piqiu 23.07.2019 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Witam serdecznie, Odpaliłem w mojej pompie program suszenia betonu, ale mam kilka wątpliwości. Na początku wybiera się liczbę etapów (max 99), co oznacza etap - 1 dzień?Wczoraj to ustawiałem wieczorem i dzisiaj rano był już etap 2 więc sam nie wiem o co chodzi. Innym tematem jest temperatura, w tej chwili jest ustawione 30o a woda w instalacji pompa podaje, że ma 25o, zastanawiające jest to trochę zważywszy na to, że agregat nie chodził jak sprawdzałem. Jakiś pomysł? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 23.07.2019 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Dzień zmienia się o północy, a nie po 24h od włączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piqiu 23.07.2019 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Dzięki, to wyjaśnia co to te 'etapy'. A co do temperatur, to ktoś się orientuje, wydawało mi się że jak nastawiam temperaturę na zasilaniu na 30 to będzie 30 a nie 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 24.07.2019 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Do 30 powinno dobić bez problemu. Niestety zauważyłem jednak, że o ile podczas suszenia betonu zazwyczaj daje zadaną temperaturę, to czasem w ogóle ją ignoruje i grzeje po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 25.07.2019 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Ten program suszenia jest kapryśny i niedopracowany (mam nadzieję, że życiowe programy są lepsze).Dziś ponownie zresetowałem ustawienia i puściłem suszenie ponownie (oczywiście jako kontynuacja wcześniej obranej ścieżki).Mimo, że nie było braku prądu i miałem na ekranie, ze trwa suszenie betonu to wiatrak stał a temperatura wody była 4-5 stopni niższa niż zadana.I tak nic nie robił ze 2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 25.07.2019 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2019 Tak niestety jest. Raz daje dokładnie tyle ile ma zadane, innego daje mniej by potem z kolei dawać więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts