cardano8 23.07.2019 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Dzień dobry, Mam schody betonowe zabiegowe, stoję przed wyborem sposobu wykończenia. Planowałem drewno, ale ceny mogły by być niższe, dostałem oferty na około 10tyś zł. W związku z tym szukam oszczędności. Zastanawiam się nad samodzielnym montażem, gotowych elementów. Czy jest to faktycznie, aż tak trudne zadanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fant0mas 24.07.2019 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 mi gościu niecały rok temu obkładał schody, na płyte osb poprzyklejał klepki jesionowe 18x100x1000 i tym sposobem objechał całe schody plus wiadomo wykończenia kazdego schoda - ja dawałem drzewo (w sumie niewiele go poszło bo 3 klepki na każdego schoda i 2 na podstopień) . Za robote z montażem i malowaniem wziął 2000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 24.07.2019 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Jest trywialnie proste - tak jak wszystko przy budowie domu. Potrzebujesz poziomnicę mamuta, piankę , lewą i prawą rękę. Trzeba dobrze rozmierzyć stopnie na zabiegu. Podstopnice maskują wiekszość błedów - jezeli jest bez podstopnic to proponuje wykuć stopień na 1cm aby tam wsunać stopień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 24.07.2019 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Ja wykończyłem prostymi płytkami schodowymi i jestem zadowolony. Nie powalają wyglądem ale kosztowały niewiele i będą wieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cardano8 25.07.2019 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Większość rzeczy jest stosunkowo prosta, jak się już to robiło Kemotxb - czy mógłbyś wrzucić zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 26.07.2019 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Mogę wrzucić zdjęcia, jak tylko ogarnę trochę porządkowo, bo wstyd fotografować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 26.07.2019 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2019 Dzień dobry, Mam schody betonowe zabiegowe, stoję przed wyborem sposobu wykończenia. Planowałem drewno, ale ceny mogły by być niższe, dostałem oferty na około 10tyś zł. W związku z tym szukam oszczędności. Zastanawiam się nad samodzielnym montażem, gotowych elementów. Czy jest to faktycznie, aż tak trudne zadanie? Nawet tego nie brałem pod uwagę... deski , piana i załatwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Di. 29.07.2019 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2019 Znajdziesz na necie stolarnie, ktora zrobi ci doskonale stopnie z porzadnego materialu (dab,jesion, czeresnia, buk). Z materialem pierwsza klasa zmiescisz sie max w 5k. Niektorzy stolarze powiedza ci jak obmierzyc i jak ukladac, jesli nie wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts