Przemek7 23.07.2019 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Witam serdecznie.Chcę zlikwidować dodatkowe WC w mieszkaniu i przerobić trwale na szafę. Musiał bym w tym celu zlikwidować umywalkę oraz WC. O ile wiem jak odkręcić i zaślepić odpływ po toalecie to nie wiem jak postępować z instalacją wodną po kranie i spłuczce. Czy wymaga to tylko zaślepek? Jakich? Czy w przyszłości ciśnienie wody może doprowadzić do jakiegoś niechcianego przecieku? Czy warto zatrudnić do tego specjalistę czy spokojnie można przeprowadzić taką modernizację samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 24.07.2019 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Możesz wszystko zdemontować aż do pionów.Zaślepki odpowiednio będą przy pionach albo przy obecnym podejściu.Bliżej pionów to trochę mniejsze prawdopodobieństwo przecieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek7 31.07.2019 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2019 Dziękuję za szybką odpowiedź. Zauważyłem pod umywalką są dwa węże do ciepłej i zimnej wody prowadzące do baterii. Zakończone są przy ścianie zaworkami. Czy rozsądnym będzie je tylko zakręcić i pozostawić w takiej pozycji a zaślepić tylko otwory po wężykach ? Obyło by się bez kłucia płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts