla żołnierzy i funkcjonariuszy (w tym będących już na emeryturze) i czytelników Defence24.pl. Jak wziąć udział w programie? Przedstawiamy proces krok po kroku.

https://www.defence24.pl/tanszy-prad-dla-zolnierzy-i-funkcjonariuszy?fbclid=IwAR1aP0azQsb4LF05v1XREg0hjtPz6_ldmEgQfTEvTS1QNPbo2U-iSp54TjA#.X3rPnZL8Yfs.facebook

• Like 1

Odnalazłem się na liście 84, wniosek złożyłem 3 lipca.

A dziś wypłata :wiggle:

Hmm ciekawe w jaki sposób oni robią tą weryfikacje?

Ja złożyłem wniosek 10 czerwca 2020 ale zarejestrowali go dopiero 8 sierpnia pod numerem ok 53000 i dopiero dziś uzyskałem status pozytywnej weryfikacji.

Natomiast widziałem że pozytywną weryfikację już 20 września przeszedł wniosek o numerze ponad 70000

Toć to niezły bajzel mają

Chyba że najpierw wypłacają tym co przez duże firmy wniosek składali a dopiero potem reszta ?

wydaję mi się, że cytowałeś mój przypadek, bo daty się zgadzają, powiem, że instalowała mi mała, dwuosobowa firma, a wniosek składałem sam

także, trudno uchwycić tu jakąś prawidłowość, raczej coś w stylu - cytując "niezły burdel tu macie siostrzyczki... "

• 3 weeks później...
Mogliby się ruszyć żeby było płynne przechodzę nie z jednego programu do następnej edycji.

Ale u nas to niemożliwe, teraz PV stanie do wiosny nie wiadomo po co. Cały czas idą informacje, że kasa się kończy.

Jeszcze nie do lipca poszło 500 mln a jest jeszcze drugie tyle